Playa de Gulpiyuri en Playa Cobijeru in Asturias

Gepubliceerd op 7 september 2018 om 07:07


Playa de Gulpiyuri en Playa Cobijeru in Asturias

Playa de Gulpiyuri en Playa Cobijeru in Asturias - Twee landinwaarts gelegen stranden van Gulpiyuri en Cobijeru in Asturias. Deze twee stranden zijn net iets anders; het ligt niet aan de zee. Nou dat klopt ook weer niet helemaal. De stranden liggen in Asturias, aan de Spaanse noordkust, en liggen ongeveer 100 meter van de Cantabrische Zee hierdoor is het verbonden met een netwerk van ondergrondse grotten. Dus hier kunt u in de zee zwemmen zonder er echt te zijn, of zoiets.

 

Bij deze bijzondere landinwaarts gelegen stranden, verliezen de getijden hun rust en ze lopen moe van het slaan op de rotsen,  rennen ze weg op zoek naar een rustig "onderkomen". Omdat het niet anders kan zijn, is het landschap dat deze sfeer creëerde ongebruikelijk, maar vooral heel mooi.

 

Beiden zijn Natuurmonumenten waarbij het Gulpiyuri strand gelegen is tussen de gemeenten Ribadesella en Llanes aan de Cantabrische zee en het Cobejeru strand ten noorden van de gemeente Buelna


Playa de Gulpiyuri asturia

Playa de Gulpiyuri dit landinwaarts gelegen strand

De Playa de Gulpiyuri is een overstroomd sinkhole met een strand nabij Ribadesella en Llanes aan de Cantabrische zee in Asturië, Spanje, ongeveer 100 m van de Cantabrische Zee. Hij is ongeveer 40 meter lang en volledig blootgesteld aan de getijden van eb en vloed als gevolg van een reeks ondergrondse tunnels. In de volksmond bekend als het kleinste strand in Asturië, is een populaire toeristische bestemming en een natuurlijk monument.


Playa de Gulpiyuri en Playa Cobijeru in Asturias

 

Playa las Acacias dit landinwaarts gelegen strand

Het strand van las Acacias ook wel Playa Cobijeru genoemd, hier ligt de zee op ongeveer 100 meter afstand van dit ongewone strand. Het strand Playa Cobijeru ligt noordelijk van de gemeente Buelna. Het strand is halfrond, ongeveer 30 m lang en omgeven door weilanden. Het water is nauwelijks een meter diep.

 

Het strand van Cobijeru is verbonden met de zee via een spleet van enkele tientallen meters. Naarmate je dichterbij komt, hoor je de golven snuiven en voel je de trillingen veroorzaakt door het water.

 

Het zeewater vindt haar weg via ondergrondse tunnels naar de binnenstranden die niet breder zijn dan 50 meter maar vooral in de zomer druk bezocht worden. Ook dit is een populaire toeristische bestemming en een natuurlijk monument.

 

Buelna is gemakkelijk te bereiken omdat het aan de N 634 ligt, die de gemeente doorkruist. Van het dorp naar Cobijeru is het slechts 15 minuten lopen.


ACSI Kampeerreizen