GIRONA, TEMPS DE FLORS HET BLOEMENFESTIJN

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 17:01

De tentoonstelling temps de flors, in de Catalaanse stad Girona, wordt elk jaar in de maand mei gehouden in het oude middeleeuwse stadsdeel Barri Vell van de stad Gerona. Tijdens deze dagen dagen zijn overal in de stad Girona planten en spectaculaire bloemenkunstwerken te bewonderen.Tijdens de temps de flors (bloemententoonstelling) wordt de stad Girona een grote fraaie siertuin, van bekende monumenten tot de prachtige patio's en andere verborgen plaatsjes. En, ja verschillende restaurants serveren zelfs gerechten van en met bloemen.  Wil je weten welke restaurants, hier een Lijst van Restaurants klik HIER op de link. Tijdens je bezoek aan de oud stad zie je een fantastisch concert van prachtige kleuren en heerlijke geuren.

GIRONA, TEMPS DE FLORS

De stad Gerona is weer in de ban van het jaarlijks terugkerende Temps de Flors waarbij het oude en middeleeuwse centrum van de stad bedekt wordt met bloemen. In totaal zal de alweer 64e editie van het Temps de Flors festival meer dan 150 plaatsen hebben waar bloemen te zien zijn zoals bijvoorbeeld in het klooster Sant Pere Galligants, op de Rambla de la Libertat of op de brug Puente de las Peixateries Velles. Ook de mooie trappen die richting de kerk lopen zullen bedekt zijn met duizenden bloemen.

 

Als je van bloemen houdt (wie niet) en in de buurt bent van de stad Gerona, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het centrum van de hoofdstad van de Costa Brava.


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Elke dag tussen 10 en 22 uur en op woensdag en zaterdag tot middernacht tussen 11 en 19 mei kunnen de bezoekers de binnenplaatsen, trappen, pleinen, monumenten en andere plaatsen die bedekt zijn met duizenden bloemen bewonderen. Het is een waar spektakel wat elk jaar groter, beter en professioneler wordt.

 

Markten tijdens Temps de Flors

Er zijn ook diversen markten te bewonderen tijdens de Girona Temps de Flors.

Zoals een bloemenmarkt op Rambla de la Libertat. En de kunstmarkt op de brug "Pont de Pedra" . Trouwens de kunstmarkt op de brug "Pont de Pedra" vindt elke zaterdag van 10 uur tot 20 uur plaats. Hier de complete lijst

 

Pati Cultura de Girona

Tijdens de Girona Temps de Flors zijn allerlei culturele activiteiten te beleven. Die te samen onder de noemer “Pati Cultura de Girona" gebundeld zijn. Waar diversen soorten muziek gepresenteerd wordt , maar er zijn nog vele andere activiteiten voorstellingen te zien en te horen. Dit is het programma van Pati Cultura de Girona.

 

Tijdens het Temps de Flors vindt gelijktijdig het Girona A Capella Festival plaats

Hierbij kun je genieten van A capella groepen uit de hele wereld.

Deze groepen zijn vooral te bewonderen op Plaça de Independencia en in het auditorium van Girona, het Cultuurhuis en in Marfà. Het Girona a Capella Festival programma vind je HIER.

 

Dit jaar is het alweer de 64e editie van dit inmiddels toeristische interessante festival waar jaarlijks duizenden toeristen, zowel buitenlanders alsook Catalanen en Spanjaarden, op af komen. Naast het bewonderen van de duizenden bloemen die in allerlei creaties en vormen in de stad te zien zijn, worden er ook veel concerten en veel andere activiteiten georganiseerd.Contactgegevens

Adres: Rambla de la Llibertat, 1
17004. Gerona (Girona. Catalonië)

E-mail: turisme@ajgirona.cat

Website: Temps de Flors

Tel. 972 226 575

Wanneer: Maand Mei

 

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien en te doen  is kun je naar deze video kijken hieronder voor een kort overzicht wat je verwachten kunt tijdens het Temps de Flors in de stad Gerona.


Een impressie van TEMPS DE FLORS


Misschien ook interessant: