Ontdek Spanje » Blog » De populaire Spaanse Costa's en zijn stranden


De mooiste en beste Spaanse Costa's en zijn stranden

Ga je naar de Spaanse Costa's? Kijk dan op Ontdek Spanje voor een overzicht van de mooiste en bekendste stranden in Spanje! De Spaanse costa's (kusten) zijn de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. Ontdek hier deze populaire Costa's en zijn stranden! Bijvoorbeeld de stranden in de buurt van MálagaDe Spaanse Costa de la Luz - De Spaanse Kust van het Licht

De Spaanse Costa de la Luz - Spaanse kust van het licht - Ontdek en beleef de Spaanse kustlijn die verdeeld is in diversen ‘Costa's’. Deze vakantiekusten hebben elk een eigen gezicht. Hier nu de Costa de la Luz met leuke informatie en wetenswaardigheden over de Costa de la Luz in Spanje, voor een leuke vakantie aan de Spaanse kust!

Lees meer »

De Spaanse Costa Blanca - De Spaanse witte kust.

De Spaanse Costa Blanca - De Spaanse witte kust. De mooiste en leukste plaatsen aan de Costa Blanca, de Costa Blanca bevindt zich in het zuid-oosten van Spanje met een kustlengte van ongeveer 244 kilometer en dat met heel veel zandstrand. Zandstranden, lage duinen en vochtige gebieden worden in de Costa Blanca afgewisseld door rotspartijen, steile kusten en zeer droge gebieden.

Lees meer »

Heerlijk rustige, knusse kustplaatsjes in Spanje

Kustplaatsjes in Spanje - Heerlijk rustige, knusse kustplaatsjes in Spanje die niet beheerst worden door hoogbouw en een stroom van toeristen, maar waar het authentieke en de traditionele charmes nog bewaard zijn gebleven. Wij gaan voor het authentieke Spanje, heerlijk rustige, knusse kustplaatsjes. Hier loopt de klok eventjes een tikkeltje langzamer en de siësta wordt hier nog hoog gehouden.

Lees meer »

Playa de Gulpiyuri en Playa Cobijeru in Asturias

Playa de Gulpiyuri en Playa Cobijeru in Asturias - Twee landinwaarts gelegen stranden van Gulpiyuri en Cobijeru in Asturias. Deze twee stranden zijn net iets anders; het ligt niet aan de zee. Nou dat klopt ook weer niet helemaal. De stranden liggen in Asturias, aan de Spaanse noordkust, en liggen ongeveer 100 meter van de Cantabrische Zee hierdoor is het verbonden met een netwerk van ondergrondse grotten. Dus hier kunt u in de zee zwemmen zonder er echt te zijn, of zoiets.

Lees meer »

De badplaats Benidorm

Benidorm - De badplaats Benidorm ligt aan de Spaanse kust, Costa Blanca en op ongeveer 45 kilometer van Airport Alicante. De badplaats Benidorm was eens een vissersdorpje, terwijl het nu één van de bekendste badplaatsen is in Spanje. Het oude gedeelte van Benidorm wat tegenwoordig het historisch centrum is, ligt op een kaap die het Levante-strand (nieuwe Benidorm) en het Poniente strand (oude Benidorm) van elkaar scheidt.

Lees meer »

Playa del Silencio (Castaneras ) in Asturie, Spanje

Playa del Silencio (Castaneras ) in Asturie, Spanje - Playa del Silencio in het Nederlands Strand van de Stilte ook wel Gavieiru o Gavieiro genoemd,  doet zijn naam alle eer aan, op dit strand van de Stilte bevinden zich geen toeristische voorzieningen dus neem wel wat te eten en te drinken mee.

Lees meer »

Wat mag wel wat mag niet op Spaanse stranden

Wat mag wel wat mag niet op Spaanse stranden, Wist je dat er heel veel regels en gedragsregels gelden voor het verblijf op een Spaans strand? Veel van deze regels zijn niet landelijk maar regionaal of lokaal geregeld waardoor het af en toe lastig is om precies te weten wat wel en wat niet mag op jouw favoriete strand.

Lees meer »

Hondenstranden aan de Spaanse Costas

Hondenstranden aan de Spaanse Costas - Ben je opzoek naar een hondenstrand aan de Spaanse kust? We hebben hier de stranden van Catalonië tot aan Andalusië als ook de Balearen eilanden voor je op een rijtje gezet. Zoek je een hondenstrand ergens anders in Spanje, ga dan naar de onderkant van de pagina hier vind je alle hondenstranden van Spanje. 

Lees meer »

De mooiste stranden aan de Spaanse Costa Brava

De mooiste stranden aan de Spaanse Costa Brava - Er zijn ontzettend veel mooie, leuke en gezellige baaien en stranden aan de Costa Brava! Ga jij naar één van deze prachtige stranden aan de Costa Brava? De beste en de mooiste stranden voor je vakantie aan de Costa Brava, ook wel de ruige of woeste kust genoemd, deze kust bevindt zich in het noordoosten van Catalonië, Spanje. De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook die begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes.

Lees meer »