Home » De bezienswaardigheden van Malaga, Andalusië, Spanje

De bezienswaardigheden van Malaga

Bezienswaardigheden van de stad Málaga - leuke activiteiten en de mooiste bezienswaardigheden in Málaga

Hier vindt je dé bezienswaardigheden in de sprankelende stad Málaga met veel handige informatie en tips voor een heerlijke vakantie naar Málaga. Ontdek en beleef het heerlijke en mooie historische centrum van Málaga.De bezienswaardigheden van Malaga, Andalusië, spanje

 
 

Ontdek en beleef het heerlijke en mooie historische centrum van Málaga. wat een aantal mooie pareltjes te bieden heeft uit het verleden.

De stad Málaga ligt in het zuiden van Spanje in Andalusië. Malaga is een leuke, warme en charmante stad, met een heerlijk en gezellig autovrij stadscentrum. De stad Málaga is een levendige havenstad, met een hippe pier, en de typische chiringuitos, strandrestaurants waar je lekker verse sardientjes kunt eten.

 

Geniet op een leuke manier van deze bruisende stad, en geniet van de Spaanse lifestyle en dat alles onder een heerlijk Méditerranées klimaat. Een levende, bruisende, dynamische en hartverwarmende stad, een stad die simpelweg leeft.... Málaga ligt aan de Middellandse Zee aan de Costa del Sol. De gezellige cafeetjes en restaurantjes gelegenheden, prachtige stranden en mooie winkels, heeft Málaga ook nog een stukje cultuur te bieden. Het heerlijke en mooie historische centrum heeft een aantal mooie pareltjes te bieden uit het verleden en wat musea betreft kun je hier je hart ophalen.Alcazaba - Calle Alcazabilla 2, Málaga
Omstreeks de elfde eeuw werd dit fort, met de Arabische naam Alcazaba, gebouwd op een strategische plek in Málaga. Dit door de Moren gebouwde vesting, zie je veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing terug. Zoals, Arabische figuren, tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar zie de Romeinse zuilen onder Arabische bogen. Het Alcazaba ~ Arabisch al-qasbah ~ wat betekent "citadel, deze Moorse vesting die tegen een helling van de Gibralfaroberg aangebouwd ligt is hoger dan de stad Málaga. Het uitzicht vanuit La Alcazaba is prachtig.

 

Museo Picasso - Palacio de Buenavista San Agustín 8
Málaga is de geboortestad van Pablo Picasso, het Picasso Museum is is wel een van de bekendste bezienswaardigheden en gelijktijdig het meest bezochte van museum van de stad Málaga. Deze bekende 'Malagueña' geboren op 25 oktober 1881 woonde echer maar 10 jaar in Málaga. Zijn geboortehuis staat aan Plaza de la Merced 15, wat tegenwoordig een klein museum is, hier bracht Pablo zijn kindheid door. Het is gevestigd in het Buenavista Palace.. Onder de werken bevinden zich topstukken als ‘Madre y niño en Mosquetero con espada’. Vele werken zijn door de familie geschonken aan het museum.

museopicassomalaga.org

Kathedraal van Málaga - Plaza de los Martires 20
De Kathedraal van Málaga - "La Manquita," of te wel: ‘La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación’
Kathedraal Malaga – De Kathedraal Malaga van Málagais is wel één van de grootste bezienswaardigheden van Málaga. De kathedraal staat ook bekend als " la manquita " de kleine één armige vrouw / dame, dit heeft met de tweede toren te doen, die nooit is voltooid. Het heeft meer dan twee eeuwen geduurd tot de kathedraal zover was, in 1528 is man begonnen op de fundering van een Moskee tot tegen het einde van de 18e eeuw. En omdat er toen voor de zoveelste keer weer geld gebrek was is man 1782 gestopt en is één van de twee torens niet afgebouwd.  

Teatro Romano - Calle Alcazabilla 2, Málaga
Vlak naast Alcazaba is een Romeins theater gelegen. Zover man na kan gaan is het al in de eerste eeuw voor Christus gebouwd, dit was nog ten tijde van keizer Augustus het theater werd gebruikt tot einde van de derde eeuw. En er worden nog steeds nieuwe voorwerpen uit de Romeinse tijd bij opgravingen gevonden. Bij de opgravingen van het Romeins theater is man tot de conclusie gekomen dat een deel van het theater niet meer aanwezig is. Zowel de Romeinen als de Moorse overheersers hebben delen van het Teatro Romano verbouwd. In het bezoekerscentrum ‘Centro de Interpretación’ kun je meer te weten komen over de geschiedenis van deze bijzondere plek.
 

