De Costa de la Luz het echte en authentieke Spanje

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 20:42

De Costa de la Luz het echte en authentieke Spanje - Jij denkt dat je vakantieland Spanje al kent omdat je eens op je achttiende een keer op vakantie bent geweest naar de Costa del SolNou, dan zal ik je eens gaan verrassen met misschien wel één van de prachtigste Spaanse regio’s, namelijk de Costa de la Luz. Wat zoveel betekent ‘kust van het licht’, en waar hebben ze dat aan te danken? ja, wel precies aan de meer  dan 3000 zonnige uurtjes per jaar. Als je hier een keer geweest bent, dan zie je hier echt het licht en ben je van de Costa de la Luz altijd fan!

us jij denkt dat je Spanje als vakantieland kent omdat je op je zestiende een keer naar de Costa del Sol bent geweest? Nou, dan ga ik je nu verrassen met één van de mooiste Spaanse regio’s, namelijk de Costa de la Luz. Dat betekent ‘kust van het licht’, w

Ideale strandbestemming

Terwijl ik de Spaanse kust van het zuidelijkste punt van het land tot aan de Portugese grens aan het ontdekken was, vroeg ik me meerdere keren hardop af waarom niet meer mensen hier hun vakantie vieren. En misschien moet het hier ook maar gewoon lekker rustig blijven, want dan is je verblijf hier veel relaxter dan in massabestemmingen als de Costa de Almería of de Costa del Sol. 

 

Toch is de Costa de la Luz een ideale bestemming voor een strandvakantie met zijn tweetjes. Ik heb echt heerlijk aan mijn bruine kleurtje kunnen werken terwijl ik hier was. Niks mis mee. Ondertussen genietend van het uitzicht dat mijn kamer te bieden had. Maar buiten het hotel was er zo ontzettend veel te zien en te doen, dat ik vooral buiten ben geweest.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel aan de Costa de la Luz, Spanje

Hier vind je de beste accommodaties aan de Costa de la Luz, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels aan deze Costa, Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto - Costa de la Luz zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Genoeg te zien op rijafstand

Aan de Costa de la Luz vind je heel veel cultuur en een werkelijk prachtig natuurreservaat. Als je, net als ik, van leuke tripjes met de auto houdt, vind je het vast niet erg dat de afstanden hier vrij groot zijn. Gewoon lekker cruisen! De mooiste plaatsen vond ik Cadiz, Huelva en Jerez de la Frontera. Wil je lekker slenteren, dan kun je in Cadiz prima terecht. 

Het weer aan de Costa de la Luz

Deze plaats heeft minder strand dan Huelva, maar hier beleef je wél het typische Andalusië, met allerlei mooie kerkjes en huisjes. Huelva is meer richting Portugal en hier kom je veel baaitjes en vissersdorpjes tegen zoals Isla Cristina. De grote stad in de regio is Sevilla: een echte aanrader, met karakteristieke gebouwen en een mooie sfeer.

 

Deze Costa bestaat vrijwel geheel uit een lange reeks fijne zandstranden, omzoomd met dennenbossen. Land inwaarts vindt men met olijfbomen begroeide berg-hellingen waar zich kleine witte dorpen bevinden.

 

Genieten van de lokale keuken

Wijn, olie, worstsoorten en niet te vergeten de verschillende soorten ham maar bovenal ook schel- en schaaldieren, vissoep en gefrituurde vis zoals calamares komen hier vooral voor op de menukaarten. Men wordt aangeraden om de tapa’s te proberen in één van de talrijke eetgelegenheden. Landinwaarts vinden we vooral stoofpotten en dikke groentesoep. Maar ook gerechten met Joodse en Arabische invloeden zoals kleine kruimelige cakes en amandel-honing snoepjes.

Natuurlijk drink je Andalusische wijn bij. Het zoete Spaanse bier vond ik ook goed te drinken.Natuurgebieden

Er is ook een aantal natuurgebieden waarvan Nationaal park Doñana het belangrijkste is. In dit gebied, dat wat grootte en belangrijkheid betreft met de Waddenzee te vergelijken is, zijn veel “Nederlandse” vogels te vinden die hier overwinteren of op hun tocht van Noord-Europa naar Afrika hier een rustpauze inlassen. De Costa de la Luz wordt door de rivier Guadalquivir, die uitmondt in het park, in tweeën gedeeld.

Daarnaast is er een natuurgebied, het Parque Natural Bahia de Cádiz, in de baai van Cádiz. Boven het kustplaatsje Barbate is een pijnbomenbos dat aan zee grenst. Dit is het Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate. Hier komen nog vossen voor en grazen oerrunderen.

 

De vuurtoren bij Cabo Travelgar

In dit natuurgebied ligt ook Cabo Trafalgar, een grote rots met een vuurtoren erop aan een mooi strand, waar in 1805 de Engelse vloot onder Horatio Nelson de gecombineerde Spaans/Franse vloot versloeg.

 

Toerisme aan de Costa de la Luz

De Costa de la Luz is als het om toerisme gaat niet te vergelijken met de andere Costa's. Men kent hier geen massatoerisme. Er zijn weliswaar een aantal badplaatsen aan de kust maar de regering van deze Costa heeft er voor gezorgd, dat deze kust niet wordt volgebouwd met appartementen en hotels. Wegens zeer strenge bouwvoorschriften mogen flatgebouwen niet hoger zijn dan een bepaald aantal meters en zijn er ook voorschriften die bebouwing van de kust tot een minimum beperken.


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Bron: Sunweb.nl