Ontdek Spanje » De provincie in Alicante

De provincie Alicante

De provincie alicante aan de Costa blanca


De provincie Alicante aan de Costa blanca

De provincie Alicante - De provincie Alicante is de zuidelijkste provincie van de autonome regio Valencia in Spanje. De provincie Alicante ligt aan de Middellandse Zee en heeft als hoofdstad de stad Alicante.

Alicante heeft 1.825.264 inwoners verdeeld over 141 gemeenten. Daarmee is dit één van de Spaanse provincies met de grootste bevolkingsdichtheid.Industrie
Belangrijke industrieën in Alicante zijn de schoenindustrie, de textielindustrie, de vervaardiging van amandelnoga, speelgoed en consumptie-ijs. Daarnaast speelt toerisme een grote rol in de provincie Alicante.

Historie
In de 14e eeuw werd Alicante definitief opgenomen in het Koninkrijk Valencia. Daarvóór werd Alicante overheerst door de Arabieren. In de 18e eeuw werd een centralistisch bewind ingesteld door de Spaanse monarchie. De naam Alicante (Alacant in het Valenciaans) zou afgeleid zijn van het Arabische Allah Kanth hetgeen Land van God betekent.

 

Geografie
Van Dénia tot Pilar de la Horadada aan de kustlijn en van Villena tot Orihuela landinwaarts, omvat de provincie Alicante een oppervlakte van 5900 vierkante kilometer. Een contrastrijke geografie, niet alleen vanwege de verschillend gevormde bergen en dalen, maar ook vanwege de verschillen tussen vochtige zones en zeer droge - vrijwel woestijnachtige - gebieden.

Alicante heeft zes natuurparken:

  1. La Font Roja (bij Alcoy en Ibi)
  2. Peñón de Ifach (bij Calpe)
  3. Montgó (bij Dénia en Jávea)
  4. Salinas de Santa Pola (bij Santa Pola)
  5. Lagunas de la Mata y Torrevieja (bij Torrevieja)
  6. El Honde de Elche.

De hoofdstad van de provincie is Alicante is de gelijknamige stad Alicante
De Oude Stad is betrekkelijk klein. Ze ligt ingeklemd tussen de Rambla, een boulevard die op de plaats ligt van de vroegere stadsmuur, en de heuvel waarop zich het Kasteel van Santa Barbara bevindt. De meeste monumenten zijn in de Oude Stad te vinden.De oude wijk Santa Cruz. Dit is een geheel van smalle straatjes met trapjes, dat tegen de hellingen van de Monte Benacantil is gebouwd. De schilderachtige straatjes zijn omgeven door witte huisjes die rijkelijk voorzien zijn van bloemen en van versierde tegeltjes.

 

De bekendste  Plaatsen in de provincie Alicante zijn :

Dénia

Dénia is een Spaanse gemeente, vissersplaats en badplaats en Dénia is zeker een van de mooiste dorpjes aan de Costa Blanca.

 Alcoy
De stad Alcoy is pittoresk gelegen aan de voet van de Sierra de Montcabrer, midden tussen  terrasvormige olijf- en wijngaarden. Alleen de weg er heen is al een belevenis!

 Villajoyosa - Valenciaans: La Vila Joiosa
Is de hoofdstad van de streek La Marina Baixa in Spanje en ligt op ongeveer 30 km. van Alicante. Villajoyosa heeft een lange zeevaarttraditie en een befaamde chocolade-industrie.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Guadalest
Guadalest ligt volledig  op een moeilijk toegankelijke kalkrotsen aan de noordkant van de Sierra díAitana, maar het blijft een zeer aantrekkelijk gesitueerd dorp. Via een steile en bochtige maar duidelijk aan gegeven weg met prachtige uitzichten, kun je de burcht al van ver zien.

 Callosa d’en Sarria
Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.
Gelegen in een prachtig natuurpark bij het dorpje Callosa d’en Sarria in de bergen en ongeveer 15 kilometer van Benidorm liggen de watervallen van de rivier de Algar. (Algar is het oud grieks zoiets als "gezondheidsrivier" )

 Benidorm
De stad Benidorm is wel het grootste toeristische centrum van de Costa Blanca. Het uitstekende klimaat het hele jaar door, haar prachtige stranden neem daarbij de vele hotels en services dit alles trekken ontelbare toeristen en bezoekers aan.
De vrije tijds mogelijkheden zijn heel divers.

 Calpe, Denia en Javea
In het noorden van de provincie Alicante en rondom de Naokaap bevinden zich de kuststeden Calpe, Denia en Javea. Toeristische plekken die, dankzij hun speciale ligging, de ideale plek zijn voor water- en bergactiviteiten.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Altea

Altea is gelegen in de provincie Alicante aan de Costa Blanca. Deze stad is voornamelijk bekend om haar smalle straatjes met witte huizen, mooie stranden en een heerlijk klimaat gedurende het gehele jaar. Één van de hoogtepunten van Altea is de ‘Iglesia Nuestra Señora del Consuelo’.

 Campello
Op ongeveer 20 minuten rijden van Alicante ligt de stad Campello. Hoogtepunten zijn onder meer het Palacio de Villa Marco en de toren van Campello. Deze toren, met uitzicht over de haven, werd gebouwd in 1500, zodat piraten een goed overzicht konden houden.

 Elche/Elx
Elx (Spaans: Elche) ligt op 23 kilometer van Alicante en is de op drie na grootste stad van de regio Valencia.
In Elche wordt ieder jaar op 14 en 15 augustus Het Mysterie van Elche (Misteri d'Elx) opgevoerd, een voorstelling over de laatste levensdagen, de ten hemelstijging en de kroning van de Heilige Maria en welke daar La Festa wordt genoemd.


Voordelige vakanties naar Alicante en de Costa Blanca !!!!!!

Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt