Een heerlijke Strandvakantie in Zuid-Spanje

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 20:09

Een heerlijke Strandvakantie in Zuid-Spanje - In het zuiden van Spanje heb je een heerlijk warm klimaat dat betekend dat je hier in Zuid-Spanje bijna het hele jaar terechtkunt voor een fijne strandvakantie. Het grote aanbod aan verschillende stranden dit varieert van ruige, natuurlijke stranden met kilometers zachte witte zandstranden tot levendige, drukke stadsstranden waar alle voorzieningen voorhanden zijn.

Costa de la Luz

Een heerlijke Strandvakantie in Zuid-Spanje

Verschillende van de mooiste stranden van Zuid-Spanje liggen aan de heerlijke Costa de la Luz. Aan deze vrij onbekende ''kust van het licht'' liggen diversen beschermde stranden en prachtige  natuurgebieden. Aan de Costa de la Luz vind je geen grote hotels en geen gigantische .

 

Playa Bolonia is een niet te missen strand in Tarifa dat in het verleden uitgeroepen is tot het mooiste natuurlijke strand van Spanje. Vier kilometer wit zand aan een azuurblauwe zee zorgt voor een mooi contrast met de heldergroene vegetatie. De duinen veranderen hier constant van plaats door de sterke wind. Raadpleeg voor je naar Playa de Bolonia gaat de weersvooruitzichten, omdat de wind soms te sterk kan zijn om de zee in te gaan.

 

Ook een vakantiehuis in Conil de la Frontera (Cádiz) is een uitstekende uitvalsbasis om te genieten van de natuurlijke ongerepte stranden van de Costa de la Luz. Conil de la Frontera is een charmant vissersdorpje met een voortreffelijke lokale gastronomie die voornamelijk op zeevruchten gebaseerd is. In Conil kun je zwemmen in de azuurblauwe Atlantische Oceaan en zonnebaden op parelwitte stranden en in charmante baaitjes.Playa La Fontanilla is veruit het populairste strand in Conil. Dit gouden strand strekt zich uit over zo'n één kilometer, maar zelfs in de zomer kun je er vanop aan dat het er niet heel druk zal worden. La Fontanilla is populair onder gezinnen door de vele voorzieningen, het ondiepe water en de eerder zachte golven.

 

Hou je van rustige baaitjes in de volle natuur? Dan zullen de Calas del Quinto y Camacho, die bestaan uit Cala Pitones, Cala Sudario en Cala Merchor, je ongetwijfeld weten te bekoren. Je kunt hier heerlijk relaxen ver weg van de drukte, terwijl je geniet van de mooie omgeving met roodachtige kliffen, groene vegetatie en kristalhelder water. Deze baaitjes zijn ook populair onder nudisten.

Costa Almeria

Een heerlijke Strandvakantie in Zuid-Spanje

Een andere kustlijn die voorlopig onder de radar van heel wat toeristen gebleven is, is de Costa Almería. Deze kustlijn is misschien wel de meest onderschatte kust van Spanje ondanks het feit dat je er spectaculaire natuurlijke stranden vindt. Heel wat van die stranden liggen in Cabo de Gata, een natuurpark met een kustlijn van zo'n zestig kilometer die gekenmerkt wordt door majestueuze kliffen en een rijk zeeleven. Cabo de Gata is een beschermd gebied met een uniek ecosysteem, bijzondere flora en fauna, zoutpannen, lagunes en rotsformaties van vulkanische oorsprong.

 

Breng, wanneer je een vakantiehuis in Almería huurt, zeker een bezoek aan Playa de los Muertos, een spectaculair natuurlijk strand aan de voet van een imposante klif. Je kunt Playa de los Muertos enkel te voet bereiken en er zijn geen faciliteiten aanwezig. Het is het perfecte strand voor wie graag in contact staat met de natuur. Vergeet je snorkel materiaal niet mee te brengen, want het azuurblauwe water is hier ongelooflijk helder.

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Misschien ook interessant: