Ontdek Spanje »  Alicante » Stranden Alicante


De beste stranden van de stad Alicante

Stranden Alicante - De beste en mooiste stranden in en in de omgeving van Alicante, staan op deze pagina. Zoals de gehele Costa Brava heeft ook Alicante prachtige zandstranden, maar waar vind je de mooiste en beste stranden? Hier vind je de ligging van deze beste stranden in Alicante.

Snelle links

Beste stranden van de stad Alicante

Beste stranden van de provincie AlicanteBeste stranden bij Alicante-stad

Het is niet de onbetwiste nummer een, maar het lange zandstrand van Playa del Postiguet is een hele goede. Het is gek genoeg een van de weinige zandstranden in de regio Alicante. Ook goed zijn La Albufereta, Cabo de Huertas en Playa de San Juan. Deze laatste ligt bij het stadje San Juan en is geliefd onder de locals!

stranden-alicante

Playa del Postiguet

Dit strand is is een zeer toeristisch en druk strand. Het ligt letterlijk naast de haven van Alicante en is daarom het enige echte stadsstrand van de stad. Er ligt niet enkel zand, er zijn ook delen gras en er is een mooie boulevard. Als je naar Alicante op vakantie gaat, ontkom je gewoon niet aan Playa del Postiguet!La Albufereta

Popuair onder de locals is La Albufereta. Het is een strand dat vriendelijk is voor kinderen, er zijn speeltuinen en vlakbij ook sportbanen. Tennis, padel, maar ook beachvolleybal velden. Er zijn veel chiringuito's die wat minder toeristisch zijn dan die van playa del postiguet. Dit is de plek waar Alicante echt is ontstaan. Vroeger was hier namelijk Alicante, en niet ten zuidwesten van deze plek. Er is dan ook een museum vlakbij dat hier dieper op ingaat.

Baaitjes bij Cabo de Huertas

Verder naar het oosten ligt Cap de l'Horta. Dit is een soort kaap met een mooie baaitjes aan de zuidkant. Kristalhelder water, maar wel een kiezelstrand. De meeste stranden bij Alicante zien er zo uit. Het strand is rustig en een goede plek om te duiken.

San Juan

Dit is het strand aan de oostkant van Cabo de Huertas. Het ligt in de woonwijk van deze plek. Door de locals maar ook door de toeristen die hier zijn geweest, wordt het een van de beste stranden van Alicante genoemd. Het zandstrand is erg lang, namelijk zo'n 2,5 kilometer lang. Er is een grote boulevard met veel chiringuito's en daarachter veel bars. Er zijn veel faciliteiten bij playa de San Juan. Voetensproeiers, toiletten, strandbedjes en goed water.


Eet in de chiringuito's aan het strand eens een lekker visje. Verser kun je het niet krijgen!


Beste stranden van de Provincie Alicante

Behalve bij de stad Alicante, vind je ook in de rest van de provincie Alicante goede stranden. Er zijn er een aantal die echt een stuk beter zijn dan de stranden van Alicante-stad of Benidorm. Nee, dit zijn de juweeltjes onder de stranden!

El Portet bij Moraira

El Portet ligt in een baai, vlakbij Moraira. Beschut door de rotsen kun je hier gewoon prima zwemmen en duiken in het heldere water. Ook kun je andere watersporten doen zoals snorkelen en ook surfen! Met een imposant uitzicht op de l'flac de Calpe, de grote rots die hier staat. Het strand is kort, namelijk iets meer dan 300 meter lang. Helaas kan het in de zomer wel druk worden. Toch is het een geweldig mooi strand in de provincie Alicante!

La Granadella bij Jávea

Nog iets verder ligt het strand dat geregeld het beste strand van Spanje wordt genoemd. Bij Jávea ligt La Granadella. Een mooie baai zorgt voor geweldig helder water. Het is geen zandstrand (grind), maar is wel populair onder duikers en ook zonaanbidders! Leg een handdoek op het strand en je bent klaar! Vergeet vooral je snorkel niet om de mooie vissen te ontdekken! Het strand is slechts 200 meter lang en kan ook druk worden. Toch voelt het strand nog klein aan!De mooiste ontdekkingen van Spanje

Zoek je een bijzondere plaats in de regio Alicante? Boek hier de accomodatie van jouw vakantie naar een van de beste stranden van Alicante!

Ook interessant