Ontdek Spanje » Reisimpressies van Andalusië in Spanje


De Spaanse regio Andalusië

Ontdek en beleef Andalusië met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden! Ontdek de beste reisinformatie hier met onder andere het klimaat, het openbaar vervoer, hotels, monumenten voor een onvergetelijke vakantie naar Andalusië!Waar staat Andalusië om bekend?

Andalusië staat bekend om de prachtige witte dorpjes, in het Spaans pueblos blancos genoemd. Ook staat Andalusië bekend om de prachtige landschappen. Je kunt mooi fietsen, of wandelen in Andalusië. De cultuur is erg belangrijk in de regio, net als oude monumenten waar de Moorse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. En natuurlijk de gastronomie, en kent iedereen wel de stranden van Andalusië. 

Andalusië kan worden opgesomd in een paar steekwoorden, namelijk: flamenco, paarden, stieren, tapas, sherry, olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens, zon, zee, strand en de pueblos blancos.


De beste reisorganisaties voor een vakantie naar Andalusië


Een gezegde over Andalusië

Er is een Islamitische legende die Andalusië op een grappige manier beschrijft. Men zegt dat de inwoners van Andalusië, toen het nog islamitisch was, Allah om vijf gunsten vroegen. Ze wilden een blauwe lucht, zeeën gevuld met vis en bomen vol met fruit. Ook wilden ze mooie vrouwen en een eerlijke regering. Allah vond het goed om de eerste vier wensen in te willigen. Bij de vijfde zei hij: nee, dan zou Andalusië een onwereldse regio worden!


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Op vakantie naar Andalusië

Als je op vakantie gaat naar Andalusië dan ligt een groot deel van de toeristen, voor een groot deel van de tijd op het strand. Zeker als je op vakantie gaat naar badplaatsen zoals Torremolinos, dan is er ook niet heel veel cultuur te vinden. Dan zul je een auto moeten huren en het land moeten ingaan! Zo vind je de mooie natuurgebieden en de leuke kleine dorpjes.

Mocht je een stedentrip naar Málaga doen dan ben je echter al in de geboorteplaats van Pablo Picasso, in de plek met goede stranden maar ook veel cultuur!

Stranden in de winter

Vergeet natuurlijk niet om de goede stranden te bezoeken want dat is wel een van de beste dingen dat Andalusië te bieden heeft. Zelfs in de winter zijn de temperaturen soms nog aangenaam genoeg om naar het strand te gaan! Ga je echter richting het binnenland, dan kan het zelfs in Andalusië gewoon vriezen!De provincies van Andalusië

Andalusië is een van de 17 autonome regio's in Spanje. De regio Andalusië bestaat dan weer uit de volgende acht provincies:Bergen in Andalusië

Andalusië is heel divers, vooral op het gebied van landschap. In het noorden vind je de Sierra Morena, een gebergte dat vrij groot is en aansluit op de Sierra Nevada. Tussen Cádiz en Málaga vind je bovendien de Sierra de Grazalema en de Sierra de las Nieves.

Deze bergketens zorgen allemaal voor een grote diversiteit in temperatuur in Andalusië. Tot in april kun je bijvoorbeeld nog steeds skiën in Pradollano, een skigebied in de Sierra Nevada. In deze bergketen staat de hoogste berg van het Spaanse vasteland! Dit is de Mulhacén met een hoogte van 3.478 meter. Deze staat dus in Andalusië!

Rivieren in Andalusië

Er zijn een flink aantal rivieren in Andalusië. Dit heeft naatuurlijk ook te maken met de hoge bergen in bergketens zoals de Sierra Nevada. De Andalusische rivieren die in de Middellandse Zee uitmonden zijn kort en hebben een laag gebied. Opvallend zijn de Almanzora, de Almería, de Adra, de Guadalfeo, de Guadalhorce en de Guadiaro. Een nog belangrijkere rivier in Andalusië is de Guadalquivir. Ook de rivieren die uit de Guadalquivir komen, bijvoorbeeld de Genil en de Guadalimar, zijn erg belangrijk.

Deze rivieren hebben een belangrijke invloed op de kust van Andalusië. Neem bijvoorbeeld de golf van Almería. Of de baai van Málaga. Het zijn allerlei landschapselementen die voortkomen uit rivieren.

Bestuur van Andalusië

Het hoogste bestuursorgaan van de autonome regio is de Bestuursraad van Andalusië. Artikel 24 van het Statuut van de Autonome Regio (1981) definieert het orgaan als “het lichaam waarin het zelfbestuur van de auto-nome regio politiek wordt geregeld. 

De bestuursraad van Andalusië bestaat uit het parlement, de regeringsraad en de president van de bestuursraad. Deze bestuursraad omvat de departementen van Bestuur, Toerisme en sport, Economie en financiën, Regering, Justitie en openbaar bestuur, Arbeid en technologie, Institutionele relaties, Openbare werken en transport, Landbouw en visserij, Gezondheid, Onderwijs en wetenschap, Cultuur, Milieu en sociale zaken.Klimaat van Andalusië

Het klimaat van de autonome regio Andalusië wordt gekenmerkt door een typisch Middellandse Zeeklimaat. De Andalusische zomers zijn zeer warm en de winters kort. Behalve in de herfst, valt er over het algemeen weinig regen, minder dan 700 mm, behalve heel concrete gebieden inde bergen, zoals de bergen van Grazalema, de bergen van Aracena, de Sierra Nevada of het bergmassief van La Sagra. Deze klimatologische kenmerken variëren afhankelijk van de hoogte van de diverse gebieden van Andalusië of de nabijheid van de kust, waar de temperaturen vergeleken met die van het binnenland zachter zijn. De gemiddelde temperaturen schommelen tussen de 16º C en de 18º C en hoe hoger hoe lager deze worden.

Ook interessant: