Playa 'de los Muertos' het mooiste Strand van de Costa de Almeria

Gepubliceerd op 31 juli 2018 om 07:55


Playa 'de los Muertos het mooiste Strand van de Costa de Almeria - Playa 'de los Muertos' ligt in het natuurgebied van Cabo de Gata aan de Costa de Almeria in Andalusië

Playa 'de los Muertos' is wel het mooiste strand van de Costa de Almeria,  met kristalhelder water en heerlijke rust door de natuur omgeven, maar hoe komt Playa 'de los Muertos', zo een schitterend strand nu aan de naam  'Strand der Doden'.

 

Hoe komt het strand 'de los Muertos' vandaan?

Ze zeggen dat hier na een storm en de stromingen in vroeger jaren regelmatig lichamen van matrozen aanspoelden , of hele boten die mee gesleurd werden en zover uit de richting kwamen dat hier het eindpunt was.

Het klinkt een beetje griezelig, maar vandaag is dit verhaal verleden tijd. De kustwacht hoeft hier tegenwoordig nog nauwelijks een oogje in het zeil te houden.

 

Let wel: Bij sterke Levante wind en golven blijf je voor de veiligheid beter uit het water. Gelukkig is er in de zomer en eigenlijk het hele jaar door zelden veel wind.

 

Bereid je voor op de weg ernaartoe!

Lijkt dit strand je te mooi om waar te zijn? Wel, er zit wel een kleine adder onder het gras. Het strand ligt namelijk net onder een klif, waardoor je er enkel te voet kunt komen vanaf de parking.

 

De tocht van 10 tot 15 minuten langs het kleine, behoorlijk steile wandelpad van zowat 700 meter kan enigszins een uitdaging lijken - vooral onder de brandende zon rond het middaguur, en nog meer wanneer je weer terug omhoog moet. Je kunt je hier echter op voorbereiden:

  • Draag goed, sportief schoeisel. Zeker geen slippers, om niet uit te glijden tijdens de afdaling.
  • Kom niet gepakt en gezakt aan. Als je bijvoorbeeld strandstoelen meebrengt, zullen die hinder veroorzaken. Een rugzak met alleen het nodige (zie het volgende punt) is het handigst.
  • Denk eraan: dit is een ongerept, natuurlijk strand. Houd het zo en breng plastic zakken mee om je vuilnis weer in mee te nemen, want er zijn geen vuilnisemmers op dit strand.
  • Ga er zo vroeg mogelijk heen, om de hitte te vermijden en na de inspanning ook zo lang mogelijk van dit paradijs op aarde te genieten!

 

Of misschien beter gezegd: 'het aardse paradijs', want je mag in het laatste zuidelijke stuk bij de grote rots gewoon in adamskostuum rondlopen.

 

Zie je de inspanning van de afdaling niet zitten, dan kun je er ook heen peddelen in kajak vanaf het volgende strand, bij de thermische centrale (te zien vanaf dit strand aan de linkerkant, het enige minder mooie, helaas).

 

Opgelet: Voor jonge kinderen en ouderen is dit tochtje misschien het best gewoon af te raden. Bovendien moet je voor kinderen ook rekening houden met het feit dat de kustlijn redelijk abrupt naar beneden gaat, waardoor het water al snel diep wordt.

 

Een uitstekend alternatief is Playa El Playazo, in het natuurpark zelf. Het water aan dit lange zandstrand is ook heel helder, en er is een ondiep stuk voor kinderen terwijl je verderop kunt snorkelen of duiken. Meer info over familiestrand El Playazo.Een paradijs

De Playa de los Muertos is enorm en strekt zich voor de bergen van de kust meer dan een kilometer uit langs de Middellandse Zee. Het is beschermd tegen invloeden van buitenaf, en meet om precies te zijn 1.160 op 30 meter. Het zand is samengesteld uit grind en wordt fijner naarmate je dichter bij het water komt.

 

Nergens is de zee is zo helderblauw als hier! Dit is een van de mooiste Andalusische stranden. Een onvergetelijk plaatje dat tal van Almería ansichtkaarten siert!

 

Zijn er voorzieningen? Wat breng je mee?

Zoals te verwachten is aan zo een natuurlijk strand, zijn er weinig of geen voorzieningen; hoogstens een ijskarretje of verkoper van snacks en drankjes in het hoogseizoen. Breng dus zeker het nodige mee - maar ook weer niet te veel. Denk aan de weg te voet! In je rugzak stop je vooral:

 

  • Handdoeken, zonnebrandcrème, een parasol of op zijn minst een hoed (zwemkostuum is optioneel aan dit strand)
  • Voldoende drinkwater, een picknick of snack
  • Een snorkel kit met alles erop en eraan, ook zwemvliezen. Het water is immers zo glashelder dat je er al snorkelend het rijke zeeleven en de interessante rotsformaties van dichtbij kunt bewonderen!

 

Hoe kom je er?

Zoals hierboven gezegd, raak je niet op dit strand zonder een beetje inspanning. Vooral voor kinderen of ouderen is dit geen makkie.

 

Er zijn 2 paden die van de AL-5106 weg en de dienst toerisme naar het strand leiden. Het 1ste pad is iets langer maar meer comfortabel. Het 2de is iets korter, maar wel steiler.

 

Bron: VakantiehuizenSpanje.nl