Ontdek Spanje » Almería » Natuurpark Cabo de Gata


Reisimpressies in Natuurpark Cabo de Gata

Ontdek en beleef natuurpark Cabo de Gata met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden en nog veel meer leuke informatie voor een heerlijke verblijf in de buurt van natuurpark Cabo de Gata! Overigens ligt Sierra de Gata helemaal niet in de buurt van Cabo de Gata, en is het geen onderdeel van natuurpark Cabo de Gata.

Cabo de Gata

In de buurt van Almería ligt natuurpark Cabo de Gata. Het is een van de meest gevarieerde plekken van Andalusië. Onderdeel van Cabo de Gata is een soort landtong bij een kaap, en het natuurpark Cabo de Gata-Níjar is mooi aan beide kanten!

Het is een natuurgebied in Spanje met een oppervlakte van meer dan 45.000 ha! Het is het grootste beschermde kustgebied in Andalusië. Het vulkanische gebied is erg mooi met kliffen, baaien en geweldige rotsformaties en bijzondere fauna. Er zijn dichtbij Almería ook zoutpannen (salinas).Begin in Retamar

Een bezoek start het beste bij een dorpje in de buurt van Almería met de naam Retamar. Hier staat namelijk het bezoekerscentrum van natuurpark Cabo de Gata. Je kunt hier uitleg krijgen over de regels van het gebied en de mooiste bezienswaardigheden.

Het park strekt zich uit van Retamar tot en met iets verder dan Carboneras. Het omvat erg mooie delen en een aantal mooie stranden. Hier kun je gewoon zonnen, maar bedenk wel dat je je in een natuurgebied bevindt! 


Hoe is het ontstaan?

Het park is ontstaan door vulkanische activiteit dichtbij twee grote aardplaten: de Eurazische plaat en de Afrikaanse plaat. Dit heeft voor wrijving gezorgd en dat kun je zien aan de scherpe kustkliffen en mooie gebergtes in de buurt. Ook de bergketen Sierra Nevada is hier het resultaat van. 

Temperatuur en regen in Cabo de Gata

De gemiddelde jaartemperatuur is 18 graden! Dat is heel hoog als je de nachten meetelt. Het regent hier dan ook zelden. Het resultaat is een soort woestijnachtig landschap in dit nationale park. 

UNESCO bioreservaat

Het natuurpark Cabo de Gata is een UNESCO bioreservaat. Er is een grote rijkdom aan flora en fauna. Je kunt er in de lente zelfs flamingo's spotten. Ook andere vogels broeden en overwinteren hier. Er is een zoutwaterlagune die van groot ecologisch belang is. Er wordt trouwens nog steeds zout gewonnen in de zoutpannen bij het dorpje San Miguel, die ook wel salinas worden genoemd. 

Indiana Jones en paardrijden in het park

Je kunt paardrijden in het park. Galloppeer over het strand en voel je een soort Indiana Jones. Waarom Indiana Jones? Omdat een van zijn films (the last Crusade) is opgenomen op een strand in Cabo de Gata; playa de Monsul. Het is een van de mooiste stranden aan de middellandse zee. Je vindt mooie kliffen en witte zandduinen.

Boek een vakantie naar Almería!