Trujillo in de provincie Cáceres, Spanje

Gepubliceerd op 19 juli 2018 om 13:03
Trujillo in de provincie Cáceres, Spanje

Trujillo in de provincie Cáceres, Spanje - Trujillo is een stadje in Spanje, gelegen in de provincie Cáceres, in de autonome regio Extremadura. De stad Trujillo ligt ongeveer op een hoogte van 564 meter boven de zeespiegel en is gebouwd op een granieten heuvel.Het stadje ( dorpje ) Trujillo heeft verschillende bezienswaardigheden en je vindt dit stadje ook op de lijst van “Mooiste dorpen van Spanje”. 

Trujillo werd al bewoond door de Romeinen, de Visigoten en vijf eeuwen door de Moren en werd door de christenen heroverd in 1233 en vanaf 1528 was het zelfs de hoofdstad van deze provincie en bleef dit tot het ontstaan van de provincie Extremadura in 1633.

 

Trujillo en de Nieuwe Wereld

Op ongeveer 55 kilometer oostelijk van Cáceres ligt Trujillo. De bekendste en beroemdste conquistadores van Spanje vertrokken van hier in 16de eeuw naar de Nieuwe Wereld. 

Het is dus niet verrassend dat Trujillo prachtige barok- en renaissancepaleizen heeft, met fraaie façades, verborgen cisternen uit de Moorse tijd , mooie kerken en prachtige tuinen vol met verschillen gekleurde bougainville.

 

De Mooiste bezienswaardigheden Trujillo

Trujillo is een leuk en gezellig stadje met verschillende monumentale huizen en renaissance paleizen op plaza Playa Mayor waar ook het stand beeld staat van 

Francisco Pizarro. Dan in Trujillo zijn ook een aantal ontdekkingsreizigers geboren, zoals deze Francisco Pizarro, die de grote veroveraar van Peru wordt gezien. Een andere hier geboren ontdekkingsreiziger is Francisco de Orellana, die de Amazone rivier heeft ontdekt.

In Trujillo is het geboortehuis van Pizarro omgebouwd tot een museum en zijn dochter heeft in het dorp het paleis Conquista om laten bouwen tot een cultureel monument.

 

Trujillo heeft ook verschillende kerken waarbij de kerk Santa Maria Maggiore in de dertiende eeuw is gebouwd, de andere kerken zijn San Francisco kerk en de San Martin kerk. Aan plaza Playa Mayor ligt ook het toeristen informatiecentrum ( vvv)

 

Op de heuvel boven ligt de voormalige Arabische vesting die tussen ussen de negende en tiende eeuw werd gebouwd

 

Lokale festivals zijn:

Het Paasfeest met het Chiviri festival

Begin mei is er het kaasfestival met kazen uit heel Spanje

In September het feest ter ere van Santa Maria de Victoria, de beschermheilige van Trujillo


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Trivago hotel vergelijker
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Traveltroef-koffer vol kortingen