Ontdek Spanje » Geweldig Granada » Bezienswaardigheden GranadaBezienswaardigheden Granada

Granada en zijn bezienswaardigheden

Ontdek de "Geweldige stad Granada" met zijn vele prachtige bezienswaardigheden, wat is er te doen en te zien en welke activiteiten vinden er plaats. Geniet van de prachtige bezienswaardigheden van deze geweldige stad! Op "Geweldig Granada" vindt u de de interessantste bezienswaardigheden van deze geweldige stad!

 

U komt in een mengeling van Spaanse maar vooral Moorse invloeden. Het indrukwekkende Alhambra is misschien wel het meest bewonderde en bezochte bezienswaardigheid van de stad Granada. Op Geweldig Granada vindt u de meest leuke maar zeker interessantste bezienswaardigheden van Granada!

De stad Granada ligt in het zuidoosten van Spanje in de regio Andalusië, en is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Granada.

 

Bezienswaardigheden van Geweldig Granada
De stad Granada in de regio Andalusie het land van flamenco, paarden, stieren, tapas, sherry, olijven en zon.
Granada is een stad in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Granada. Het is de vierde stad van Andalusië, na Sevilla, Málaga en Córdoba. En ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van het Rijk van Granada en het Moorse Al-Andalus.


Het Alhambra en Generalife paleis in Granada

Bezoekt u Granada? Dan kan een bezoek aan Alhambra, dit indrukwekkende paleizencomplex niet ontbreken. Alhambra deze betoverende Moorse paleizen zijn misschien wel het meest bewonderde en bezochte bezienswaardigheid van de stad. Granada bezit een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis.

Wilt u meer praktische Informatie van Alhambra zoals: tickets, openingstijden, prijzen, parkeren, bus naar Alhambra, met de auto naaro naar het Alhambra,

BonaTuristico - toeristenkaart Granada en nog veel meer!  Klik op de button


El Albaicín, historische Arabische wijk in de historische stad

Albaicín is de oude Arabische wijk van de Spaanse stad Granada. De wijk ligt op een heuvel recht tegenover het Alhambra dat met de wijk is verbonden via een aantal bruggen over de rivier Darro.

Het Albaicín is bekend om zijn mooie plekjes. Die ons aan de Islamitische oorsprong doen herinneren. Met de Darro rivier die er doorstroomt, is het een van de vele plekjes die van Granada een zo bijzondere stad maakt. Het Albayzin is onderverdeeld in het boven en laag Albaicín. Als je van het Plaza Nueva en Santa Anna die bijna in elkaar overgaan wandelt langs de Carrero del Darro naar Paseo de los triestes loopt U door een van de mooiste gedeelte van deze wijk met leuke restaurantjes en voor deze

wijk typische islamitische winkeltjes. Voor meer info Klik op de button


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

De wijk Sacromonte

Sacromonte is een historische zigeuner wijk in de stad Granada. De wijk is vooral bekend om zijn grotten woningen en ligt op de heuvels van Valparaiso de wijk ligt noordoostelijk van de historische Arabische wijk " El  De Sacromonte wijk heeft haar naam te danken aan de Sacromonte Abdij, die hier in de 17e jaar honderd werd opgericht op de heuvel Valparaiso eventjes buiten de oude stad. De wijk ligt op de heuvels van Valparaiso. Het Sacromonte is bekend om zijn grotwoningen. Die ons aan de gitano oorsprong doen herinneren. De gitano's in Sacromonte hebben het nog steeds niet makkelijk, de wijk is een echte volkswijk de zigeuners leven nog steeds op de stoep voor de deur en als het avond wordt klinkt de  'zambra' een flamenco met Arabische invloeden uit de grotwoningen.

Voor meer informatie  Klik op de button


El Bañuelo

El Bañuelo, deze Hammam, Arabische badhuis in Granada is de oudste Hammam in Andalusië. Dit Arabisch badhuis uit de 11de jaar honderd stamt nog uit de tijd van de Moorse overheersing. Dit was niet alleen de plek om je te wassen maar hier werd ook het laatste nieuws verteld.

Dit meer dan 1000 jaar oude badhuis is een van de weinige badhuizen die niet gesloopt werden door de Christenen na de Moorse overheersing. El Bañuelo was boven een woning gebouwd, hierdoor is El Bañuelo vermoedelijk van de sloop werd gered.

 

Het badhuis bestaat uit drie kamers

De Hamman bestaat uit drie kamers, de eerste is de 'koude kamer', daarnaast de met bogen versierde 'warme kamer'. De belangrijkste kamer is de 'stoom kamer' dat alles met prachtig versierde bogen, pilaren en marmeren bodem. Om een goede ventilatie en een goede licht inval te krijgen zijn in het bevinden zich in het plafond stervormige gaten

Voor meer informatie zoals openingstijden en adres etc  Klik op de button


De kathedraal van Granada

De Kathedraal van Granada, hoofdkerk van het aartsbisdom Granada, is een zeer groot kerkgebouw, hoofdzakelijk uit de renaissancetijd. De kathedraal is 115 meter lang en 67 meter breed. Zij is gewijd aan de Maagd van de Incarnatie.

Hoewel tegenwoordig gescheiden van de kathedraal, was de Koninklijke Kapel oorspronkelijk als een annex voorzien. De kapel bevindt zich tegen de zuidwand van de kathedraal. Hier bevinden zich de koninklijke graftombes: het praalgraf van het katholieke koningspaar Ferdinand en Isabella, in 1517 in Genua voltooid door Domenico Alessandro Fancelli, en het praalgraf van hun dochter Johanna de Waanzinnige en haar man Philips de Schone, de ouders van Karel V.

Meer informatie van de kathedraal van Granada, Klik op de button