Ontdek Spanje » Alicante  » Alicante bezienswaardigheden


De bezienswaardigheden van Alicante

Alicante en haar bezienswaardigheden. Check deze pagina voor een overzicht van de hoogtepunten. Ontdek Castillo de Santa Bárbara, Plaza del Ayuntamiento, Basilica de Santa Maria, Explanada de España, El Barrio, Paseíto Ramiro en vakantietips in Alicante!De luchthaven van de magnifieke stad Alicante aan de Costa Blanca is voor velen het begin punt voor een fijn en leuke vakantie aan de Spaanse Costa Blanca. De stad Alicante is de ideale bestemming voor zowel een een stedentrip als een strandvakantie. De stad Alicante aan de Costa Blanca is zeker het ontdekken waard de meeste mooie stranden zijn op loopafstand, shoppen en winkelen in Alicante wordt een belevenis.


Plaza del Ayuntamiento - Placa de l'Ajuntament

Castillo de Santa Bárbara

In het Nederlands Kasteel van Santa Barbara genoemd, ligt hoog boven de stad Alicante boven op de 166 meter hoge berg Benacantil. Een van de grooste forten van Europa, en hij torent statig boven de stad uit. Maar de verdedigingswerken zijn niet meer van deze tijd. Met kanonnen, kerkers, grachten en andere middeleeuwse wapens is het nu vooral een bezienswaardigheid geworden. Je kunt naar boven lopen, maar ook met een auto naar boven rijden

Al sinds 1963 is het een toeristische attractie. In die tijd werden er twee liften gebouwd waarmee je naar het kasteel kunt 'reizen'. Via calle Jovellanos kun je die liften in.Basilica de Santa Maria

Basilica de Santa Maria is de oudste kerk van Alicante (gebouwd in 14 - 16e eeuw). De kerk wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt! Dat maakt de Basiliek van Santa Maria al 500 jaar een middelpunt voor de christelijke gemeenschap van de stad. Mooie architectuur maakt dit een tip om te bezoeken. De binnenkant is minstens even mooi als de buitenkant! De kerk staat in een rustige buurt, combineer een bezoek dus met een koffietje in een cafeetje!

Santa Cruz

Santa Cruz is een oude wijk in Alicante. Santa Cruz, dit pittoreske, schilderachtig oude wijk vol met kleine smalle straatjes, trappetjes en wit gekalkte huisjes met bloemen en gekleurde tegels is niet alleen een leuke wijk maar van hieruit heb je ook een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Slenter hier heerlijk door de smalle straatjes en trapjes op en af en geniet van de rust midden in de stad. ‘La cuna de Alicante’, zoals de wijk ook wel genoemd wordt "de wieg van Alicante" betoverend!


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje. Reserveer jouw overnachting dan ook via booking.com!

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een all-inclusive huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Er is automatisch een optimale verzekering voor jou gekozen. Schade aan je dak? Geen probleem. Auto gestolen? Geen probleem. All inclusive is worry-free bij het Nederlandse Sunny Cars!

Booking.com

MARQ Provincial Archaeological Museum

Mocht je 's zomers willen afkoelen in Alicante en in zijn om iets te leren, dan is het MARQ Provincial Archaeological Museum een aanrader. Je leert veel over de historie van de costa blanca aan de hand van de archeologische vondsten. Het museum is ook nog eens erg mooi van binnen. Er staan wisselende collecties en tentoonstellingen.

San Juan Beach

Dit strand is een van de beste stranden van Alicante! Het is een stadsstrand, dus je kunt letterlijk van het strand naar de stad! Trek je zwembroek of bikini aan, neem een tapa en bezoek in de heetste uren het centrum van Alicante! En dat allemaal zonder auto of vervoer.

Tabarca Island

Tabarca eiland is een beschermd natuurgebied. Het is slechts 2 kilometer bij 450 meter maar een heel leuk eiland. Je kunt hier natuurlijk goed zwemmen, op het strand liggen maar ook duiken. Er staan een paar hotels op Tabarca Island.Plaza del Ayuntamiento - Placa de l'Ajuntament

Plaza del Ayuntamiento is wel één van de mooiste pleinen in de stad Alicante. Het plein wordt beschouwd als het centrum van Alicante.  Op Plaza del Ayuntamiento bevindt zich ook het stadhuis. Het gemeentehuis is een barok bouwwerk uit de 18e eeuw dat gebouwd werd boven het oude Casa de la Ciudad.

De architect van dit gebouw was Lorenzo Chapuli. Er zijn twee torens en kolommen van Solomonic op de façade. Boven op de galerij is Salon Azul, oftewel de Blauwe Zaal deze is in Isabelino-stijl ingericht. Een andere salon is de Salon de Plenos, hier worden regelmatig raadsvergaderingen gehouden. Het gebouw heeft verschillende schilderijen van de kunstenaars Padilla, Cabrera, Amoros en Gaston Castello.

Explanada de España

De Explanada de España is een maritieme promenade die parallel loopt aan de haven, van de Puerta del Mar tot het Canalejas park en is een  van de meest populaire gebieden van Alicante. La Explanada de Españais ook bekend als de "Paseo de la Explanada" is een tot een symbool van de stad Alicante geworden, en is aan beide zijden omgeven met palmbomen. De promenade is versierd met 6.600.000 driekleurige marmeren tegels die een ontwerp vormen met een Karakteristiek golf effectmozaïek.Ook interessant