Ontdek Spanje » Plaza de España in Sevilla


Plaza de España, Sevilla

Plaza de España, Sevilla - Plaza de España betekent in het Nederlands eigenlijk gewoon 'plein van Spanje'. Het magische plein ligt vlakbij het park van María Louisa en is bekend van star wars! Hoe zit dat? Lees snel verder!Wat kun je doen op plaza de España?

Plaza de España is een plein (diameter: 170 meter) met veel water en een halvemaanvormig gebouw eromheen. Het is ooit gebouwd door architect Aníbal González Álvarez voor de wereldtentoonstelling van 1929. Je kunt betalen om in een bootje te stappen en rond te varen over het gedeelte dat uit water bestaat. Je kunt ook gewoon rondlopen in het gebouw. 

Leuk is om de 50 tegeltjes over de provincies te bekijken, maar ook om door het park te lopen. Het park María Louisa ligt ernaast en is vaak wat rustiger dan het plein. Droom weg in het park, slenter over het magische plein en geniet van het meesterwerk van Aníbal González Álvarez! Entree tot het plein is gratis.


 Plaza de Espana, Sevilla

50 provincies

De gebouwen worden vooral gebruikt door de overheid. Aan het cirkelvormige gebouw vast vind je 50 tegelmozaïeken. Hier vind je alle Spaanse provincies. Ze zijn allemaal op een unieke manier afgebeeld. Een leuke manier om Spanje te leren kennen!


 Plaza de Espana, Sevilla

De vier koninkrijken

Midden op het plein staat een grote fontein. Vanuit het middelpunt gaan er ook 4 bruggen over het water. Deze vertegenwoordigen de 4 oude koninkrijken van Spanje! Spanje bestond namelijk vroeger uit de gebieden León, Castilla, Aragón en Navarra en deze zijn samen het huidige Spanje geworden.


Plaza de España

Films op plaza de España

Het plein is zo fotogeniek en zo sprookjesachtig dat het soms wordt gebruikt als filmset. In 1962 werd Lawrence of Arabia hier opgenomen. In 2002 werd het gebruikt voor Star Wars: Attack of the Clones. Tien jaar later, in 2012, werd een deel van The Dictator hier opgenomen.


Ook interessant in Sevilla: