Heerlijk rustige, knusse kustplaatsjes in Spanje

Gepubliceerd op 21 september 2018 om 09:54


Kustplaatsjes in Spanje

Kustplaatsjes in Spanje - Heerlijk rustige, knusse kustplaatsjes in Spanje die niet beheerst worden door hoogbouw en een stroom van toeristen, maar waar het authentieke en de traditionele charmes nog bewaard zijn gebleven. Wij gaan voor het authentieke Spanje, heerlijk rustige, knusse kustplaatsjes. Hier loopt de klok eventjes een tikkeltje langzamer en de siësta wordt hier nog hoog gehouden.

 

Ja, ken je het liedje ook? ’t was aan de Costa del Sol, (tingelingeling) maar daar vond ik het strand toch wat te vol (tingelingeling).  Maar Spanje dit prachtige zonovergoten land heeft ook rustige, knusse kustplaatsjes waar nog de échte sfeer van Spanje heerst. 


 kustplaatsjes Muxia, Galicie
Het dorpje Muxía in de provincie A Coruña in de regio Galicië, Spanje. Een van de kust plaatsjes aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Galicie. Muxia heeft mooie spectaculaire stranden. In het dorpje staat de Nuestra Señora de la Barca, dan Muxía is ook een bekende bedevaartsplaats. Hier is voor vele pelgrims het einde van hun tocht naar Santiago. Hier vind je mooie kliffen, vissershavens en prachtige charmante vissersdorpen.

Binibeca op Menorca - Binibeca op Menorca, dit prachtige schilderachtige dorpje, het is heerlijk om door deze smalle straatjes en heerlijke pleintjes te dwalen, het is rustig bijna stil je durft bijna niet hard op te praten. 

Voorzieningen

    *  Parkeerplaats voorhanden

    * Met de Bus bereikbaar

    * Toiletten zijn voorhanden

    * Strandwacht is ook daar

    * Eten&drinken maar ook picknick tafels etc bestaat tot de mogelijkheden

    * Strandstoelen te huur

    * Goede voorzieningen voor invalidenLos Caños de Meca aan de Costa de la Luz

Los Caños de Meca, Cadiz, Spanje - Los Caños de Meca aan de Costa de la Luz, dit klein dorpje niet ver van de Zuid-Spaanse stad Cadiz. Los Caños de Meca met zijn prachtige maagdelijke zandstranden midden in een wilde en ongerepte natuur. Hier is de oorspronkelijke schoonheid van de Costa de la Luz nog bewaard gebleven. Het kristal heldere water, met zijn gouden zandduinen en prachtige zonsondergangen zijn de setting van een levensstijl waar vrijheid, eerste prioriteit is.


n de Spaanse provincie Huelva in de regio Andalusië ten westen van de stad Huelva aan de Costa de la Luz ligt het stadje Isla Cristina.

Isla Cristina - In de Spaanse provincie Huelva in de regio Andalusië ten westen van de stad Huelva aan de Costa de la Luz ligt het stadje Isla Cristina.

Isla Cristina ligt op 10 km van de grens met Portugal en op 45 minuten rijden van Huelva. Isla Cristina is een charmante vissershaven, omgeven door verschillende beschermde natuurgebieden zoals Marismas de Isla Cristina en pijnboombossen waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

 

Isla Cristina  heeft 12 kilometer mooie goudgele stranden en een prachtige natuur met pijnboombossen, ook gezellige winkeltjes en watersport mogelijkheden zoals onder andere snorkelen, duiken, kayakken en windsurfen.


Cabo de Palos is een idyllische vissersdorpje aan de Costa Calida in de regio Murcia op het schiereiland La Manga

Cabo de Palos - Cabo de Palos is een idyllische vissersdorpje aan de Costa Calida in de regio Murcia op het schiereiland La Manga en is zeker een van de mooiste plekjes van Murcia. Vanuit de 19 eeuwse vuurtoren aan Cabo de Palos is tot cultureel belang verklaard, en van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de zee en zie je het lange zandstrand ‘Playa de Levante’. Aan de ander kant van het charmante dorpje zie je spectaculaire kliffen afgewisseld met baaitjes en strandjes met kristalhelder water.