De zakjes worden manueel aangebracht en men gebruikt in de regio Vinalopó meer dan 250.000.000 zakjes met een kostprijs van ongeveer 9 miljoen euro. De Vinalopó belangen vereniging heeft op deze werkwijze van druiventeelt ook een patent genomen.
De Vinalopó tafeldruiven behoren tot de meest populaire en geconsumeerde druiven in het Middellandse Zeegebied. De afgelopen jaren is er ook een sterke opkomst van deze druiven in de internationale markt. Meer dan 50% van de productie wordt verkocht buiten de Spaanse grenzen voornamelijk naar de rest van Europa, Midden-Oosten, Azië en Zuid-Afrika.
Reeds in de negentiende eeuw waren de therapeutische deugden van deze druif bekend. Voornamelijk voor jicht, maag- en darmklachten zou het eten van de druif een helende werking hebben.
Deze therapeutische kwaliteiten van de Vinalopó tafeldruiven werden bevestigd door een groep wetenschappers uit Illinois (VS) en de faculteit Farmacie van de Universiteit van Madrid. Zij ontdekten dat de schil van deze druiven een grote hoeveelheden resveratrol bevatten. Van resveratrol wordt verondersteld dat het een gunstige werking heeft bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker. (bron wiki)
Laboratoriumproeven hebben eveneens aangetoond dat regelmatige consumptie van druiven helpt om het cholesterolgehalte in evenwicht te houden.