Ontdek Spanje » Provincie Granada

Beleef de provincie Granada. Ontdek de bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke vakantie naar de provincie Granada.De provincie Granada

Granada is een provincie van Spanje en maakt deel uit van de regio Andalusië in het zuidoosten van Spanje. De hoofdstad van de provincie Granada is de gelijknamige stad Granada. Eeuwen geleden was Granada de hoofdstad van het Rijk van Granada en het Moorse Al-Andalus.

Het gebied waar Granada ligt werd al in de 8e eeuw v. Chr. bewoond door verschillende Iberische volkeren. De omgeving heette toen Ilturir. Hier woonden o.a. de Feniciërs, Tartessos, Grieken en Carthagenen. Er bestaan sporen uit de 6e eeuw v. Chr., de stad hete toen “Lliberri”. In het jaar 193 v. Chr. werd “Lliberri” veroverd door de Romeinen, die haar “Lliberis” noemden. Veel betekenis had de plaats niet.Tot 711 hoorde Granada bij het rijk van de Visigothen. In het jaar 713 werd het veroverd door de koning, “Abdelaziz” en kreeg het de Arabische naam “Elvira”. In het jaar 740 ontstonden er opstanden van de Afrikaanse Berbers, die werden onderdrukt door het Moorse leger.

De provincie Granada is wel de provincie met de meeste uitgebreide toeristische mogelijkheden en dit gaat van zon, zee en zand aan de Costa Tropical.

Het tegenovergestelde vind je in het zuiden in de Sierra Nevada met de hoogste toppen in Spanje waar je heerlijk kunt skieën, boarden etc. De provincie Granada is rijk aan natuurschoon als ook aan prachtige monumenten zoals het Alhambra.

De Sierra Nevada

De Sierra Nevada een gebergte in Andalusië behoort tot de Cordillera Betica. Hier liggen zestien bergen die boven de 3000 meter uit komen. De hoogste berg is de Mulhacén met 3482 meter. De naam Sierra Nevada betekent besneeuwde bergketen. Sierra Nevada is tevens één van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Spanje. Je kunt er in de winter prima wintersporten!

Las Alpujarras of La Alpujarra

Las Alpujarras is een berg gebied aan de zuidkant van de Sierra Nevada. Vruchtbare dalen worden hier afgewisseld met bergen die erg indrukwekkend zijn. Het terrein kan ruig zijn maar ook erg mooi. De valleien gaan van de Sierra Nevada (zie hierboven) welke zich ten noorden bevinden, tot de Sierras Almijara en Gádor in het zuiden. 

De belangrijkste dorpen / steden van de Alpujarra zijn Capileira, Bubión en Pampaneira. Ze liggen bij de Poqueira kloof. Ook Lanjarón is vrij bekend door het mineraalwater dat hier vandaan komt. Verder hoort ook Treveléz bij de Alpujarras. Het is met haar 1746 meter de hoogste gemeente van Spanje en staat bekend om de jamón die hier vandaan komt.

Costa Tropical

De Costa Tropical is vertaalt: de tropische kust. Dit is zo omdat er een grote hoeveelheid aan tropische vruchten worden gekweekt. Denk aan avocado of mango, maar ook bananen en papaja. Het klimaat is natuurlijk ideaal in dit gebied. De kust loopt van iets ten oosten van Nerja (costa del Sol) tot en met La Rábita. Daar gaat het over in de costa Almería. Je kunt een prima vakantie hebben aan de costa Tropical. 320 zondagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius. De kust wordt nog niet zo massaal bezocht door toeristen. Almuñecar, Salobreña en la Herradura zijn dorpen die nog vrij authentiek zijn. Je ziet er nog geen hoogbouw.Guadix

Guadix is een mooi stadje met een rijk verleden. Er bevinden zich hier namelijk heel veel grotwoningen. Deze zijn ontstaan na de reconquista, toen de katholieken het land overnamen van de Moren en hun uit het gebied verdreven. Er staat in Guadix ook een mooie kathedraal. Je ziet hier veel bouwstijlen ineen. Iets verder staat een indrukwekkend kasteel met de naam Calohorra. Deze ligt aan de voet van de Sierra Nevada.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets