Ontdek Spanje » Alicante » Wijken in Alicante » Het stadscentrum


Het stadscentrum van Alicante

Het historisch stadscentrum van Alicante wordt ook wel El Barrio genoemd. Een andere naam voor het stadscentrum is Casco Antiguo of El Barrio de Santa Cruz. Het is meer dan een centrum van de stad, het is ook een charmante volkswijk! Het centrum van Alicante ligt tussen het kasteel en de straat Rambla de Méndez Núñez in.

Snelle links: (of scroll naar beneden)

Mooie foto's van het centrum van Alicante

El Barrio / Casco Antiguo

Rambla de Méndez Núñez


Goedkoop op vakantie naar Alicante

Wil jij op vakantie naar Alicante? Zoek dan uit via welke reisorganisatie je naar Alicante wilt reizen. Via onderstaande knoppen kom je op de goedkoopste plekken terecht om jouw vakantie te boeken!El Barrio de Santa Cruz, Casco Antiguo of het centrum van Alicante

Casco Antiguo is het oude stadscentrum van Alicante. Het ligt tussen Monte Benacantil, de heuvel met het kasteel van Santa Barbara, en de Rambla. De meeste oude bezienswaardigheden staan in deze wijk.

  • Het basiliek van Santa Maria bijvoorbeeld (de oudste kerk in de stad). Het is tussen de 14e en 16e eeuw gebouwd op de fundamenten van een oude moskee. Het was de tijd van de verandering van religie in Alicante. 
  • Het plein Plaza del Ayuntamiento. Zoals de naam suggereert staat het gemeentehuis aan dit plein. Daarom heet dit plein in het Catalaans Placa de l'Ajuntament. Het is een barok gebouw met mooie torens, op het plein liggen verschillende terrasjes.
  • Ook is er MACA, het Museum d'Art Contemporani d'Alacant oftewel: het museum met tijdelijke kunst. De toegang is gratis en het heeft meestal zowel Spaanse als internationale kunst.

De wijk Casco Antiguo ligt naast de haven van AlicanteRambla de Méndez Núñez

De Rambla de Mendez Nuñez is een winkelstraat in Alicante. Het heeft typisch Spaanse kraampjes aan de ene kant en horeca en winkels aan de andere kant. De bomen zijn erg bijzonder en bieden zeker in de zomermaanden de nodige verkoeling. Je vindt hier de internationale ketens zoals KFC en Taco Bell maar ook het Spaanse 100 montaditos. Dit zijn 100 verschillende broodjes met tapas erop voor leuke prijzen. Bezoek ook vooral de parken rond de Rambla van Alicante.

Aan de Rambla de Méndez Núñez vind je ook veel banken zoals BBVA, Santander en Banco España. Ook is hier een vestiging van de winkelketen ALE HOP, een Spaanse versie van Tiger Kopenhagen. Je vindt hier allerlei kleine leuke artikelen voor leuke prijzen. 

In de avond is dit een plek waar iets te beleven valt in Alicante. Er zijn bars en clubs, het nachtleven van Alicante speelt zich rond deze straat af.Ook interessant: