Ontdek Spanje »  Alicante » Winkelen en Shoppen in AlicanteWinkelen in Alicante - Shoppen

Shoppen in Alicante - Winkelen

Winkelen in Alicante - De stad Alicante heeft vele winkels, grote en kleine winkels, traditionele winkels maar ook grote winkelketens. Als je toch aan het shoppen bent vergeet niet bij een van de vele ambachtelijke schoenmakers voorbij te gaan. Een dagje winkelen begin in de mooiste en bekendste winkelstraten van Alicante, zoals: Avenida Alfonso X El Sabio, Avenida Maisonnave, het Puerta de San Francisco-plein en rond het Theatro Principal. De meeste winkels vind je Avenida Maisonnave en de daarom heen liggende straten, hier vind je alle grote winkelketens en warenhuizen met de bekende modemerken.

 

Als je naar Avenida Alfonso X El Sabio gaat, zou je ook echt de Centrale Markt moeten bezoeken, een traditionele markt waar je een aantal voorbeelden van de lokale gastronomie kunt vinden, zoals gezouten vis, nougat en gezouten vlees.

 

Op Avenida Maisonnave en in de omliggende straten ligt de grootste concentratie winkels, waaronder grote modemerken, winkelketens en warenhuizen.shoppen-alicante

Op Plaza Puerta de San Francisco, en in het omliggende gebied, vind je de grootste hoeveelheid luxe winkels. Als je van het plein richting het Theatro Principal loopt, kom je tal van mode- en schoenenwinkels tegen, en zelfs winkels die gespecialiseerd zijn in bruilofts- en feestkleding – dit is een goede plek om te gaan winkelen als je op zoek bent naar iets voor een speciale gelegenheid!

 

In Alicante vinden ook geregeld openluchtmarkten plaats, zoals de Babel Markt en Tuelada Markt, die dichtbij het grote voetbalstadion van Alicante liggen. Als je liever gaat winkelen in een winkelcentrum, ga dan naar Plaza Mar 2, Gran Vía of Panoramis.Puerta de San Francisco-plein

Dit plein in het stadscentrum is het ideale startpunt als je een dagje luxe wilt winkelen. Hier vind je namelijk mooie sieradenwinkels en een aantal van de meest exclusieve shops. Ga naar Calle Gerona en de omliggende straten voor nog meer luxe mode-, schoenen- en accessoirewinkels en boetiekjes.

 

Aan de andere kant van het plein, aansluitend op Avenida Federico, ligt het tweede El Corte Inglés warenhuis van Alicante. In het warenhuis bevindt zich een Gourmet Experience-supermarkt en tal van winkels waar men boeken, films, videospellen, huishoudelijke producten, elektronica, en nog veel dingen meer verkoopt. Ga naar Avenida Dr Gadea voor Cortefiel – een winkel met stijlvolle mode-items, schoenen en accessoires.


Dit plein heette voorheen Plaza Calvo Sotelo. Deze naam wordt nog steeds op plattegronden gebruikt, en staat zelfs nog op Google Maps!


Avenida Maisonnave

Avenida Maisonnave is een van de belangrijkste verkeersaders, en is het meest populaire winkelgebied van de stad. Deze winkelstraat heeft de grootste concentratie winkels in heel de provincie.

 

Deze bruisende winkelstraat staat altijd vol enthousiaste shoppers. Het is dus geen verrassing dat de meeste internationale merken hier een winkel hebben geopend. Je vindt hier populaire merken zoals Zara en Zara Home, Oysho, El Ganso, Nike, Sephora, Massimo Dutti, Women’secret, Guess, United Colors of Benetton en Mango. Naast deze en nog vele andere winkels ligt hier ook het grote El Corte Inglés warenhuis. Hier vind je bijna alles, van mode en accessoires tot sport-items en speelgoed.

Op Calle Alemania, net naast Avenida Maisonnave, ligt K-tuin, een grote Apple-reseller.Plaza Mar 2

Dit winkelcentrum is een geweldige plek om te shoppen, en als je op zoek bent naar entertainment! Hier vind je namelijk alle merknamen en grote kortingen, een kinderspeeltuin, een bioscoop, veel fastfoodrestaurants en tapasbars, en meer dan honderd winkels. Er is ook nog een apotheek!

 

Op de eerste verdieping vind je een supermarkt en tal van verschillende winkels. Boven op de tweede verdieping liggen nog meer winkels, waaronder Zara, Mango en H&M. Op de derde verdieping vind je een mooi terras, evenals verschillende restaurants en de bioscoop.

 

Het winkelcentrum is de gehele week geopend, maar de winkels zijn op zondag gesloten.

De meeste kleine winkels in Alicante sluiten tussen 14.00 en 17.00 uur, maar in dit winkelcentrum blijven de winkels gewoon open.


Avenida Alfonso X El Sabio

Avenida Alfonso X El Sabio, een van de hoofdstraten van Alicante, is een goede plek als je lekker eten wilt kopen. Hier ligt bijvoorbeeld het Mercado Central (de Centrale Markt), evenals een aantal van de beste, centraal gelegen winkels waar men turrón (nougat) verkoopt. Op de markt vind je groenten, fruit en vis op de ene verdieping, en vlees op de andere verdieping. Turrón wordt ook op de markt verkocht, maar je kunt dit beter in een van de gespecialiseerde winkels kopen, zoals Turrones Candela Espi of Turrones Sirvent. Deze liggen beide aan de overkant van de markt.

Probeer de augurken van kraam 217 op de Centrale Markt


Bron: Tix.nl    |   Author  Francisca Maciá