San Cristóbal de La Laguna - La Laguna, Tenerife

Gepubliceerd op 22 juli 2018 om 19:30
Het historische centrum van La Laguna

Het historische centrum van La Laguna - De onontdekte plekken van Tenerife. San Cristóbal de La Laguna, kortweg gezegd La Laguna ligt in het noordelijk deel van van het eiland Tenerife, La Laguna was de eerste stad op de Canarische Eilanden, en het historische centrum van La Laguna staat sinds 1999 op de werelderfgoed lijst van de UNESCO.De straatjes van het historische centrum van La Laguna staan vol van de bijzondere monumenten, paleizen en traditionele huizen uit de 17e en 18e eeuw. Naast al de mooie gebouwen kan je hier ook leuk gaan winkelen als je zin daartoe hebt, hier vind je leuke boetiekjes prachtige vintage-artikelen of avantgardistische mode. De voetgangerszone van het historische centrum zijn vol met bars, restaurants en cafés. 

Vanuit Santa Cruz een rit met de tram van ongeveer 30 min dan ben je in het historische centrum van La Laguna.

La Laguna was ooit de hoofdstad van het eiland en de verblijfplaats van de Spaanse veroveraar Alonso Fernández.

De stad lag aanvankelijk bij een meer dat in 1837 werd drooggelegd voor de landbouw. Oorspronkelijk was de plaats een legerkamp van de troepen van Fernández de Lugo. Soldaten die hadden deelgenomen in de strijd vestigden zich in de plaats en diverse kloosters van religieuze ordes volgden. In 1792 werd de universiteit opgericht.

In de stad bevindt zich nog steeds de Universiteit van La Laguna. Vlak bij de universiteit ligt het vliegveld Los Rodeos.


Het historische centrum van La Laguna, Tenerife.

De Kathedraal van San Cristóbal de La Laguna

De Kathedraal Santa Iglesia Catedral de San Cristóbal de La Laguna is een rooms-katholieke kathedraal in La Laguna (Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje). Het is de zetel van het Bisdom van Tenerife en de bisschop.

 

De Geschiedenis van de Kathedraal 

In 1511 stond op de plaats van de kathedraal een kapel, die in 1515 werd vervangen door een groot gebouw, gewijd aan de Maagd Maria (Virgen de los Remedios), in Mudejar-stijl, waarvan de toren is gebouwd in 1618.

 

De kerk werd een kathedraal in 1819 door Paus Pius VII, toen in San Cristóbal de La Laguna het nieuwe bisdom werd ingesteld. De neoclassicistische gevel dateert uit 1820, de huidige structuur werd gebouwd tussen 1904 en 1915 en is in neogotische stijl.Real Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna

Koninklijk heiligdom van de allerheiligste Cristo de La Laguna, is een kerk gelegen in de stad San Cristóbal de La Laguna op het eiland Tenerife. Het is een belangrijk bedevaartsoord heiligdommen van de Canarische Eilanden.

 

De Geschiedenis van Real Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna

Het 'koninklijk heiligdom' is gebouwd in opdracht van Adelantado Alonso Fernández de Lugo. De bouw begon in 1506 en eindigde in 1580. In 1906, de Koning van Spanje, Alfonso XIII gaf koninklijke titel naar het heiligdom.[1][2]

 

De kerk heeft een 46 meter lang en 7 meter breed schip. De toegang tot de kerk bevindt zich onder het hoogkoor. Op het altaar is aan de voorzijde het wapen van de markies van Villanueva del Prado in zilver uitgevoerd. De muur aan de achterzijde is bezet door een baldakijn van zilver, met een centrale nis waarvan de onderkant uit hout is, bewerkt met goud en die het kruis van Christus draagt. Dit is een van de mooiste retabels in Spanje[1] en het staat in de grote kapel. Het is gemaakt in barokstijl uit bewerkt zilver en het dateert uit de achttiende eeuw. De kosten voor de bouw van de retabel werden door Mateo Velusco opgebracht in 1675. Het beeld van Christus is uit 1514, het beeld was gesneden in Vlaanderen. Dit beeld van Christus wordt vereerd in de hele Canarische eilanden, ter ere van hem elk jaar een festival wordt gehouden in de maand september, is de belangrijkste dag op 14 september.