De wijk - Het stadscentrum van Alicante

Stadscentrum in Alicante

Het stadscentrum van Alicante - Het historisch stadscentrum van Alicante heeft twee wijken Casco Antiguo en El Barrio. Het stadscenrum van Alicante is de perfecte plek voor ‘window-shopping’ en om je vrije uurtjes door te brengen. Rambla de Méndez Núñez scheidt het Oude Kwartier van de moderne buurt. La Rambla is een van de belangrijkste verkeersaders van de stad, en is ook een grote commerciële straat. Vanaf hier kun je makkelijk naar het grote winkelgebied en de beste hangoutplekken rondom Calle Castaños lopen. Je bent vanaf hier ook snel in de haven die ten zuiden van de boulevard ligt.

Het stadscentrum van Alicante

De grote winkelstraten zijn Avenida Alfonso X El Sabio, Avenida de Federico Soto en Avenida Maisonnave. Avenida Alfonso X El Sabio ligt haaks op La Rambla. Dit is een van de hoofdstraten van de stad, en is vernoemd naar de koning die de Moslims in 1246 overwon en Alicante veroverde.

Als je deze straat afloopt naar het westen, dan kom je uit op Plaza de los Luceros – op dit plein staat een monumentaal modernistische fontein uit 1934, en het plein zit vol cafés en terrasjes. Plaza de los Luceros staat in verbinding met Avenida de Federico Soto, waar het Plaza Puerta de San Francisco (het voormalige Plaza de Calvo Sotelo) aan ligt.Dit plein is het epicentrum voor luxe modemerken. Vanaf Plaza Puerta de San Francisco sta je in twee stappen op Avenida Maissonnave – een winkelparadijs waar alle grote internationale merken liggen, en waar ook het grote warenhuis El Corte Inglés gevestigd is.

 

Heb je zin om uit te gaan? Het stadscentrum is dé plek voor een avondje uit, dat hier overigens al in de namiddag start met ‘el tardeo’, voornamelijk in het weekend. De ‘tardeo’ is een verschijnsel dat zijn oorsprong kent in Alicante en de omliggende steden, waarbij de stapavond al in de namiddag begint. Als je naar Calle Castaños gaat, zie je tal van mensen die gekleed zijn voor een avondje uit. Ze relaxen met vrienden, eten tapas en drinken een aperitiefje, wachtend op het vallen van de avond.

 

In het stadscentrum kun je natuurlijk meer doen dan alleen winkelen en uitgaan. Het centrum is eigenlijk een woonwijk met tal van mooie bezienswaardigheden. Interessante gebouwen zijn bijvoorbeeld het Teatro Principal (het Grote Theater), de basiliek Santa Bárbara, het grote plein Plaza Ayuntamiento, het prachtige Diputación Provincial (het gebouw waar de districtsraad zetelt) uit de vroege 20e eeuw, en de Casa de las Brujas (het Heksenhuis) uit 1911.Dit gebouw is een perfect voorbeeld van modernistische en art nouveau architectuur. In deze wijk liggen ook tal van imposante pleinen, zoals Portal de Elche en Plaza Gabriel Miró – dat ook bekend staat als Plaza de Correos omdat daar het postkantoor gevestigd is, een zeldzaam mooi gebouw uit 1920. Beide pleinen zijn ideale plekken voor een drankje in de schaduw van grote, oude bomen.

Bestel tijdens je tardeo ook iets te eten. Dit geeft je energie voor al die uren die je gaat dansen!

Misschien ook interessant:

Bron: Tix.nl     Author: Francisca Maciá