De wijk - Raval Roig - San Antón in Alicante

De wijk - Raval Roig - San Antón

De wijk Raval Roig ligt ingeklemd tussen het Oude Kwartier, in het noorden aan San Antón en het zuiden aan het strand van Postiguet.Raval Roig was vroeger een visserswijk die buiten de muren van het Oude Kwartier lag. Het woord ‘raval’ komt van het Arabische woord ‘arrabád’ en is een verwijzing naar de gebieden buiten de stad waar de moriscos woonden (Moren die in de vroege 16e eeuw tot het Christendom zijn bekeerd).

wijken-in-alicante/raval-roig-san-anton

Het woord ‘roig’ (rood) verwijst naar de roodachtige kleur van de traditionele vissershuisjes, die nu overigens allemaal verdwenen zijn. Een van de oudste bezienswaardigheden van deze wijk is het bijna perfect intact gebleven Castillo de Santa Bárbara (het Kasteel van Santa Bárbara). Dit Moors kasteel, boven op de berg Benacantil, op 166 meter boven zeeniveau, houdt de stad al eeuwenlang nauwlettend in de gaten. Diegenen die binnentreden, worden getrakteerd op een van de mooiste uitzichten over de Baai van Alicante.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Op de helling van Benacantil, tussen de stad en het kasteel, ligt het Parque de la Ereta, een prachtig groen park vol met vegetatie die typerend is voor het steppeklimaat van Alicante. Je vindt hier een aantal schaduwrijke plekken waar je heerlijk kunt relaxen.

 

Als je wat cultuur wilt snuiven, ga dan naar het Museo de la Ciudad de Alicante (Stadsmuseum van Alicante) in het Kasteel van Santa Bárbara, en het opmerkelijke Museo Arqueológico Provincial MARQ (het Archeologisch Museum MARQ).

 

Als je meer wilt weten over de Spaanse traditie van het stierenvechten, dan moet je naar San Antón gaan, een buurt nabij Raval Roig. Hier ligt het Plaza de Toros de Alicante (de stierenvechtersarena van Alicante). Of bezoek het Museo Taurino (het Stieren vechtmuseum) nabij Plaza de España.Bezoek de tijdelijke tentoonstellingshal wanneer je het Kasteel van Santa Bárbara binnenloopt. Hier worden vaak thematische voorstellingen met PLAYMOBIL tentoongesteld ter verduidelijking van het onderwerp.

Misschien ook interessant:

Bron: Tix.nl     Author: Francisca Maciá