Ontdej Spanje » Spanje › Andalusië › Provincie Málaga


Ontdek en beleef de provincie Málaga

Ontdek en beleef de provincie Málaga en zijn bezienswaardigheden. Ontdek en beleef provincie Málaga op de fiets of maak een leuke wandeling. Hier vind u vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke vakantie in de provincie Málaga.

 

Provincie Málaga

Heerlijk op vakantie in Málaga stad en de provincie in Andalusië Spanje. Málaga in Andalusie het land van flamenco, paarden, stieren, tappas, sherry, olijven en zon, zee en strand, dit afgewisseld met cultuur en de prachtige natuur. Al deze ingrediënten vind je voor een heerlijke vakantie in Málaga en zijn omgeving.

 

Málaga is een provincie in Andalusië, aan de Costa del Sol, waar de provincie vooral beroemd om is. De provincie is genoemd naar de gelijknamige stad Málaga, die de hoofdstad ervan is. De provincie is een van de provincies van de regio Andalusië, en wordt omringd door de Middellandse Zee in het zuiden, en de provincies Cádiz, Sevilla, Córdoba en Granada.

 

Door de Costa del Sol, en doordat plaatsen als Torremolinos, Málaga, Estepona en Marbella in deze provincie liggen, is het een van de drukst door toeristen bezochte provincies van Spanje.

Ook de meeste toeristen die andere delen van Andalusië bezoeken, komen met het vliegtuig in deze provincie aan. Buiten de Costa del Sol, zijn er ook bezienswaardigheden in het binnenland van de provincie. Zo zijn er belangrijke natuurparken, zoals het Parque Natural de la Sierra de las Nieves en het park Parque Natural de los Montes.

Málaga is de kleinste, maar ook dichtst bevolkte van de acht Andalusische provincies. Zij is vooral bekend door de Costa del Sol (Torremolinos, Fuengirola, Marbella), drukbezocht vanwege het mediterrane klimaat met zachte winters, warme zomers en weinig neerslag.

Málaga zelf met de kathedraal en Moors fort, de stad Antequera met kerken en paleizen en het geërodeerde berggebied van El Torcal, de schilderachtige Axarquia, d.w.z. het heuvelachtige landbouw gebied ten noordoosten van Málaga. Coín ligt in het dal van de rivier Guadalhorce op ongeveer 40 km van Málaga. Het dal is zeer vruchtbaar en u zult er dan ook veel landbouw en fruitteelt zien.

 

Het aardige dorp met 20.000 inwoners is een uitstekend uitgangspunt voor velerlei activiteiten. De stranden van Fuengirola en Marbella bevinden zich op ongeveer 30 km van Málaga. Niet ver weg vindt je de stad Ronda en vele andere witte dorpen, zoals Gaucín, Casares, Frigiliana en Torrox. je vind in dat gebied de badplaatsen van Torre del Mar, Torrox Costa en Nerja en de grotten van Nerja, en prachtige het berggebied van de Sierra de Tejeda.

Andalusië is vooral beroemd om z’n steden als Sevilla en Granada. Kleine, kronkelende straatjes leiden je van de ene verrassing naar de andere: verscholen hofjes met fonteinen en imposante gebouwen met paradijselijke tuinen. De ruige kustlijn bijvoorbeeld, met haar prachtige, kilometerslange goudgele zandstranden.

De nieuwe haven van Malaga, ook wel "Muelle uno" genaamd, heeft een prachtige nieuwe promenade met een gevarieerd aanbod aan winkels, cafes en restaurants. Het nieuwe Muelle Uno, wordt door de Malagueños als de vele toeristen, gebruikt om heerlijk langs de promenade te wandelen, er staan genoeg bankjes om heerlijk te genieten van het prachtige uitzicht op de haven en de historische oud stad, de jachten en de vele passerende mensen. Er is tevens een prachtige tuin met palmbomen aangelegd. Vrijwel dagelijks arriveren grote cruiseschepen die in de haven aanmeren. Vanaf de haven ben je op vijf minuten loopafstand naar het centrum van Málaga.