Spanjaarden houden van zoete toetjes, taartjes en snacks

Gepubliceerd op 15 juni 2019 om 20:30

Spanjaarden houden van lekkere zoete toetjes, taartjes en heerlijke snacks. Een ding weten we zeker, de Spanjaarden houden van heerlijke zoete toetjes, taartjes en lekkere snacks . Het begint al tijdens het ontbijt, en natuurlijk als tussendoortje heerlijk toch én, ja ook als toetje natuurlijk. 



Wil je wat inspiratie opdoen voor een heerlijk etentje? Of ga je misschien binnenkort op vakantie naar het vakantieland Spanje? Dan kun je nu al beginnen met watertanden van al deze lekkere Spaanse zoetigheden.

Churros bij het ontbijt

Churros bij het ontbijt

Churros: hier een lekkere snack op de kermis, in Spanje eet je ze bij het ontbijt. De krokant gefrituurde deegstengels met suiker dip je in een dikke chocoladesaus. Churros con Chocolate in plaats van een broodje kaas dus. Het populairst zijn churros in Madrid, waar ze al twee eeuwen dienen als ontbijtje. Ambachtelijke churreria’s – meestal al geopend vanaf een uur of zes ’s morgens – herken je aan de marmeren vloeren en idem tafeltjes.

Franse broer

Crema Catalana is de Catalaanse variant van de Franse crème brûlée. Allebei gemaakt met custard en een knapperig suikerlaagje, maar in de Spaanse versie zit onder andere citroen, sinaasappel en kaneel. In Barcelona en omringde plaatsen vind je dit nagerecht op élke menukaart.

In de ban van de flan

In de ban van de flan

Een klein custard puddinkje met een druipende diep gouden karamelsaus: de flan is een populair toetje in Spanje. Ook hier is er weer een Franse versie, de crème caramel. Het verschil? In Frankrijk maken ze hem met vanille, terwijl in je Spanje kaneel of citroenschil vaak de smaakmaker is. De flan wordt veel gegeten in Catalonië, maar komt oorspronkelijk uit Andalusië.

Wintersnack Turrón

Wintersnack Turrón

In de wintermaanden vind je in Spanje op elke straathoek de turrón. De zoete lekkernij wordt gemaakt van amandelen, honing en eiwit en lijkt een beetje op nougat. Er zijn fabrikanten die turrón in Catalonië en Frankrijk produceren, maar de one and only wordt al sinds de vijftiende eeuw in Jijona gemaakt. Er bestaan ook varianten gevuld met chocola, likeur, noten of gekonfijte vruchten.

Spaanse Milhojas de Merengue

Spaanse tompouce

Hij heeft wat weg van de Nederlandse tompouce, de Spaanse Milhojas de Merengue. Ook dit gebakje bestaat uit laagjes bladerdeeg, niet met banketbakkersroom, maar met een laag stijfgeklopt eiwit. Aan de vulling kan vanille, hazelnoot of amandel toegevoegd worden. En citroen. Een soort gelaagd merenguetaartje dus, lekker!

Bij welke Spaanse zoetigheden lik jij je vingers af?

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant:

Bron: Zoover.nl