Reisimpressies van de stad Cáceres

De stad Cáceres in de provincie Cáceres, regio Extremadura, Spanje. - Ontdek Cáceres en zijn bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke stedentrip naar Cáceres.De stad Cáceres

Van Cordoba willen wij naar Portugal om PORTO te gaan bezoeken aangezien wij de afstand te groot vinden willen wij eerst Cáceres nog gaan bezoeken dat ongeveer op halve afstand ligt. Cáceres vooral bekend door zijn vele,vele ooievaars en natuurlijk ook omdat de stad in 1985 door de Unesco op de lijst van werelderfgoed werd geplaatst. 

Een hele mooie stad om te bezichtigen met een geheel ommuurd stadcentrum en veel middeleeuwse architectuur (o.a. Arco de la Estrell, Toren van Bujaco, Palacio Episcopal).De stad is niet al te groot en alles ligt direct in het centrum. Cáceres is een gemeente in de Spaanse provincie Cáceres in de regio Extremadura met een oppervlakte van 1750 km2. Cáceres telt ongeveer 90.000 inwoners. Cáceres is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het mooiste gedeelte van de stad bevindt zich in de oude stadswijk. De stad werd in 1985 zelfs door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst.

 

Cáceres is sinds de oudheid een middelpunt geweest van vele rassen en culturen. De oudste muurschilderingen die zijn gevonden zijn meer dan 30.000 jaar oud en bevinden zich in de grotten van Maltravieso. De eerste nederzetting was Romeins genaamd Norbensis Caesarina gesticht door Lucio Cornelio Balbo en dateert uit 25 B.C. Wat rest van deze nederzetting is een stadspoort genaamd “Arco del Cristo” of “Puerta del Rio”. 


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Cáceres, Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Cáceres, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Cáceres. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto in Spanje zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Na de val van het Romeinse bezetting is verder weinig bekend wegens gebrek aan informatie. Vanaf de 7de eeuw vinden er gevechten plaats tussen de Moren en Christenen en in 1169 herovert Fernando II Cáceres uit handen van de Moren. In 1170 wordt er een ridderorde opgericht (Los Fratres de Cáceres) met als doel de stad te verdedigen.

 

Nadat Alfonso IX van Léon, Cáceres in 1227 had veroverd, kwam de stad als handelsgebied tot bloei en gingen koop- en later edellieden zich er vestigen. Ze staken elkaar de loef af met landhuizen en paleizen met wachttorens, waarvan de meeste in 1476 op last van het koningspaar Isabella en Ferdinand werden afgebroken om de voortdurende strijd om de macht een halt toe te roepen. De huidige, rustige renaissancestad dateert uit de 15de en 16de eeuw. Na die tijd trad het economisch verval in. Cáceres bleef de oorlogen van de 19de en 20e eeuw bespaard.

Op het grote plein (Plaza Mayor) in het oude centrum kun je de trappen naar boven nemen. Als je dan onder de poort doorgaat, ben je al in het oude ommuurde gedeelte, (overblijfsel van een Romeinse stad) met zijn statige panden en romantische straatjes. Het eerste plein in deze oude Romeinse stad is het Plaza de Santa María. Hier staat ook de uit de 13e eeuw daterende kathedraal. Volgens historici werd ze gebouwd tussen 1169 en 1173 toen de stad enige tijd onder Christelijk bestuur stond.

Naast de kathedraal staat het Palacio Carvajal. Hier is tegenwoordig een informatiepunt gevestigd. Het gebouw heeft een ronde toren en dateert uit de 12e eeuw. Verderop liggen nog een aantal kerkjes de Iglesia de San Francisco Javier. Ook staat hier het casa de los Becerra. Een andere bezienswaardigheid is het Guayasamín House Museum, gewijd aan de Ecuadoraanse kunstenaar Oswaldo Guayasamín.

De provincie Cáceres heeft een continentaal klimaat met hoge temperaturen in de zomer en milde winters. Het is een ongerept en heel dunbevolkt gebied met prachtige landschappen, bergen en fraaie natuurgebieden, zoals het natuurpark van Monfragüe of het groene dal van La Vera, beide liggend rond het stroomgebied van de rivieren de Taag en Tiétar. Het ommuurde oude gedeelte van de provinciehoofdstad Cáceres is een juweeltje van middeleeuwse architectuur. Maar ook steden als Trujillo, Plasencia en Guadalupe hebben veel te bieden. De Sierra de Gata en Las Hurdes zijn interessant vanwege de vele oude gewoonten.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Misschien ook interessant: