Laat u inspireren door Alicante

Gepubliceerd op 22 augustus 2018 om 11:15


kasteel-Alicante

Ontdek en Beleef alles wat de stad Alicante je te bieden heeft en laat u inspireren  en verrassen door de stad Alicante. De schatten van Santa Cruz, in het historische centrum van de stad, Alicante ligt ingeklemd tussen strand en kasteel.

Hier ga je terug in de tijd. Dwaal door kronkelende steegjes en trapjes op en af langs witgekalkte huisjes met gietijzeren balkonnetjes vol bloeiende geraniums, bezoek een museum, kerk of klooster, en zoek dan een terrastafeltje onder een palmboom voor een verfrissende horchata, het lokale amandeldrankje. De hoogtepunten van Santa Cruz op een rijtje.

‘El Barrio’, zoals de bewoners hun buurtje liefkozend noemen, is de oudste volkswijk van Alicante. Decennialang werd er niet naar omgekeken, want het kasteel boven op de stadsberg en het strand aan de voet ervan waren dé toeristentrekkers. Inmiddels is Santa Cruz keurig opgeknapt en verkiezen steeds meer bezoekers de kleinschalige hostales in de oude stad boven de massahotels aan het strand. Verdwalen hoort erbij, dat is een van de charmes van een bezoek aan het labyrintische Santa Cruz.


Booking.com

Een wandeling door Santa Cruz

Santa Cruz ligt in de driehoek tussen het stadsstrand Playa del Postiguet, de Rambla Méndez Núñez en de Monte Benacantil met daarbovenop het Kasteel van Santa Bárbara. Deels ligt het wijkje tegen die stadsberg opgestapeld – houd dus rekening met een klimpartij.

 

Begin de wandeling op het Plaza Puerta del Mar en loop langs de VVV en door het poortje naar het Plaza del Ayuntamiento. Meteen het mooiste plein van de stad, met statige galerijen aan weerszijden, een terras onder grote parasols en het barokke stadhuis. Neem binnen een kijkje in de chique Salón Azul (Blauwe Zaal). Vervolg de route via de Calle Gravina naar het bescheiden en gratis toegankelijke museum MUBAG, met lokale kunst. Twee steegjes verderop is de collectie van het moderne kunstmuseum MACA (ook gratis) indrukwekkender: daar hangen Picasso, Dalí en Miró aan de muren. Ertegenover staat de barokke Basílica de Santa María, Alicantes oudste kerk. Via de Calle Mayor naar de kathedraal met haar markante blauwe koepels.

 

Liefhebbers lopen om voor twee curieuze musea: het Museo de Belenes staat vol kerststallen en het Museu de Fogueres vol metershoge poppen die gered zijn uit het vuur van het gelijknamige zomerse fiësta. Wie nog niet moe is, slentert naar de Hermandad de Santa Cruz, de kerk die een hoofdrol speelt tijdens de Semana Santa, de heilige week voor Pasen. Tot slot klautert u verder omhoog naar restaurant La Ereta voor een lange lunch met panoramisch uitzicht op stad, strand en zee. Kom vooral nog eens terug in Santa Cruz na zonsondergang: u kunt er tot laat dineren op de terrassen en de vele bars blijven levendig tot het ochtendgloren.


ACSI Kampeerreizen