Dit moet je echt gaan doen in Andalusië

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 20:03

Als je met je auto door het vakantieland Spanje rijdt, zie je door het autoraam een levend schilderij. Elk uur zie je wel weer een ander, nog mooier tafereel. Maar mijn hart begint pas echt te kloppen als ik het zuidelijke punt van Spanje nader. Andalusië met zijn temperament; het prachtige en weelderige landschap, de romantische steden en natuurlijk de heerlijk Spaanse zon, die hier het grootste deel van het jaar schijnt.Tijdens onze reizen door deze streek ontmoetten wij de leukste locals. Onder het genot van een goed glas wijn met authentieke tapas vroeg wij ze, wat moeten wij in Andalusië zeker doen en zien en wat moeten wij zeker proeven of proberen. Hier een paar antwoorden.

Tijdens onze reizen door deze streek ontmoetten wij de leukste locals. Onder het genot van een goed glas wijn met authentieke tapas vroeg wij ze, wat moeten wij in Andalusië zeker doen en zien en wat moeten wij zeker proeven of proberen. Hier een paar ant

Op zoek naar onontdekte strandjes. Proeven van lokale gerechten. En ’s avonds met een koel glas wijn genieten van de sterrenhemel. Dat is wat wij het liefste doen.

 

Maak een avontuurlijke wandeling over de El Caminito del Rey

El Camino del Rey is een wandelpad in de buurt van het dorpje El Chorro. Het pad is gebouwd tegen de kloof Gaitanes en bevindt zich op sommige plekken wel 100 meter boven de rivier. Een spannende wandeling dus! Tijdens de wandeling, die in totaal 8 kilometer is, waan je je onderdeel van de imposante natuur. Steile rotsen, smalle kloven en steeds de aanblik van de azuurblauwe rivier; de avonturier wordt hier beloond met de mooiste vergezichten. Wanneer je deze wandeling wilt maken, kun je het beste je tickets van te voren bestellen. Er mogen namelijk maar een aantal mensen per dag het pad bewandelen. Meer over informatie over deze avontuurlijke wandeling vind in je hier over de El Caminito del Rey.

Proef Espeto de sardinas

Proef Espeto de sardinas in El Palo

Proef Espeto de sardinas in El Palo

Espeto de Sardinas, ook wel gegrilde sardientjes op een spiesje, zijn een echte klassieker in de keuken van Malaga. Dit gerecht word veel gegeten door de locals en is stiekem ook één van mijn favoriete specialiteiten. Het gerechtje is vroeger door vissersmannen verzonnen. De spiesjes worden daarom ook vaak bereid in een klein vissersbootje. Op het strand zijn de spiesjes vaak ook te vinden als snack. Volgens mijn Spaanse vrienden maken El zagal en El Tintero in El Palo de sardientjes het beste klaar. Hier zul je dan ook smullen met een hele hoop locals aan je zijde.

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Bezoek de prachtige kathedraal Mezquita van Cordoba

Dit moet je echt gaan doen in Andalusië

Met haar imposante bogen, vele hoge zuilen en tropische tuinen is de Mezquita het stralende middelpunt van Cordoba.  Mezquita is het Spaanse woord voor moskee, waarmee wordt verwezen naar de oorspronkelijke functie van het gebouw. Toen de moskee in de 8e eeuw werd gebouwd, was het de grootste moskee van Europa. Sinds de 13e eeuw is het gebouw meerdere keren van functie gewisseld. Na de Reconquista, waarbij de Moslimbevolking uit Spanje werd verdreven, werd het gebouw een kerk. Tijdens de 15e eeuw is ten midden van het gebouw ook een kathedraal gebouwd. Door de behuizing van meerdere godsdiensten kent de Mezquita van Cordoba een unieke geschiedenis. Het historische centrum van de stad met de kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en kan vrijwel alle dagen van het jaar worden bezocht.

