De Spaanse pepers

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 08:25

DE SPAANSE PEPERs  - Waarom wordt de Spaanse pepers zo genoemd terwijl hij niet uit Spanje komt. Waar komt het voorvoegsel Spanje dan vandaan? Dit is niet normaal dan er zijn andere pepers met voorvoegsels en toch niets te maken hebben met de oorsprong van die pepers denk bijvoorbeeld aan de  lomboks en cayennepeper. Dus daarom de terecht vraag waarom is dat bij de Spaanse pepers wel?De Spaanse pepers komen in wat de meeste mensen denken niet uit Spanje maar uit Midden- en Zuid-Amerika. Men gaat er vanuit dat het voorvoegsel ‘Spaanse’ is afgeleid uit de 16e eeuw toen de pepers vanuit Amerika naar Nederland/België werden aangevoerd via Spaanse handelaren.

 

De rode Spaanse Pepers

rode spaanse peperss

Om een onderscheid te hebben met de Oosterse pepers werd besloten de pepers uit Midden- en Zuid-Amerika gemakshalve Spaanse pepers te noemen. De rode langwerpige chilipepers worden ook wel ‘rode pepers’ genoemd (al kunnen ze ook groen gegeten worden) en in het Spaans gewoon ‘pimiento’ of ‘chile’.


All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Wist je trouwens dat de Spaanse pepers eigenlijk meer verwant zijn met de paprika’s dan met de meer bekende Aziatische zwarte en witte pepers? De Spaanse pepers worden echter peper genoemd vanwege de overeenkomst in smaak en de langwerpige vorm die afwijkt van de paprika.

 

‘Spaanse peper’ is samen met gewone korrelpeper de belangrijkste specerij om gerechten ‘heet’ te laten smaken. De stof die verantwoordelijk is voor de hete smaak van Spaanse peper smaak is capsaïcine (bij gewone peper is dat piperine). Beide stoffen hebben gemeen dat ze direct de warmtereceptoren in de mond prikkelen. Hierdoor wordt de smaak vaak als ‘heet’ omschreven.Misschien ook interessant:

Spanje een klein stukje paradijs op aarde

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje?

Hier vind je echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!