Ontdek Spanje » Blog » De mooiste Spaanse steden en dorpen


De mooiste steden en dorpen in Spanje

De mooiste Spaanse steden en dorpen -  De mooiste steden en dorpen in Spanje zijn in elke regio wel te vinden. Deze mooie witte maar ook kleurrijke en speciale prachtige pittoreske kleine, historische stadjes en dorpjes van Spanje,vind je vaak al een paar kilometer landinwaarts soms vind je zelf direct aan de kust. 



Als je in Spanje rondrijd vind je nog zo veel mooie en vaak stille stadjes en dorpjes met een enorme schat aan cultuur, geschiedenis en tradities. 


Het historisch centrum van Jávea

Het historisch centrum van Jávea - Het stadje Jávea is vooral bekend door zijn prachtige strandbaaien en vanaf de kliffen heb je een mooi uitzicht over de Middellandse zee. Het aan een brede baai liggende stadje Jávea ligt tussen Cap San Antoni en de Cap de La Nao, elk kaap met een eigen vuurtoren. Het historische centrum van Javea ligt ongeveer één kilometer landinwaarts.

Lees meer »

Laat u inspireren door Alicante

Ontdek en Beleef alles wat de stad Alicante je te bieden heeft en laat u inspireren  en verrassen door de stad Alicante. De schatten van Santa Cruz, in het historische centrum van de stad, Alicante ligt ingeklemd tussen strand en kasteel.

Lees meer »

Segovia

De stad Segovia - De stad Segovia ligt in het zuiden van autonome regio Castilië en León en is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Segovia. De oude stad Segovia ligt boven op een rots waar de rivieren de Eresma en Clamores samenkomen aan de voet van de Sierra de Guadarrama.

Lees meer »

Het dorpje Comares in Andalusië

Het dorpje Comares ligt in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje - Comares is een mooi wit dorp gelegen op de grens tussen de regio Axarquía en de Montes de Málaga. Dit witte pittoresk dorpje is nog niet overlopen door toeristen!  Comares is gebouwd op de plaats waar vroeger een Arabisch fort heeft gestaan, waarvan nog resten zichtbaar zijn.

Lees meer »

Het middeleeuwse stadje Besalú

Het middeleeuwse stadje Besalú in de regio Garrotxa.  - Het middeleeuwse stadje Besalú en de Romaanse brug, de Puente Romano de Besalú over de rivier de 'Rio Fluviá', het wordt beschermd als een cultureel goed van nationaal belang. Het oudste gedeelte van de brug over de rivier de 'Rio Fluviá'en dateert uit de 11e of 12e eeuw

Lees meer »

Trevélez en zijn hamdrogerijen in de Alpujarra

Trevélez, het witte bergdorpje van de hamdrogerijen in de Alpujarra, Granada, Andalucía - Op weg naar Trevélez kom je door schitterende verlaten berggebieden eenmaal aangekomen, op ongeveer een hoogte van 1476 meter boven zeeniveau, zie je dat de rivier de Trevélez  het dorpje in tweeën deelt. De enige brug over de rivier is in de Barrio Bajo.

Lees meer »

Villajoyosa - La Vila Joiosa

Villa joyosa in het Valenciaans: La Vila Joiosa - Villajoyosa ligt aan de Costa Blanca en is gelijktijdig de hoofdstad van district  La Marina Baixa. La Vila Joiosa, betekend  "de met Juwelen bezette Stad" andere zeggen "de vrolijke stad". Maakt niet uit alle twee betekenissen staan de stad goed, het is een juweeltje met vele vrolijke mensen. Een kleurige en charmante stadje, een stadje gewoon om lief te hebben. De smalle straatjes .....en trapjes   nauw en eng...toch?

Lees meer »

Het authentieke vissers dorpje Cudillero

Dit kleine gezellige, kleurrijke authentiek vissers dorpje Cudillero ligt aan de Atlantische Oceaan in de regio Asturië, Spanje. Vroeger was Cudillero vooral afhankelijk van de visserij en wat veerteelt en landbouw. Maar de laatste jaren neemt het toerisme een steeds belangrijke plaats in zeker wat de zomermaanden juli en augustus betreft dan is het wel erg druk dan komen er bussen vol met mensen om het dorpje te bezoeken.

Lees meer »

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Ook interessant in Spanje