De mooiste stranden aan de Spaanse Costa Brava

Gepubliceerd op 26 juni 2018 om 11:07


https://www.ontdekmalaga.nl/samenwerken-met-malaga

De mooiste stranden aan de Spaanse Costa BravaEr zijn ontzettend veel mooie, leuke en gezellige baaien en stranden aan de Costa Brava! Ga jij naar één van deze prachtige stranden aan de Costa BravaDe beste en de mooiste stranden voor je vakantie aan de Costa Brava, ook wel de ruige of woeste kust genoemd, deze kust bevindt zich in het noordoosten van CataloniëSpanje. De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook die begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes.



De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cadaqués

Cadaqués

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cadaqués  - Cadaqués aan de Costa Brava is een geheime zon bestemming. Het in een baai nabij Cap de Creus gelegen dorp was tot het eind van de 19e eeuw praktisch afgesloten van de rest van de historische regio Empordà (het huidige Alt Empordà en Baix Empordà). In het verleden was Cadaqués afhankelijk van de visserij en de wijnbouw.

Hier vestigden een aantal bekende Spaanse kunstenaars zich in het pittoreske dorpje. Federico García Lorca, Pablo Picasso en Joan Miró droegen bij aan de bekendheid van Cadaqués. Ook vele anderen bezochten het plaatsje. De surrealistische kunstenaar Salvador Dalí had een villa in het even buiten Cadaqués gelegen Port Lligat. Sinds 1997 is deze villa een museum. Het Casa-Museu Salvador Dalí is opengesteld voor het publiek.


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Tamariu

Tamari

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Tamariu - Tamariu was een klein vissers dorp en is een leuke plaats om even de drukte te ontkomen aan de Costa Brava. Tamariu ligt aan een kleine baai en heeft een klein schoon strand van ongeveer 200 meter lang en 50 meter breed, rond de baai ligt een wandelpromenade met verschillende restaurants en gezellige terrassen. Op het strand zijn douches aanwezig en hier zie je ook de blauwe vlag voor de zeer goede water kwaliteit. Er zijn boten te huur, een duikschool is er aanwezig en ook bestaat de mogelijkheid om een kano of een SUP-boards te huren.



De mooiste Spaanse stranden aan Cap de Creus, Costa Brava

Cap de Creus

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cap de Creus - Eigenlijk spelen wij hier een beetje vals dan Cap de Creus is niet de naam van het strand, maar van een schiereiland.

Dit beschermende natuurgebied heeft verschillende stranden die in mooie baaien liggen. Enkele zijn goed met de auto te bereiken en verschillende anderen zul je een stuk te voet moeten gaan.

Wil je graag met de auto naar het strand toe? Op ongeveer zeven kilometer van Roses, aan de rand van het Parque Natural van de Cap de Creus, ligt  Cala Montjoi. Hier ligt een strand van ongeveer 310 meter lang en is een zeer goede locatie voor een fijne stranddag. Cala Montjoi heeft een strand van zand en kiezels

Ben je niet bang om een stukje te lopen en wil je van een wat stiller baaitje genieten? Ga dan naar Cala Jóncols. Hier vind je een perfecte locatie om te gaan duiken of snorkelen in in azuurblauwe water. Op het strand is een duikschool, ligbedjes zijn te huur en douches zijn voorhanden.


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cala Rovira, Platja d'Aro 

Cala Rovira, Platja d'Aro

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cala Rovira, Platja d'Aro 

Dit strand heeft een lengte van ongeveer 650 meter lang en ongeveer een breedte van 40 meter, dit vrij strand heeft fijn, goudkleurige zand. Hier heb je comfortabel en een droom is binnen handbereik. Heerlijk dicht bij Airport van Girona. goed bereikbaar en vele faciliteiten zodat je een leuke en fijne dag op het strand kunt door brengen.