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop en geniet van Andalusië

Ontdek Andalusië op een leuke en gemakkelijke manier

Andalusië verken je het beste met een huurauto

Andalusië leent zich perfect voor een roadtrip. De streek telt acht provincies en is twee keer zo groot als Nederland. Hoewel elke provincie z’n eigen charme en specialiteit heeft, hebben ze allemaal één grote gemene deler: de Moorse cultuur. De bekendste roadtrip in Andalusië is de klassieke tour langs de steden

Booking.com

Huur een auto in Andalusië zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Wandel door de tropische tuinen van Genoves in de oudste stad van Spanje, Cadiz

In het hart van de historische wijk van Cadiz ligt het natuurpark Genoves. Hier vind je veel exotische planten en bloemen, die je zelden ergens anders zult tegenkomen. In het park is ook een palmtuin waar je verschillende soorten palmen kunt bekijken. Het meest indrukwekkende deel van het park is de waterval, waar veel mooie vogels op afkomen. Deze plek is volgens de locals perfect voor een romantische wandeling.

Ontdek de grot van Nerja

Ontdek de grot van Nerja

In het kleine dorpje Maro vind je de grot van Nerja. Deze druipsteengrot werd door vijf Spanjaarden ontdekt in 1959. De mannen waren op zoek naar vleermuizen toen ze per toeval op de grot stuitte. Naast de ontdekking van de grot zijn er ook wandtekeningen ontdekt. Vandaag de dag kun je in de grot terecht voor een avontuurlijke wandeling. De grot is bijzonder omdat het een gangenstelsel van wel 5 kilometer heeft. Een tocht door de grot van Nerja is toch wel één van de meest avontuurlijke dingen om te doen in Andalusië en mag zeker niet aan je vakantie ontbreken.

Bewonder de flamingo’s van Laguna de Fuente de Piedra

Dit moet je echt gaan doen in Andalusië

Bewonder de flamingo’s van Laguna de Fuente de Piedra

Het meer de Fuente de Piedra is het grootste meer van Andalusië. De enige toevoer van water voor dit meer is de regen, maar zelfs in drogere periodes blijft het meer een mooie verschijning. Het meer is onderdeel van een prachtig natuurgebied en is een broedplaats voor flamingo’s en andere vogels. Wanneer je geluk hebt, kun je het majestueuse dier hier bewonderen.

Dwaal door de straten van het kleine stadje Alhama De Granada

Het kleine stadje Alhama de Granada is gelegen aan een diepe kloof. Wandel door de straten en bewonder authentieke kerken en pleintjes. Alhama De Granada is ook de ideale plek om de traditionele keuken van de streek te proeven. Maar vergeet vooral niet van het uitzicht te genieten, want dat is hier prachtig.

Zonnen op de stranden van Costa de la Luz

Dit moet je echt gaan doen in Andalusië

De Costa de la Luz is het stuk kust van de regio Andalusië en reikt van Tarifa tot aan de grens van Portugal. De naam betekent kust van het licht en verwijst naar de vele zon uren die deze streek kent. Op de witte stranden van Costa de la Luz kun je ongestoord genieten van een dagje strand. Deze stranden zijn nog niet zo bekend bij toeristen, maar zijn wel in trek bij de Spanjaarden zelf. Om deze reden is het Andalusische karakter van de stranden bewaard gebleven. Hier geniet je van de zon als een heuse local!

Bezoek het knusse stadje Ronda

Dit moet je echt gaan doen in Andalusië

Bezoek het knusse stadje Ronda en bewonder de indrukwekkende brug de Puente Nuevo

In het stadje Ronda zijn veel knusse pleintjes en terrasjes te bewonderen, maar het meest indrukwekkende aan de stad is de Puente Nuevo. Dit is een historische brug die stamt uit de 18e eeuw. Het stenen kunstwerk bestaat uit hoge bogen die samen een 120 meter diepe kloof overspannen. Heb je de hele dag de tijd? Keer dan zeker terug in de schemering of het donker, wanneer de brug wordt verlicht. Wat een romantiek!

Natuurpark El Torcal                                                                                                                          

foto: wikipedia

Laat je verrassen door het bijzondere natuurpark El Torcal                                           

El Torcal is een prachtig natuurpark in Antequera. In dit park zijn er kalkstenen rotsen die door de jaren heen zijn geërodeerd door water en wind. Of je nu een beginnende of ervaren wandelaar bent, er zijn hier verschillende routes voor ieder wandelniveau. Trek wel je wandelschoenen aan want je zal soms even moeten klauteren over de rotsen.

 

Nog meer dingen om te doen in Andalusië

Wij hoop dat je net zo enthousiast bent geworden als wij over deze heerlijke vakantiebestemming! Bekijk dan eens onze unieke plekjes om te verblijven in de regio Andalusië of onze favoriete plekjes in de omgeving Malaga.

Misschien ook interessant: