Ontdek Spanje » Reisimpressies Jerez de la Frontera

Reisimpressie van de stad Jerez de la Frontera

Reisimpressies van Jerez de la Frontera - Op Jerez de la Frontera vindt u informatie, tips en inspiratie voor een onbezorgde vakantie!

Ontdek en beleef de stad Jerez de la Frontera - Ontdek de historische stad Jerez de la Frontera die vooral bekent is om zijn sherry, stieren en paarden. Beleef Jerez de la Frontera en zijn bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke stedentrip naar Jerez de la Frontera.De stad Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera hier zie je de meest indringende beelden en emoties, alom beroemd door zijn flamenco, feestdagen, stieren, paarden, sherry en pure hartstocht. Andalusië sowieso een bijzonder gebied, waar Oost West zich ontmoet en vermengt in een intrigerend mozaïek van Joodse, Moorse, Christelijke en Zigeuner cultuur.

Jerez de Sherrystad ( "Vino fino" of "Vino de Jerez" ) kan alleen worden gemaakt in het gebied rondom Jerez de la Frontera, in de Denominaciones de Origen Jerez-Xérès-Jerez y Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda, de officiele naam van dit wijngebied, met de inheemse druivensoort Palomino .

Jerez de la frontera herbergt ook de beroemde Paardenrijschool "Fundalusische School van de Hippische Kunst".ación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre" of tewel de "Koninklijke Andalusische School van de Hippische Kunst".

Hier worden paarden en berijders getraind en naar de shows die er plaats vindt bent u hartelijk welkom.
Hier vindt in augustus het flamenco - dansfestival plaats, ook de officiele academia de la Flamenco.

Als wij door de stad wandelen, en geconfronteerd worden onderweg met de onweerstaanbare verlokkingen. In de straten ruikt man de geur van Sherry door de wit gekalkte Bodega's  heen. En dan de heerlijk en lekkere tapas, restaurants, souvenirshops, musea en prachtige kerken, beladen met wierook en goud.

En als je 's avond door de zigeuner wijk Santiago loopt dan hoor je zingen, gitaren vurige flamenco ritme die op zwepen tot handgeklap en deinende passie hier waar de essentie van de "canto jondo" (diepe zang) bewaard is gebleven.Proef de sfeer op de Plaza's de la Asuncion en Plateros of ga naar de markt halle in en rond de hallen hier is een bijna kermisachtige sfeer.

Het prachtige San Miguel- en San Salvadorkerk, de San Ginès-kathedraal en natuurlijk het Alcazar (12de tot 13de eeuw) Daar naast de Kathedraal (17de tot 18de eeuw )met een 40 meter grote koepel, was jammer genoeg gesloten wegens restauratie. Hier bevind zich ook de Bodega "Gonzalez Byaz" met een stand beeld van de oprichter van deze Bodega.  

Een van de bekendste Sherry's van deze Bodega is Tio Pepe (vernoemd naar Don Manuel's Uncle Joe), een van 's werelds meest herkenbare finos. In augustus en september vind in Jerez het ritueel van druiven stampen plaats, de "Vendima"  het 3 daagse druivenoogstfeest.

Tijdens de Moorse tijd van 711-1265 lag Jerez op de grens van het Moorse en het christelijke gebied waar ook de naam la frontera ( de grens) vandaan komt. Het centrum bevindt zich rond om de middeleeuwse kern, omringt door grote avenues, parken en wijnhuizen.

In het gehele centrum kun je met je laptop op een terrasje, bankje waar je ook wil WIFI ontvangen tenminste als je hem bij je hebt.

Feria del Caballo in Jerez de la Frontera
De feria ontstond ooit in de de middeleeuwen als paardenmarkt om in de loop van de tijd uit te groeien tot een zeer gevarieerde verzameling van festiviteiten. Zo zijn er naast paardenveilingen, ruiterwedstrijden en dressuur ook tapaswedstrijden, proeverijen, stierenvechten en hartstochtelijke feesten. Het festival staat bol van tradities, zo ook de kleding. Mannen dragen een statig ruiterpak (traje de corto) en vrouwen een kleurrijke zigeunerjurk (traje de gitana).

De beroemde Feria del Caballo vindt plaats in Jerez de la Frontera in mei, na de Feria de Abril en voor de Romería del Rocío. Tot de ingrediënten van dit Andalusische paardenfestival behoren sherry, proeverijen, prachtige flamencojurken, rijtuigen en de vermaarde Jerez raspaarden.  

Historie en activiteiten
De feria ontstond ooit in de de middeleeuwen als paardenmarkt om in de loop van de tijd uit te groeien tot een zeer gevarieerde verzameling van festiviteiten. Zo zijn er naast paardenveilingen, ruiterwedstrijden en dressuur ook tapaswedstrijden, proeverijen, stierenvechten en hartstochtelijke feesten. Het festival staat bol van tradities, zo ook de kleding. Mannen dragen een statig ruiterpak (traje de corto) en vrouwen een kleurrijke zigeunerjurk (traje de gitana).

Locatie en casetas
De feria wordt gehouden op het terrein van Parque González Hontoria. Op dit feestterrein bevinden zich ruim 250 casetas waar genoten kan worden van typische Jerez specialiteiten als flamenco, sherry en tapas. Elke caseta kent zijn eigen aankleding, ambiance en gastronomische specialiteiten. Hiervoor zijn speciale competities in het leven geroepen, zoals 'de beste tapa' en 'de beste versiering'. In tegenstelling tot de Feria de Abril in Sevilla zijn de meeste casetas in Jerez toegankelijk voor iedereen.

Hapjes en drankjes
De gastronomie tijdens Feria de Caballo is gevarieerd. Populaire delicatessen zijn bijvoorbeeld de pescaíto frito (gefrituurde vis), guisos (stoofschotels) en cola de toro (stierenstaart). Typische drankjes zijn oloroso (geurige donkere sherry) en sherry wijn die ook regelmatig gemixt wordt met soda limoen.


Bron: Spaanstaligewereld.nl