Ontdek Spanje »  Málaga » Kerst in Málaga


Kerst in Málaga 2019/2020

Kerst in Málaga - Geniet van de Kerstverlichting in de bruisende stad Malaga. Ga in december op vakantie, dan kun je overdag genieten van strand en zon en 's avonds heerlijk genieten in de straten omgeven door prachtige kerstverlichting! Málaga in december is zeker een aanrader.

Zoals in zovele steden van Spanje zal het historisch centrum van Málaga met duizenden en duizenden lampjes versiert zijn die de stad verandert in een fijne, fonkelende en betoverende kerstsfeer! Overal kun je kerststallen bewonderen. Vergeet niet de traditionele en lekkere gepofte kastanjes te kopen bij de kraampjes in de stad, heerlijk!Kerstfeest in Málaga

Foto: La Opinión de Málaga -  De kerstverlichting in Málaga


Kerstfeest in Málaga

Kerst in Málaga.  Heerlijke vakantie in Málaga, proeven van de kerstsfeer en genieten van de gezelligheid omgeven en dat in een mild klimaat!
Met de kerst wordt Malaga versierd met duizenden en duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor. Op donderdag 24 november  wordt eventjes na 18.00 uur de traditionele kerstverlichting in Malaga aangezet door de burgemeester van de stad Málaga. Waarna meer als vier miljoen lichtjes gaan branden. Op Plaza de Constitución staat een grote kerstboom en vele Malaquenos komen naar het plein om een foto te maken met de verlichte kerstboom als achtergrond. De winkels zijn met kerstversiering versierd en hier wordt ook vlijtig naar cado's gezocht en gekocht voor familie en vrienden. De straten zoals Alameda Principal hangen duizend lichtjes in de bomen waardoor er een grote gezellige betoverende lichten zee ontstaat. Op Plaza de la Constitucion en Plaza de la Marina staan grote kerstbomen. Aan de boulevard Paseo del Parque is een leuke kerstmarktBelenes de Málaga - kerststallen in Málaga
Op diversen plaatsen worden kerststallen geplaatst in Málaga zoals bij de broederschappen, de kathedraal, het stadhuis en het gemeentelijk archief en op nog vele andere plaatsen. Alleen in het historisch centrum zijn al een tientallen kerststallen te bewonderen.

Met de zachte winters in Málaga kun je kerstfeest een keertje anders beleven, dit is een ideale tijd om te genieten van een steden trip naar Málaga. Er eventjes een paar dagen tussenuit, overdag van de zon genieten een terrasje pikken en s'avonds van de heerlijke kerstsfeer genieten


Oud en nieuwjaar (Noche Vieja) in Malaga

In Spanje is het gebruikelijk om op 31 december als de klok 12 keer slaat, 12 druiven te eten (las doce uvas de la suerte), met iedere klokslag één. Deze 12 druiven staan voor 12 maanden geluk in het nieuwe jaar. Zodra je de druiven gegeten hebt dan worden de flessen cava opengetrokken en kan het feest beginnen.

Op Plaza de Constitución wordt met oud- nieuwjaar door de Málagueños nieuwe jaar verwelkomt met veel muziek en gejuich en samen telt men af tot het nieuwe jaar. De kerstverlichting blijft tot 6 januari hangen tot de dag van Driekoningen, dat is de dag waar de kinderen hun cado' s krijgen, zoals bij ons met sinterklaas.Alles op een rijtje gezet

Op de laatste vrijdag in november zet de burgemeester van Málaga de kerstverlichting aan. Één voor één gaan de miljoenen lichtpunten opgebouwde Luces de Navidad branden.
Dit jaarlijks terugkerend evenement is het begin van volle winkels, die zoals bij ons ongeveer maand lang duurt.
Er wordt geshopt door de Nederlanders voor Sint, voor het Kerstfeest door de Britten en natuurlijk door de Spanjaarden voor Los Reyes Magos op 6 januari.
Dat is de dag waar ze hier cadeautjes van de Drie Koningen krijgen.


Belangrijke dagen in de maand december:

22 december – Begin schoolvakantie en de El Gordo de grote Spaanse kerstloterij


24 december – Nochebuena (kerstavond) Een familie avond afgesloten met een nachtmis


25 december – Dia de navidad, kerstdag.

 

28 december – Heeft niets met kerst te doen, Día de los Santos Inocentes. Een dag zoals bij ons op 1 april

 

31 december – Oudejaarsdag

 

Op 6 januari zijn de feestdagen pas echt ten einde na Drie Koningen


Maar nu begint de uitverkoop!