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cala del Pi, Platja d'Aro 

Cala del Pi, Platja d'Aro

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cala del Pi, Platja d'Aro 

Dit strand van Slechts 65 meter lang en 15 meter breed met een goudkleurig zand en doorzichtig water in een prachtige omgeving. Jammer genoeg zonder faciliteiten. Maar in een natuurlijke rotsachtige omgeving . Het is een ideaal strand om te snorkelen. Dit verborgen pareltje ligt in het  noorden van Platja d'Aro en je kunt het bereiken via de weg naar Calonge.


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Sa Tuna Begur 

Sa Tuna Begur

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Sa Tuna Begur 

Dit strand is misschien wel een van de meest pittoreske baaien aan de Costa Brava. Het strand heeft ongeveer een lengte van 80 meter en een breedte van 15 meter en heeft de belangrijkste faciliteiten, bijvoorbeeld parkeerplaatsen en openbare douches. Begur werd vroeger ook wel eens 'Klein Afrika' genoemd. Toch ligt het maar een uur rijden van Barcelona.



De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Sant Pol de Mar 

 

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Sant Pol de Mar 

Sant Pol de Mar, is misschien wel een van de meest bewaarde geheimen aan de Costa Brava. Deze prachtige baai met een heerlijk duinlandschap heerlijk voor families met kinderen door zijn ondiep water,  een speelterrein voor kinderen in het Parque de las Dunas en een 'Club Infantil' en in het hoogseizoen een Kinderclub op het strand. Het strand is ongeveer 1 kilometer lang en ongeveer 25 meter breed. Sant Pol de Mar heeft velen faciliteiten, een prachtige promenade en vele mogelijkheden om te watersporten, zoals bijvoorbeeld kajakken, windsurfen en waterskiën. 


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cala Sant Francesc, Blanes

Cala Sant Francesc, Blanes

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cala Sant Francesc,Blanes   Sant Francesc, dit strand is ongeveer 220 meter lang en 35 meter breed, heerlijk zandstrand, klaar helder water, prachtig omgeven door pijnbomen. Goede faciliteiten zoals: parkeergelegenheid, douches, strandwachten, ligbedden zijn te huur en een restaurant is aanwezig en is goed bereikbaar zowel te voet, auto als bus. Je kunt er gratis parkeren is dit vol bestaat er de mogelijkheid  om in de in de ondergrondse parkeergarage parkeren, tegen betaling.



De mooiste Spaanse stranden aan Costa Brava, Cala Giverola, Tossa de Mar

Cala Giverola, Tossa de Mar

De mooiste Spaanse stranden aan Costa Brava, Cala Giverola, Tossa de Mar

 Cala Giverola ligt 5 km noordelijk van Tossa, dit hoefvormige baaitje heeft een prachtig zandstrand en klaar helder water. Het is ongeveer 170 meter lang - de breedte varieert van 15 tot 50 meter.  Goede faciliteiten zoals: ligbedden en parasols zijn te huur er is ook een bootjes verhuur en een strandbar of chiringuito en een restaurant. Bij het strand is ook een parking en Cala Giverola is goed bereikbaar het ligt tussen Tossa de Mar en Sant Feliu. 


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Sa Caleta, Lloret de Mar

Sa Caleta, Lloret de Mar

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Sa Caleta, Lloret de Mar 

Sa Caleta, Lloret de Mar heeft een klein strandje van 0ngeveer 15 meter lang, dus ben er vroeg bij als je een plaatsje wilt hebben, maar het loont zich dit schitterende strand dat vlakbij Lloret de Mar ligt. Boven op de berg ligt een middeleeuws kasteel wat dit strand ook nog eens een bijzondere uitstraling geeft. Hier kun je heerlijk snorkelen!


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, El Pedrigolet, L'Escala

El Pedrigolet, L'Escala

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, El Pedrigolet, L'Escala. 

