Ontdek Spanje » Málaga » Provincie Málaga


Ontdek de provincie Málaga

Er is genoeg te doen in de provincie Málaga! Behalve natuurlijk het ontdekken van de stad is de provincie geweldig. Door de nabijheid van de bergen en de zee kun je zeker genieten van een heerlijke vakantie naar de provincie Málaga. De costa del sol vermaakt iedereen wel! Málaga heeft zachte winters en warme zomers met weinig neerslag.

Snelle links (of scroll naar beneden):

Wat hoort bij de provincie Málaga

Auto huren in de provincie

Wat is er te doen in de provincie Málaga?


Linksboven: de stad Málaga, linksonder: Ronda, rechtsboven: puerto banus bij Marbella en rechtsonder: caminito del rey


Wat hoort bij de provincie Málaga?

Onderdeel van de provincie Málaga zijn behalve de stad Málaga zelf ook de steden Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Marbella, Estepona, Ronda en Nerja. Ook ligt de caminito del rey binnen de grenzen van de provincie Málaga. Maar hoe is het precies verdeeld? De gemeenten van de provincie Málaga liggen in 9 comarca's. Dit zijn Antequera, La Axarquía, costa del sol occidental, Guadalteba, Málaga-costa del sol, Nororma, Serranía de Ronda, Sierra de las Nieves en valle del Guadalhorce. Dit zijn dus niet de gemeenten want deze comarca's zijn weer onderverdeeld in gemeenten.


Auto huren voor in de provincie Málaga

Als je wilt rondrijden in de provincie Málaga om een aantal van deze steden te bezoeken, dan is het raadzaam om een auto te huren. Bij Sunnycars zit je dan wel goed! Geniet van de service die Sunnycars biedt en huur all-inclusive.

Wat is er te doen?

Dus wat is er allemaal te doen in de provincie Málaga? De top bezienswaardigheid is natuurlijk de caminito del rey. Dit spannende pad door de bergen is recentelijk gerenoveerd om het veilig te maken voor iedereen. Durf jij het?

Behalve dat is het ideaal om met een huurauto wat steden te bezoeken. Ronda is zeker de moeite waard en ligt te ver om met het openbaar vervoer te doen. Ook een dagje Nerja of Torre del Mar is erg leuk, dat zijn de betere stranden! Wil je naar een wat duurdere plek, ga dan naar de haven van puerto banus, in de buurt van Marbella. Mooie auto's kijken in een van de meest exclusieve wijken / havens van Europa!

Je kunt ook mooie grotten bezoeken in de buurt van Nerja. De grotten van Nerja zijn dan ook een top bezienswaardigheid in de buurt, zorg wel voor goede schoenen! En houd je toch van wandelen, dan kun je ook goed wandelen in de sierra de las nieves. Dit is een natuurpark en staat op het punt om tot nationaal park benoemd te worden. Schitterende uitzichten gegarandeerd!

Naburige provincies

Je kunt met een huurauto gemakkelijk naar naburige provincies rijden. Bezoek de steden Granada, Córdoba of Sevilla anders eens! En als je in de provincie Málaga verblijft, vergeet ook vooral de stad Málaga niet bezoeken!


Ook interessant:

Bezoek anders ook deze pagina's met interessante informatie over...