Bussen Alicante

Openbare bussen in Alicante - Alle informatie van openbare busvervoer in Alicante: Bus, tram, taxi, trein,openbaar vervoer bus vica versa luchthaven Alicante Spanje. De busverbindingen in Alicante zijn zeer goed, zowel van en naar het vliegveld als naar de verschillende wijken en plaatsen aan de Costa Blanca.

Normaal gesproken rijden de bussen van 06:30 tot 22:30. Er zijn nachtbussen, dan staat er een N in de lijn zoals 21N, 03N of 24N. Er is een bus die de hele dag door van de stad Alicante naar het vliegveld rijdt, dit is lijn C6. Wil je vanaf het vliegveld direct naar plaatsen zoals Elche of Arenales, dan is het het waard om naar bus 1A en 1B te kijken.

Een kaartje is vrij goedkoop! Een ticket in de bus kost namelijk maar €1,45. Dit kaartje kun je bij de buschauffeur kopen. Wil je meer met de bus? Dan kun je een oplaadbare kaart kopen. Dit heet een Móbilis. Je koopt een Móbilis bij het kantoor van de busmaatschappij TAM (dus: bij een TAM-kantoor). Deze vind je overal in de regio. In het centrum van de stad zijn er 2. Het ene kantoor staat bij de centrale markt, het andere kantoor vind je op calle Díaz More 6. Ook bij de haven vind je een TAM-kantoor, namelijk bij het centrale busstation van Alicante.

Zo'n Móbilis kun je kopen voor €2. Dit is een eenmalige investering, vanaf dan heb je namelijk in de bus geen gedoe meer met geld en kost een ticket ook €0,87! Je koopt 10 ritten of 30 ritten, de prijs per busrit blijft hetzelfde.Wil je geen Móbilis kaart? Dan kun je ook een Alicante Tourist Card kopen. Koop een 24-uurs kaart voor €13 of een 48-uurs kaart voor €16 of een 72-uurs kaart voor €18. Dan kun je gewoon gebruik maken van de bus zonder gedoe met geld. De tourist card vind je overal, in kiosken en tabakswinkels.


Tours en de beste activiteiten in en rond Alicante