Ontdek Spanje » Málaga» Provincie Málaga» Reisimpressies van de stad Nerja


Reisimpressies van de stad Nerja

Nerja is een typisch Spaans stadje en ligt ten oosten van de Costa del Sol in de provincie Málaga. Ontdek Nerja met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden! De stad Nerja heeft mooie stranden zoals strand Burriana en heeft twee heel bekende bezienswaardigheden: het Balkon van Europa en de grotten van Nerja.Het stadje Nerja

Nerja is een dorpje aan de costa del Sol, in de buurt van Málaga. Het ligt ten oosten van Málaga en Torre del Mar en staat vooral bekend om de kleine baaitjes, rotspartijen en het balkon van Europa. De stad trekt ’s zomers een flink aantal toeristen, in de zomermaanden liggen deze ‘verborgen strandjes’ wel helemaal vol met toeristen. Nerja is dan ook vooral leuk in het voorjaar en in het najaar. Toch is het zonde om Nerja niet te bezoeken als je de kans hebt, ook in het hoogseizoen!

Niet ver van de stad Nerja vandaan liggen druipsteengrotten. De ontdekking van de Cueva de Nerja-grotten bleek een schat aan archeologische informatie. Muurschilderingen van meer dan 20.000 jaar oud zijn hier gevonden.

Balkon van Europa in Nerja

Het balkon van Europa is een mooie boulevard die uitloopt in een prachtig uitzichtpunt bij de zee. Boven indrukwekkende rotsen heb je een machtig uitzicht over de Middellandse Zee. Het was tot de 18e eeuw onderdeel van Castillo Bajo, het lage kasteel. Er stond dus een kasteel op de plek van het huidige balkon van Europa. Tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog werd het kasteel compleet verwoest door de Engelsen. In 1885 vond een grote aardbeving plaats in het gebied. Koning Alfonso XII bezocht de stad hierdoor. Hij stond op de plek en vond dat hij ‘het balkon van Europa’ had gevonden. Dit vanwege het indrukwekkende uitzicht vanaf deze plek. Het uitzichtpunt werd naar deze uitspraak vernoemd.

Tegenwoordig heerst hier op Balcon de Europa een leuke en ontspannen sfeer!
Omgeven met bars, restaurants, cafés en ijssalons, valt er zeker in de zomer veel te beleven. Van concerten tot straatkunstenaars die proberen een paar euro's te verdienen.

Kleine strandjes bij Nerja

Nerja staat ook bekend om de verborgen strandjes. Playa Carabeillo, Playa Carabeo, Playa el Chucho, Playa El Salon en naast het balkon van Europa ook playa La Caletilla en Playa Calahonda. Deze strandjes zijn allemaal klein en de faciliteiten zijn minimaal. Het zijn wel mooie strandjes waar je leuk kunt zwemmen om de rotsen heen. 

Kerk Iglesia El Salvador

Aan het eind van Balcon de Europa bevindt zich de kerk El Salvador. De barok-neoklassieke stijl werd voltooid in 1697, de klokkentoren werd toegevoegd in 1724 en verder uitgebouwd aan het eind van de 18e eeuw. In 1997 vond de laatste restauratie plaats.

Strand Burriana en watersporten

Een van de bekendste stranden van Nerja is playa de la Burriana. Dit strand is niet zo ‘verborgen’ als andere strandjes bij Nerja, maar wel een van de mooiste en meest uitgestrekte stranden die bij Nerja is te vinden. Je kunt hier ook watersporten doen zoals kajak, stand-up-padel (SUP), hydro-pedales en meer! In de buurt van Nerja kun je overigens ook goed duiken. Er zijn bij Nerja duikscholen waar je je PADI (duikbrevet) kunt halen, maar ook duikscholen waar je een gewone duik kunt doen. Op het strand van Burriana kun je ook heerlijke massages krijgen en genieten van lekkere cocktails voor €5,00. Dat is nou echt Spanje.

La Cueva de Nerja

Even buiten Nerja liggen druipsteengrotten "Las Cueva de Nerja" waar vele vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van zo'n 20.000 jaar oud. Deze druipsteen grotten werden door toeval door spelende kinderen ontdekt in 1959.Nog een foto impressie van de omgeving van Nerja