Ontdek Spanje  »  Vakantie in Sevilla  » Winkelen in Sevilla – Shoppen! » Markthallen in Sevilla - Spanje


Overdekte markten in Sevilla

De vier bekendste overdekte vers markten van Sevilla, Andalusië, Spanje - Sevilla bezienswaardigheden met tips en informatie van de 4 bekendste overdekte markthallen in SevillaDe overdekte markten in Sevilla

Een mercado is in Spanje een overdekte vers markt, op de vers markt in Sevilla vind je verse vis, schaal- en schelpdieren, een afdeling met verse groenten en fruit vlees en gevogelte. Heerlijke kazen, worsten en hammen, noten en gedroogde vruchten, brood etc.etc. Op de markt is alles vers en van een goede tot zeer goede kwaliteit.

De vier bekendste overdekte markten in Sevilla zijn:  Mercado del Arenal - Mercado de Triana - Mercado de la calle Feria en Mercado Encarnación

Het is een geweldig belevenis om deze markthallen te bezoeken. Deze markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt.

 

Mercado del Arenal
Van buiten een prachtig gebouw om te zien en vol met heerlijk vers eten van binnen! Wat bijzonder is aan deze overdekte markt, is dat er regelmatig wijnproeverijen worden georganiseerd. En voor de veganisten onder ons: in deze markt is er een veganistische bakker!

 

Dag: Maandag t/m zondag
Openingstijden: 08:00 – 20:00
Locatie: Calle Pastor y Landero s/n

 

Mercado de Triana

Een echte traditionele Spaanse markt in de buurt Triana. Hier is het ook genieten geblazen van alle etenswaren die worden aangeboden. En…ben jij een oesterliefhebber? In deze markt is een klein restaurantje waar je onder het genot van een lekker wijntje of fris biertje de beste oesters van Sevilla kan eten!

 

Dag: Maandag t/m zaterdag
Openingstijden: 09:00 – 14:00
Locatie: Plaza del Altozano s/nMercado de la calle Feria
De alleroudste overdekte markt in Sevilla: sinds 1719 bestaat deze markt al! Op deze markt zul je ook je ogen uitkijken aan de hoeveelheden verse vis, fruit, groente, vlees, bloemen etc. De markt bestaat uit 2 gebouwen die door een smal gangetje ertussen toch verbonden zijn. De ‘marktbar’ (die super verse vis serveert en veel vis-tapas) heeft een heerlijk terras tegen de muur van de ernaast gelegen kerk. Heerlijk verkoelend op een warme zomerse dag!

 

Dag: Maandag t/m zaterdag
Openingstijden: 08:00 – 14:30
Locatie: Calle Feria

 

Mercado Encarnación
Deze markt is wat moderner dan de andere markten. Sinds 2010 is de Mercado Encarnación gevestigd in de metropol parasol van Sevilla. Niet zo traditioneel als de andere markten, maar wel ruim en erg schoon! Voor als je lekker in je appartementje wilt koken met lokale en verse producten is dit ideaal!

 

Dag: zaterdag en zondag
Openingstijden: 16:00 – 22:30
Locatie: Plaza de la Encarnación, s/n

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant in Sevilla: