Ontdek Spanje » Alicante » Openbaar vervoer in Alicante


Openbaar vervoer en tram in Alicante

Het openbaar vervoer in Alicante is vrij goed. Er is een netwerk van trams en er rijden een flink aantal stadsbussen. Lees hier meer over het openbaar vervoer in Alicante.Het openbaar vervoer in de magnifieke stad Alicante

Het openbaar vervoer in Alicante is erg overzichtelijk. Door de stad rijden stadsbussen van de busmaatschappij TAM. Verder zijn er in Alicante drie tramlijnen.

Op de tramhalte Creueta kun je overstappen op de regionale boemeltrein naar een badplaats als Benidorm.  

Het openbaar vervoer in Alicante

Het openbaar vervoer in de magnifieke stad Alicante

Tickets voor het openbaar vervoer

Het netwerk van Alicante is opgedeeld in zones.
Reizen in de stad Alicante is zone A, als je een enkeltje koopt, dan kun je gebruik maken van zowel de bus als de tram.

Goedkoper is het om een 10 of 30 rittenkaart te kopen. In zone A kun je overstappen tot een uur na afstempelen. De prijs van de rittenkaart wordt bepaald aan de hand van het aantal zones.

Als je een retourtje neemt is dat goedkoper dan een enkeltje.
Een retourtje is geldig tot 12 uur ’s avonds .

De tram tickets Bonotren, 10 rittenkaart, MacroBono of een 30-rittenkaart is weer goedkoper als je regelmatig van de tram gebruikt maakt.


Het openbaar vervoer van en naar Alicante Airport

Je kunt met de SuBus, Lijn C-6 naar het centrum van Alicante reizen. De bus stopt bij stations treinstation, station Alfonso X El Sabio en Plaza de los Luceros. Hier bestaat de mogelijkheid om over te stappen op de tram. Een ticket voor de SuBus kost  € 3,85 p.p. De tickets kunt u kopen bij de bus chauffeur.

Ook kun je gebruik maken van bus 1A en 1B om van het centrum van Alicante naar de stad te reizen.

Tram van Alicante

Openbaar vervoer in Alicante

De tram van Alicante is een misschien wel de beste vorm van openbaar vervoer in de Spaanse havenstad. In maart 1999 reed er voor het eerst een proeftram, zonder passagiers. Het netwerk was toen 3,5 kilometer lang. In 2002 begon men met de serieuze uitbreiding. De tram van Alicante naar El Capello rijdt nu over een voormalig treinspoor. Amper een jaar later reed de tram al. Nu is dit deel van het netwerk in totaal 14 kilometer lang.

Er zijn ook andere delen van de tram in Alicante. Zo is het totale netwerk meer dan 125 kilometer lang, en bestaat het uit 5 tramlijnen. L1, L2, L3, L4 en L9. Dit omvat dan ook de lijn van El Campello via Benidorm naar Dénia. Dit is echter eigenlijk meer een soort treindienst.


Stadsbussen in Alicante

Het openbaar vervoer in de magnifieke stad Alicante

De stad Alicante heeft stadsbussen van busmaatschappij TAM. Een kaartje kun je voor zo'n €1,45 in de bus kopen. Reis je vaak met de bus? Koop dan een Móbilis-kaart. Je kunt er een kopen voor €2,00 bij een van de TAM kantoren. Er zit er een bij de centrale markt, en op calle Díaz More 6. Je kunt hier ritten opzetten. Zo kost een 10 rittenkaart €8,70 en een 30 rittenkaart €26,10 (3x zoveel). Zo is het bedrag per busrit geen €1,45 meer, maar 87 eurocent. 

Estación de Autobuses de Alicante
Het Estación de Autobuses de Alicante is in het Nederlands gewoon het bus station van Alicante. Deze vind je bij de haven, naast Club Náutico aan Puerto Alicante. 

Vanaf dit busstation vertrekken ook de bussen naar Málaga, Sevilla, Madrid, Valladolid en nog meer steden in de buurt. Ook vertrekken hier gewoon regionale bussen die de streek rond Alicante met de hele costa blanca verbinden. Ook vertrekken vanaf hier de internationale bussen uit België en Nederland.Busstation Alicante

Adres: Muelle de Poniente S/N, Puerto de Alicante.

Tel.: 0034 965 130 700

Website: Estación de Autobuses de Alicante


Informatie - Centraal Station Alicante - Estacion de Renfe Alacant Terminal

Het treinstation van Alicante ligt vlakbij plaza de los luceros. Er is binnen Alicante geen trein netwerk zoals bij bijvoorbeeld Málaga. Wel is er een treinstation waarvandaan treinen vertrekken naar alle grote steden in Spanje.

AVE hogesnelheidstrein

Ook de AVE trein rijdt op Alicante, naar Madrid. De AVE-trein is een hogesnelheidstrein, vergelijkbaar met de Franse TGV. Hij rijdt wel 310 kilometer per uur en zorgt voor relatief snelle verbindingen binnen het toch wel grote Spanje. Het enige nadeel is dat een kaartje met de AVE trein vrij prijzig kan zijn, het zijn dan ook vooral zakenreizigers die hier gebruik van maken.AVE-trein routes

 • Madrid - Alicante
 • Madrid - Malaga
 • Madrid - Barcelona
 • Madrid - Seville

  via Ciudad Real - Puertollano - Córdoba Central

 • Madrid - Huesca

  via Guadalajara - Calatayud - Zaragoza-Delicias - Tardienta

 • Barcelona - Seville

  via Madrid Puerta de Atocha

 • Madrid - Figueres
 • Barcelona - Malaga

  via Madrid Puerta de Atocha

 • Madrid - Valencia

  via Cuenca – Fernando Zóbel - Requena-Utiel

 • Valencia - Seville

  via Cuenca – Fernando Zóbel - Ciudad Real

 • Barcelona - Paris
 • Barcelona - Paris
 • Barcelona - Toulouse
 • Madrid - Marseille
 • Madrid - Valladolid

728x90 - Verleng Think

Treinstation Alicante:

adres: Avenida Salamanca, 1

03005  Alicante-Alacant, (Valencia)
website: Centraal station Alicante
Tel.: Renfe: +34 902320320
Tel.: +34 902432343
Tel.: +34 902240505

 

Treinstation Sant Gabriel

Het tweede grootste treinstation van Alicante is Sant Gabriel. Hier vertrekken en arriveren de regionale lijnen van RENFE naar bijvoorbeeld, Torrevieja en Murcia (via Elche).