Ontdek Spanje » Provincie GranadaDe provincie Granada

Ontdek en beleef de provincie Granada. Ontdek de provincie Granada zijn bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke vakantie naar de provincie Granada.

 

Granada is een provincie van Spanje en maakt deel uit van de regio Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. De hoofdstad van de provincie Granada is de gelijknamige stad Granada. Eeuwen geleden was Granada de hoofdstad van het Rijk van Granada en het Moorse Al-Andalus.

Het gebied waar Granada ligt werd al in de 8e eeuw v. Chr. bewoond door verschillende Iberische volkeren, deze omgeving hete toen “Ilturir”.Hier woonden o.a. de Feniciërs, Tartessos, Grieken en Carthagenen. Er bestaan sporen uit de 6e eeuw v. Chr., de stad hete toen “Lliberri”. In het jaar 193 v. Chr. werd “Lliberri” veroverd door de Romeinen, die haar “Lliberis” noemden. Veel betekenis had de plaats niet.Tot 711 hoorde Granada bij het rijk van de Visigothen.In het jaar 713 werd het veroverd door de koning, “Abdelaziz” en kreeg het de Arabische naam “Elvira”. In het jaar 740 ontstonden er opstanden van de Afrikaanse Berbers, die werden onderdrukt door het Moorse leger.

De provincie Granada is wel de provincie met de meeste uitgebreide toeristische mogelijkheden en dit gaat van zon, zee en zand aan de Costa Tropical.

Het tegenovergestelde vind je in het zuiden in de Sierra Nevada met de hoogste toppen in Spanje waar je heerlijk kunt skieën, boarden etc. De provincie Granada is rijk aan natuurschoon als ook aan prachtige monumenten zoals het Alhambra

De Sierra Nevada
De Sierra Nevada een gebergte in Andalusië behoort tot de Cordillera Betica. Hier liggen zestien bergen die boven de 3000 meter uit komen. De hoogste berg is de Mulhacén met 3482 meter. De naam Sierra Nevada betekent besneeuwde bergketen. Sierra Nevada is tevens één van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Spanje.

Las Alpujarras of La Alpujarra
Is een berg gebied aan de zuid kant van de Sierra Nevada. Hier vind je vruchtbare dalen afgewisseld met indrukwekkende bergen en dat in een rustige en authentieke omgeving. De valleien strekken zich uit vanaf de toppen van de Sierra Nevada en in het noorden tot aan de Sierras Almijara, Contraviesa en Gádor, die het gebied scheiden van de Middellandse Zee, in het zuiden.

De bekendste plaatsen van de Alpujarra zijn de "drie-eenheid" Capileira, Bubión en Pampaneira die aan de Poqueira-kloof liggen. En natuurlijk Lanjarón om haar mineraalwater het plaatsje Treveléz is vooral bekend om haar Jamón (ham) dit is ook gelijktijdig de "hoogste" gemeente van Spanje en ligt 1746 m. boven de zeespiegel).

Costa
De stranden van de provincie Granada is het bekende Costa Tropical. De Costa Tropical in de provincie Granada is een paradijselijk gebied voor een heerlijke vakantie, met een heerlijk subtropisch mikroklimaat en ligt tussen de Costa del Sol en de Costa de Almería, hier vind je meer dan 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20º C. Costa Tropical wordt nog niet zo'n massaal door toeristen bezocht. De dorpjes Almuñecar, la Herradura en Salobreña zijn dorpen die nog niet verscholen liggen achter torenhoge hotels.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunny

Spanje autohuur

De Costa Tropical heeft haar naam te danken aan dat er namelijk tal van tropische vruchten gekweekt worden zoals de mango, avocado, banaan en papaja. Dat hier zuidvruchten voorkomen heeft het te danken aan het zeer milde klimaat dat hier heerst.

Guadix
In de provincie Granada ligt een heel mooi stadje met een heel rijk verleden namenlijk Guadix. Guadix is bekend om zijn grotwoningen die dateren van na de reconquista, toen de Moren door de Christenen werden verbannen. Ook de hier aanwezige kathedraal met zijn mengeling van bouwstijlen zoals gotiek, barok en renaissance is zeker iets om te bekijken.

Niet ver van Guadix ligt het indrukwekkende kasteel van Calohorra, dat op een adembenemende hoogte aan de voet van de Sierra Nevada ligt.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!