Binnen EU is bellen en sms'en goedkoper geworden

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 08:31

Ontdek Spanje » Bellen en sms'en naar een ander EU land nu veel goedkoper


Bellen en sms'en naar een ander EU land nu veel goedkoper - Nadat in juni 2017 de roaming kosten binnen de Europese Unie (EU) werden afgeschaft zodat je binnen de Europesche unie voor je datagebruik of op mobiel internet geen extra kosten meer hoefde te betalen. Is nu ide volgende stap gedaan de providers zijn aan maximum prijzen gebonden, er zijn nu vanaf 15 mei 2019 maximale prijzen binnen de EU voorgeschreven en hierdoor is het bellen en sms'en binnen de EU ook een flink stuk goedkoper geworden.

Bellen en sms’en vanuit Nederland naar een ander land binnen de Europese Unie (EU) is vanaf woensdag stukken goedkoper. Bellen kost nu maximaal 23 cent per minuut inclusief btw, sms’en kost 6 cent per bericht.

BELLEN EN SMS’EN NAAR EEN ANDER EU-LAND NU VEEL GOEDKOPER

In 2017 werd al een maatregel ingesteld waarbij internetten, bellen en sms’en in een ander EU-land hetzelfde kost als in Nederland. Nu is ook bellen en sms’en vanuit Nederland naar een ander EU-land dus goedkoper geworden.

Tot deze week betaalden Nederlanders 25 tot 75 euro cent voor een minuut bellen naar bijvoorbeeld Spanje of Duitsland, dit wordt nu maximaal 23 cent (inclusief 21 procent btw), aldus de Europese Commissie.

De maatregel geldt voor zowel vaste als mobiele telefonie en alleen voor particulieren die tijdelijk in het buitenland verblijven.Zakelijke gebruikers vallen niet onder de nieuwe maatregel, deze hebben vaak al aantrekkelijke overeenkomsten met telecombedrijven.

Volgens de laatste Euro barometer wordt er door 42% van de inwoners van de EU landen per maand tenminste eenmaal met iemand in een ander EU land gebeld waarbij 26% aangeeft dat zowel met de huistelefoon en smartphone te doen.

De mobiele providers dienen de consumenten te verwittigen van de nieuwe maximumtarieven die vanaf deze woensdag dus gelden in de 28 EU-lidstaten, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.


Spanje autohuur

Veel Nederlanders en Belgen die Spanje bezoeken en andersom Spanjaarden of in Spanje wonende Nederlanders en Belgen die Nederland of België bezoeken en regelmatig telefonisch contact hebben zullen blij zijn met deze nieuwe tarieven waardoor de communicatie weer iets goedkoper is geworden.

Nadat de prijzen voor de roaming werden afgeschaft maakten veel mensen echter al gebruik van o.a. Facetime voor de iPhone gebruikers en WhatsApp bellen en videobellen via de mobiele internetverbinding en wifi. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden zoals Skype en Viber om met het thuisfront te bellen via een dataverbinding of wifi.


Vliegtickets: zoek, vergelijk en boek


Misschien ook interessant:

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!