Ontdek Spanje »  Alicante » Stranden Alicante


De beste stranden van de stad Alicante

Stranden in de stad Alicante 

Stranden Alicante - De beste en mooiste stranden in en in de omgeving van Alicante, zoals de gehele Costa Brava heeft ook Alicante prachtige zandstranden, maar waar vind je de mooiste en beste stranden. Hier nu de ligging van de beste stranden in Alicante.Het lange zandstrand van Playa del Postiguet is nog maar één van de vele stranden in Alicante. In het noorden liggen de wat meer afgelegen stranden van La Albufereta en Cabo de Huertas, en Playa de San Juan, nabij het stadje San Juan, is in de zomer een geliefde plek van Alicantino’s.

stranden-alicante

Playa del Postiguet is een zeer toeristisch en druk strand op slechts steenworpafstand van het Oude Kwartier. Het strand is makkelijk te bereiken, en er zijn ook verschillende recreatiegebieden. In de zomer is er op Playa de Postiguet een dienst die zwemassistentie verleent voor lichamelijk gehandicapten.  La Albufereta is een klein strand dat ook erg populair is onder de locals. Er zijn kinderspeeltuinen, sportbanen en chiringuitos (strandtentjes), en ook dit strand is ook toegankelijk voor lichamelijk gehandicapten. Slechts weinig mensen weten dat dit de plek is waar Alicante is ontstaan. Dit gebied is dus van groot archeologisch belang. Als je meer wilt weten over het ontstaan van Alicante kun je het Yacimiento Arqueológico Lucentum (de archeologische opgraving) bezoeken.

 

In de baaien van Cabo de Huertas vind je kristalhelder water en kiezelstranden. Het is er erg rustig, en het is een populaire plek voor nudisten. Deze baaien zijn ook de beste plekken als je wilt duiken.

 

Playa San Juan is een van de beste stranden van Alicante. Het ligt in een woonwijk, en het zachte, gouden zandstrand is bijna 3 kilometer lang. Aan de boulevard, parallel langs het water, liggen tal van restaurants en bars. Op het strand zelf vind je verschillende diensten en faciliteiten, en ook dit strand is toegankelijk voor lichamelijk gehandicapten.Op slechts 5 kilometer ten zuiden van het stadscentrum ligt het rustige El Saladar-Urbanova-strand. Niet ver hier vandaan ligt Playa de Agua Amarga, een klein strandje waar honden zijn toegestaan, en waar je dus met je trouwe viervoeter kunt gaan zwemmen.


Maak in de zomer gebruik van de sproeiers om het zand en het zout van je voeten af te spuiten.


De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Misschien ook interessant:

Bron: Tix.nl     Author: Francisca Maciá