Het pittoreske Pedrigolet hoort gewoon op deze lijst dan je moet het wel weten te vinden dan het ligt zo verborgen dat je er soms een hele dag alleen er kunt doorbrengen. Als je op zoek bent naar rust is dit een ideale plaats. Dit strand is alleen te voet bereikbaar via een van de wandelroutes, Dit kleine  strandje is goed beschut tegen noorden wind door een baai, daardoor is het ook een gedroomde plek om heerlijk te snorkelen. Het strandje bestaat uit Kiezels en rotsen is ongeveer 6 bij 15 meter en er is een kleine parkeerplaats


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, La Pletera, L'Estartit

La Pletera, L'Estartit

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, La Pletera, L'Estartit. 

Het verborgen strand van La Pletera, ligt in het Ter Vell Natuurreservaat. Het is niet gemakkelijk toegankelijk, hier door blijft het beter geheim. Deze oase, ver weg van het centrum, kun je dit bijzondere strand vinden dat deel uitmaakt voor het herstel van het natuurlijke erfgoed. De heerlijke frisse lucht en natuurlijke schoonheid van dit strand zullen je zeker goed doen. Het water is glashelder en je kunt hier ook de watersporten, kitesurfen of surfen beoefenen!


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Empuriabrava

Empuriabrava

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Empuriabrava. 

Het stadje heeft een kustlijn van ongeveer 7 kilometer en is erkend door de Spaanse autoriteiten voor zijn natuurlijke rijkdom, want het maakt deel uit van het Aiguamolls de l'Empordà natuurpark. Het Empuriabrava strand ligt vlak naast de jachthaven en op slechts enkele stappen van verschillende kanalen die Empuriabrava als een soort Venetië doorkruisen. Het is het belangrijkste en grootste strand van de streek. 

Platja del Canadell en Els Canyissos

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Platja del Canadell en Els Canyissos. Niet al te ver van het centrum van Calella , ligt het strand van Platja del Canadell en Els Canyissos, het strand is ongeveer 200 meter lang en 30 meter breed. Het Platja del Canadell en Els Canyissos heeft een groot aanbod aan faciliteiten en is daardoor een ideale strand voor familie's. Denk er wel aan om op het strand te komen, je best een aantal trappen moet lopen. Het strand ligt direct aan de boulevard ook staan hier meerdere vissershuizen, in prachtige kleuren die die ons laten zien hoe het dorp Calella vroeger uitgezien moet hebben.. 


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, El Port de la Selva

El Port de la Selva

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, El Port de la Selva. 

El Port de la Selva Was eens een vissersdorp en is ondertussen uitgegroeid tot een populaire en prachtige, charmante badplaats. Je hebt hier mooie witte huisjes, en een prachtige schilderachtige vissershaven. Het strand hier bestaat uit een mengeling van zand en kiezels. Dit populair strand wordt vooral veel bezocht door gezinnen. El Port de la Selva beschikt over veel faciliteiten, zoals verschillende watersport mogelijkheden, het is ook toegankelijk voor rolstoel gebruikers en op korte afstand van het strand is een parkeerterrein.


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Platja del Pi, Port Bilou

Platja del Pi, Port Bilou

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Platja del Pi, Port Bilou

Vlakbij Figueres, in het noordelijk gedeelte van de provincie Girona, dichtbij de de Franse grens. Cala del Pi is een mooie, kleine kloof ingesloten door kliffen met  kristalhelder water. Het is een prachtige plaats voor nudisten en natuurliefhebbers, je kunt er ook heerlijk duiken en snorkelen.

Platja del Pi bevindt zich op ongeveer 500 meter van het belangrijkste strand in Portbou. Het is bereikbaar via de kustroute Camí de Ronda. Bij veel wind kun je deze route beter vermijden.


De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cala San Roque, Calella de Palafrugell.

Cala San Roque, Calella de Palafrugell

De mooiste Spaanse stranden aan de Costa Brava, Cala San Roque, Calella de Palafrugell. Dit pittoresk strandbaaitje ligt bij het kuststadje Calella de Palafrugell Dit kleine baaitje Sant Roc heeft een strand is van ongeveer 40 meter lang met verschillende rotsen. Omgeven met kristalhelder water een ideale locatie om te snorkelen. Om er te komen, ga je met een ronde trap naar beneden.