Ontdek Spanje  »  Vakantie in Málaga » Winkelen in Málaga – Shoppen! » Markten & Overdekte markten in MálagaDe leukste en beste overdekten Markten in Málaga

Markten in Málaga - De twee bekendste overdekte markten in Málaga zijn Mercado Central de Atarazanas - Markt centrum Málaga en Mercado de Salamanca - Markt Salamanca Málaga. Het is een geweldig belevenis om deze twee markthallen te bezoeken. Deze twee markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt.


Overdekte markt -  Mercado de Atarazanas
Mercado Atarazanas. In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt Mercado de Atarazanas. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.

Versmarkt
Markthalle Mercado Atarazanas is onderverdeeld in drie hallen . Eén voor vis, één voor groente en fruit en één voor vlees maar ook kaas en noten zijn er volop te koop.Tussen al deze producten vind je ook kleine tapa barretjes waar je staande van een tapa ( verser gaat niet ) en een drankje genieten kan tussen de kooplieden en andere bezoekers. Waar bij je tegelijkertijd alles in je opneemt, geuren, kleuren en de geluiden.

History van Mercado de Atarazanas in Málaga
De Poort is een onderdeel van de oude stads muur die terug gaat naar de Moorse tijd. Deze Arabische poort is nu de hoofdingang van Mercado Central de Atarazanas.

Vroeger was dit een scheepswerf wat de naam - Atarazanas - in het Moors betekend. Toen liep de Middellandse zee hier langs de stadmuur. Daarna was -Atarazanas- een militair opslagplaats en Hospitaal.
In 1868 heeft man besloten het te slopen.

Markthalle Mercado Central de Atarazanas is tussen 1876 en 1879 gebouwd in mooie Neo Múdejar stijl. De prachtige achtergevel is van gekleurd glas. waarin je de history van de markthallen duidelijk kunt herkennen.

Overdekte markt - Mercado de Slamanca

Mercado de Slamanca - In de wijk El Molino werd deze in Neo Múdejar stijl gebouwde Mercado de Slamanca in 1925 geopend, het ontwerp stamt van de architect Daniel Rubio Sánchez. Hier heb je het je gevoel dat je op een Arabische markt rond loopt. Op de tegels is duidelijk te zien welke vers waren op deze markt te koop zijn. De mensen uit de wijk El Molino kopen hier dagelijks hun verse waren om ondertussen de laatste nieuwtjes uit te wisselen.
Deze overdekte markt halle is zeker een bezoekje waard.