Het dorpje Comares in Andalusië

Gepubliceerd op 4 augustus 2018 om 10:47

Het dorpje Comares ligt in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje - Comares is een mooi wit dorp gelegen op de grens tussen de regio Axarquía en de Montes de Málaga. Dit witte pittoresk dorpje is nog niet overlopen door toeristen!  Comares is gebouwd op de plaats waar vroeger een Arabisch fort heeft gestaan, waarvan nog resten zichtbaar zijn.et dorpje Comares in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje - 

Het dorpje ligt vrij hoog, op meer dan 700 meter. Omdat het op een rots is gebouwd, heb je een schitterend uitzicht. Je kan op goede dagen zelfs de Middellandse zee zien liggen. Met de auto is dat ongeveer een uur rijden, dit komt voornamelijk doordat de weg zoveel bochten heeft. Je kunt je auto onder op de grote parkeerplaats bij de toegangspoort parkeren, ik zou niet proberen met de auto door deze smalle enge straatjes te rijden.


Comares wordt ook wel het 'Balcón de la Axarquia' genoemd. In de Axarquía streek zijn er veel van dit soort mooie witte dorpjes. Comares is misschien wel de mooiste, maar daar verschillen de meningen natuurlijk over. Wandelaars en vogelspotters weten Comares en de omgeving in ieder geval wel te vinden. In het dorp zelf is er overigens een mooie wandelroute uitgestippeld, volg simpelweg de blauwe tegels en je komt langs alle mooie plekken. Onder andere langs puerta y arco, dit zijn 2 bogen uit de middeleeuwen.

Wat te doen in Comares?

Je kunt de resten van het Moorse kasteel bekijken. Dit lieten de Arabieren (Moren) achter aan het einde van de middeleeuwen. De enige overblijfselen zijn 2 torentjes en een oude muur. Deze oude muur wordt La Tahona genoemd. Er is ook een 13e eeuwse put die is uitgeroepen tot nationaal historisch-artistiek monument.

Ook is er een kerk. Deze draagt de naam iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación. Het is een kerk die is gebouwd volgens islamtische bouwstijl: mudejar-stijl. Kenmerkend is de Mozarabische toren. De kerk is gebouwd na de tijd van de Moren (namelijk in de 16e eeuw), toch is de islamitische invloed duidelijk te zien. De Sagrario-kapel werd later toegevoegd.