Ontdek Spanje » Andalusië » Costa de la Luz  » provincie Cádiz


De provincie Cádiz - Reisimpressies

provincie Cádiz - Ontdek en beleef de provincie Cádiz en haar vakantietips, bezienswaardigheden, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatie voor een heerlijke vakantie naar de provincie Cádiz.De provincie Cádiz

In Andalusie, hier vind je flamenco, paarden, stieren, tapas, sherry, olijven en veel zon, zee en strand. De provincie Cádiz ligt in het zuidwesten van Spanje met de gelijknamige hoofdstad Cádiz. Tijdens het grootste deel van het jaar bezit Cádiz één van de aangenaamste klimaten van het Iberisch schiereiland. De provincie Cádiz heeft kilometerslange stranden van fijn zand, beter bekend als de Costa de la Luz. Die over het algemeen nog weinig toeristisch worden geëxploiteerd.

Costa de la Luz

Omdat de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan ligt waait altijd een stevige westenwind vanuit zee. Dit zorgt voor vaak Nederlands aandoende wolkenpartijen, waar de Costa de la Luz haar naam aan dankt. De stranden zijn erg mooi, maar moeilijk te bereiken. De Costa wordt met name veel bezocht door windsurfers en kitesurfers (met name Tarifa). Vlak bij de stad Tarifa bevinden zich de resten van een Romeinse stad, Baelo Claudia.

In het zuiden bevindt zich Campo de Gibraltar, een gebied met o.a. de volgende plaatsen: Algeciras, La Línea de la Concepción, San Roque en Tarifa. Het schiereiland van Gibraltar is een Britse kolonie en behoort bestuurlijk gezien niet tot de provincie van Cádiz.In de bergketen van Grazalema (in het oosten van de provincie Cadiz) bevindt zich El Pinsapar, een natuurreservaat dat, in tegenstelling tot de rest van de provincie, één van de grootste jaarlijkse hoeveelheid neerslag van Spanje kent.

Er zijn ook een aantal natuurgebieden waarvan Nationaal park Doñana het belangrijkste is. In dit gebied, dat wat grootte en belangrijkheid betreft met de Waddenzee te vergelijken is, zijn veel “Nederlandse” vogels te vinden die hier overwinteren of op hun tocht van Noord-Europa naar Afrika hier een rustpauze inlassen. De Costa de la Luz wordt door de Donana doormidden gedeeld.

De stad Cadiz

Cádiz is de oudste stad van Europa. Columbus vertrok er vandaan, op weg naar zijn beroemde ontdekkingsreis naar Amerika. De stad was ook het vertrekpunt van een deel van de Spaanse Armada. In de tijd van Jose I was Cádiz even de hoofdstad van Spanje.

Cadiz is een echte havenstad. Je vindt er ook sporen van Romeinse beschaving, in de vorm van een theater. 

In tegenstelling tot de Costa del Sol wordt de Costa de la Luz door toeristen slechts beperkt bezocht. Alleen in Chiclana de la Frontera en in Almonte zijn kleine toeristische centra.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars


- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -