Ontdek Spanje » Alicante » Wijken in Alicante


Wijken in Alicante

De Leukste en mooiste Wijken in Alicante. Elke wijk in Alicante heeft zijn persoonlijke charme en laat je een andere kant van de stad Alicante zien. Welke wijk in Alicante vind jij het mooist? De Leukste en mooiste Wijken in Alicante met tips van locals voor je steden trip naar Alicante. De leukste activiteiten voor toeristen in de stad Alicante gebeuren in het stadscentrum, in El Barrio, in het Nederlands, het Oude Kwartier en haven bereik.Het mooiste van Alicante is dat je het goed lopend kunt verkennen en beleven. Slenter door het leuke en charmante historisch centrum van Alicante met zijn mooie oude gebouwen en zijn de traditionele markt, de leuke en gezellige pleinen en de gezellige terrasjes en winkeltjes. Vergeet daarbij niet het prachtige La Explanada de Españais, ook wel bekend als de Paseo de la Explanada. Dit is een symbool van de stad Alicante geworden. Ontdek de boulevard met zijn marmeren tegels die een ontwerp vormen met een Karakteristiek golf effectmozaïek, neem daarbij nog de vele parken en tuinen en zijn prachtige zandstranden en dat alles ligt gewoon op loopafstand!De prachtige wandelboulevard van Alicante

Vlakbij het strand van Alicante ligt de prachtige wandelboulevard Rambla Méndez Núñez. Dit is de promenade van de stad Alicante. Hier kun je een fijne wandeling maken, de haven bezoeken, een drankje drinken op een terrasjes en langs de kraampjes slenteren. Geniet van de typisch mozaïeken bestrating aan de Rambla Méndez Núñez!

En wil je de omgeving van de stad Alicante verkennen of de wijken net buiten het centrum? Neem gewoon de tram naar San Juan Playa, hier vind je een van de mooiste stranden van Alicante. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren en naar de palmboomgaarden in het El Palmeral Park fietsen.


Het stadscentrum van Alicante is de perfecte plek voor ‘window-shopping’ en om je vrije uurtjes door te brengen. 

Deze wijk ligt ingeklemd tussen het Oude Kwartier, San Antón in het noorden en het strand van Postiguet in zuiden.

De ziel van Alicante bevindt zich in het Oude Kwartier, evenals de  toeristische en culturele bezienswaardigheden 


Mercado Central

"Mercado de Abastos", of te wel Mercado Central in het Nederlands de centrale markt. Mercado Central is een bruisende plek, en je moet deze markt echt bezoeken als je wilt weten hoe voorgaande generaties gingen winkelen. Hier vind je werkelijk alles; vis, vlees en groenten tot aan snoepgoed en bloemen. Aan de achterzijde van de markt ligt Plaza 25 de Mayo.

Haven El Puerto Alicante

De stad Alicante is net als de zee, ieder keer toch een beetje anders, maar toch ook weer steeds hetzelfde. Je kunt ook zeggen Alicante vindt zichzelf steeds opnieuw uit. In heel de stad Alicante vind je geen andere plek waar je dit zo duidelijk wordt en voelt als in de haven, waar stad en zee elkaar ontmoeten of moet je zeggen in elkaar overgaan. De Haven van de stad Alicante heeft zich ...

TIP

Rond de stad Alicante vind je zich vele leuke en gezellige dorpjes zoals het plaatsje Elche en het oude vissers dorpje Villa Joyosa. Om de omgeving goed te ontdekken huur een auto en maak leuke uitstapjes in de regio van Alicante!


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Misschien ook interessant