De wijk - Raval Roig - San Antón in Alicante

De wijk - Raval Roig - San Antón

De wijk Raval Roig ligt ingeklemd tussen het Oude Kwartier, San Antón in het noorden en het strand van Postiguet in het zuiden.

Raval Roig was vroeger een visserswijk die buiten de muren van het Oude Kwartier lag. Het woord ‘raval’ komt van het Arabische woord ‘arrabád’ en is een verwijzing naar de gebieden buiten de stad waar de moriscos woonden (Moren die in de vroege 16e eeuw tot het Christendom zijn bekeerd).

 

Het woord ‘roig’ (rood) verwijst naar de roodachtige kleur van de traditionele vissershuisjes, die nu overigens allemaal verdwenen zijn. Een van de oudste bezienswaardigheden van deze wijk is het bijna perfect intact gebleven Castillo de Santa Bárbara (het Kasteel van Santa Bárbara). Dit Moors kasteel, boven op de berg Benacantil, op 166 meter boven zeeniveau, houdt de stad al eeuwenlang nauwlettend in de gaten. Diegenen die binnentreden, worden getrakteerd op een van de mooiste uitzichten over de Baai van Alicante.Op de helling van Benacantil, tussen de stad en het kasteel, ligt het Parque de la Ereta, een prachtig groen park vol met vegetatie die typerend is voor het steppeklimaat van Alicante. Je vindt hier een aantal schaduwrijke plekken waar je heerlijk kunt relaxen.

 

Als je wat cultuur wilt snuiven, ga dan naar het Museo de la Ciudad de Alicante (Stadsmuseum van Alicante) in het Kasteel van Santa Bárbara, en het opmerkelijke Museo Arqueológico Provincial MARQ (het Archeologisch Museum MARQ).

 

Als je meer wilt weten over de Spaanse traditie van het stierenvechten, dan moet je naar San Antón gaan, een buurt nabij Raval Roig. Hier ligt het Plaza de Toros de Alicante (de stierenvechtersarena van Alicante). Of bezoek het Museo Taurino (het Stieren vechtmuseum) nabij Plaza de España.


Bezoek de tijdelijke tentoonstellingshal wanneer je het Kasteel van Santa Bárbara binnenloopt. Hier worden vaak thematische voorstellingen met PLAYMOBIL tentoongesteld ter verduidelijking van het onderwerp.


Bron: Tix.nl    |   Author  Francisca Maciá