Calle Marqués de Larios
Dé winkelstraat van Málaga is Calle Marqués de Larios in deze autovrije winkelstraat zijn alle Topmerken te vinden, zoals: Massimo Dutti 2x, Mango voor zowel dames als heren, ook het kleurrijke Spaanse merk Desigual is hier aanwezig, Pull & Bear en Bershka en natuurlijk de bekende schoenenwinkels zoals bijvoorbeeld Antonio Parriego en Nicolas zijn in Calle Marqués de Larios aanwezig.. Bekende ketens in de Calle Larios zijn Desigual, Mango en Zara.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

Paseo del Parque - Park in Málaga
Paseo del Parque is meer als 100 jaar oud, dit prachtige park heeft een mooie tropische tuin met een buitengewone vegetatie. Het park is ongeveer 800 meter lang ligt parallel aan de winkelboulevard Muelle Uno - haven van Malaga en aan de andere kant ligt het stadhuis van Málaga, Banco de España en het kantoor van Universidad de Málaga (het oude postkantoor). Paseo del Parque begint vanaf Plaza de la Marina tot Plaza del General Torrijos naar de wijk Malagueta.

Kasteel Gibralfaro - Cmno Gibralfaro
Castillo de Gibralfaro Málaga hoort tot één van de mooie bezienswaardigheden in Málaga. Het kasteel ligt boven op de berg Gibralfaro vanwaar uit je een prachtig uitzicht over de haven en de kust van Malaga hebt.
Het Castillo de Gibralfaro was van oorsprong een vesting van de Feniciërs maar in de 14de eeuw werd het om gebouwd tot een Arabisch kasteel. Hier bevindt zich ook een klein museum. Vanuit het op een 130 meter hoge rots gelegen kasteel heb je een prachtig panorama over de stad Málaga en de omgeving.
Het Gibralfaro Málaga ligt boven het Alcazaba en op de Gibralfaro berg (Vuurtorenberg). Als je door de haven wandelt kun je deze berg en de verdedigingsmuren goed zien.

Mercado de Atarazanas - Calle Atarazanas

In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt Mercado de Atarazanas. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt. Markthalle Mercado Atarazanas is onderverdeeld in drie hallen . Eén voor vis, één voor groente en fruit en één voor vlees maar ook kaas en noten zijn er volop te koop.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Stierenvechtersarena - La Malagueta - Paseo Reding 8
Één van de bekendste bezienswaardigheden is zeker de stierenvechtarena van Malaga. Plaza de Toros La Malagueta ligt aan de voet van de Gibralfaro berg. Plaza de Toros La Malagueta is goed te zien als je de Gibralfaro berg oploopt dan heb je een prachtig uitzicht over het haven complex en kijkje zo in de Stierenarena - La Malagueta Málaga. Plaza de Toros La Malagueta is naar de wijk - La Malagueta vernoemd. Stierenarena - La Malagueta Málaga werd gebouwd tussen 1874 en 1876 naar een ontwerp van Joaquín Rucoba en in gebruik genomen op 11 juni 1876.

10 - Crypte van Buenavista Malaga - Calle La Victoría
De Basiliek van Málaga. Noordelijk van het historische centrum ligt de kerk "Santuario de la Virgen de la Victoria’ de kerk heeft verschillende prachtige bezienswaardigheden zoals de crypte van de graven van Buenavista en het beeld van ‘la Virgen de la Victoria’. Vanaf deze plaats trokken 1487 de katholieke koningen ten strijde tegen de Moren. Nadat de Moren op 19 augustus 1487 verjaagt waren werdt hier een klooster en een kapelle gebouwd voor de Orde der Miniemen. Tijdens de jaarlijks Feria de Málaga wordt dit gevierd.
Aan het einde van 17e eeuw werdt op initiatief van de graaf van Buenavista begonnen met de bouw van de basiliek in barokstijl en in 1700 was de Basiliek gereed.

Overnachten in Málaga

Zoekt u naar een overnachting in Málaga? Wij hebben de beste voor u op een rijtje gezet!. Op "Ontdek Spanje" bieden we u een overzcht uit een scala van goede adressen, van een kleinschalig pension tot een luxe hotel met uitzicht over de stad.

Een stedentrip naar Malaga

Stedentrip Málaga - Een stedentrip naar Malaga in het Spaanse Andalusië wordt gegarandeerd een stedentrip om niet te vergeten. Dan een stedentrip naar Málaga betekend zon, zee, strand en cultuur. Hierdoor is de stad Málaga zeer geschikt voor een heerlijke stedentrip. 

Misschien ook interessant in Málaga: