De badplaats Benidorm

Gepubliceerd op 14 augustus 2018 om 09:21


De badplaats Benidorm

Benidorm - De badplaats Benidorm ligt aan de Spaanse kust, Costa Blanca en op ongeveer 45 kilometer van Airport Alicante. De badplaats Benidorm was eens een vissersdorpje, terwijl het nu één van de bekendste badplaatsen is in Spanje. Het oude gedeelte van Benidorm wat tegenwoordig het historisch centrum is, ligt op een kaap die het Levante-strand (nieuwe Benidorm) en het Poniente strand (oude Benidorm) van elkaar scheidt.

Benidorm heeft nog een derde strand wat een stukje kleiner is, het Mal Pas

 

Ja, ja en ja: werkelijk álle clichés over Benidorm zijn waar. Er zijn veel ouderen, Piet verkoopt er écht zijn friet en de jaren 70 flats zijn in groten getale aanwezig. Zet je echter één stap buiten de stad dan ontdek je direct het toffe Costa Blanca. Ga deze dingen eens zien en doen!

 

Benidorm: wat je er móet zien EN DOEN!

‘Pauwen’ spotten op Isla de Benidorm

Lekker het water op! Wat is er fijner dan over de blauwe zee sjezen en het eilandje Isla de Benidorm, ook wel Pauwen eiland genoemd, te bekijken. De volkstraditie beweert dat dit eiland ontstaan is uit het reusachtige stuk rots dat ontbreekt aan de top van de nabijgelegen berg Puig Campana. Op een oorlogstocht met Karel de Grote zou de stoutmoedige Roland met zijn zwaard een stuk uit de rots gehouwen hebben, dat van de berghelling afgleed en in zee terechtkwam en zo het huidige eilandje vormde.

Ga genieten van de onderwaterwereld die er nogal indrukwekkend is. Elk uur vertrekken er boten vanuit de haven voor het twintig minuten durende tochtje. 

 

Ga op Jeepsafari!

Wil je écht wat van de omgeving zien? Dan is een jeepsafari een top-idee! Tijdens een jeepsafari ontdek je de natuur en bergdorpjes in het binnenland van Costa Blanca. Ver weg van de frikandellen, pluk je langs de kant van de weg verse kruiden en dwaal je door diepe dalen en over hoge bergen. Verschillende organisaties nemen je graag mee het achterland in, waar ze je een totaal andere kant van Benidorm voorschotelen. Laat je alles over deze prachtige omgeving vertellen door de enthousiaste chauffeurs.


Booking.com

Hang op je kop in een pretpark

Nog meer actie in de taxi? Kan hoor! Bezoek dan één van de vijf pretparken in en rond Benidorm. Waterparken Aqualandia en Aqua Natura hebben heerlijke baden en glijbanen: leuk voor de kleinste als de oudste vakantiegangers. In funpark Terra Mitica staat onder andere de grootste houten achtbaan van Europa. Heb je meer met dieren, bezoek dan Mundomar voor een leuke dolfijnenshow. Voor wilde dieren bezoek je dierenpark Terra Natura. Voldoende pret rond Benidorm dachten wij zo.

 

Pimpelen in de wijngaard

Oja, deze waren we nog vergeten: het vooroordeel dat men wel van een wijntje (of Sex on the beach) houdt in Benidorm is óók waar. Maar wat veel mensen niet weten, is dat veel van die Benidormse wijn uit de regio komt. Rondom de stad liggen verschillende wijngaarden en het is echt de moeite waard deze te bezoeken. Na afloop van een rondleiding drink je een paar van die heerlijke glazen wijn met wat hapjes. Wijngaardtips zijn: Bodegas Mendoza en de experimental vineyard van Bodegas Bocopa.

 

Cultuursnuffelen in het oude centrum

Naast de minder florissante appartementencomplexen heeft Benidorm een heel knus en authentiek centrum. Echt de moeite waard. Een wirwar aan smalle straten vol winkels, restaurantjes, architectuur en het hele jaar een fijn zomers sfeertje. ’s Avonds openen de gezellige barretjes en wandel je met je ijsje in je hand langs de vele terrasjes. Er zijn in het centrum ook nog genoeg culturele bezienswaardigheden. Denk aan het uitkijkpunt van het kasteel, waar eeuwen geleden een fort gevestigd was om Benidorm te beschermen tegen piraten. Maar ook de in de achttiende eeuw gebouwde Kerk van San Jaime mag niet ontbreken.


ACSI Kampeerreizen