Ontdek Spanje  » Markthallen in Valencia  - Spanje


Overdekte markten in Valencia

Markthallen in Valencia

Markten in Valencia - De bekendste overdekte markten in Valencia zijn:  Mercado Central - Valenciaans: Mercat Central - Mercado de Ruzafa - Mercado Colón ook wel Columbus markt genoemd - Mercado Cabanyal .  Het is een geweldig belevenis om deze markthallen te bezoeken. Deze markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt.De leukste markten in Valencia.

Markten in Valencia - Ontdek en beleef de leukste markten en Marktjes in Valencia. Tijdens je vakantie is het heerlijk om even lekker wat marktjes af te struinen. In Valencia zul je naast de rommelmarktjes en de wekelijkse markten ook de indrukwekkende overdekte markten ontdekken. Op deze pagina hebben wij voor jou een overzicht gemaakt met wat je in Valencia aan marktjes en markten kan ontdekken.

Hier een overzicht van de leukste markten in Valencia. Naast de bekende overdekte vers markten zijn er ook kleine marktjes. Deze markten verkopen meestal ambachtelijke producten en kleding.De overdekte markten in Valencia
Een mercado is in Spanje een overdekte vers markt, op de vers markt in Valencia vind je verse vis, schaal- en schelpdieren, een afdeling met verse groenten en fruit vlees en gevogelte. Heerlijke kazen, worsten en hammen, noten en gedroogde vruchten, brood etc.etc. Op de markt is alles vers en van een goede tot zeer goede kwaliteit. De Markten in Valencia zijn belangrijk zoals trouwens in geheel Spanje.


Het is een geweldig belevenis om deze markthallen te bezoeken. Deze markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt.


Mercado Central (Valencia)
De Mercado Central - Valenciaans: Mercat Central -  is een overdekte markt in het oude centrum van Valencia die is opgetrokken in art nouveau-stijl. De architect Francesco Guàrdia i Vial ontwierp het gebouw in 1914 samen met Alejandro Saler March. Hun ontwerp werd gekozen uit 6 voorgestelde projecten door het stadhuis van Valencia. Het gebouw werd officieel geopend op 23 januari 1928.

Architectuur
De Mercado Central is een van de meest bezochte gebouwen in Valencia. Het is de oudste overdekte markt van Europa die nog in werking is. Het gebouw is representatief voor de handel en technologie begin 20ste eeuw in Valencia. De koepel is gemaakt van ijzer, kristal en keramiek en is zo'n 30 meter hoog. De twee zijvleugels zijn gemaakt van ongepleisterde baksteen, bewerkt met steen en keramiek.

Marktkramen
De Mercado Central geeft ruimte voor meer dan 300 kleine handelaars. In het hoofdgedeelte van de markt liggen voornamelijk groente, fruit en vlees. Daarnaast zijn er ook specialiteiten te koop zoals slakken, schelpdieren en vele soorten kruiden, waaronder saffraan. De markt is een belangrijk economisch centrum voor Valencia, omwille van de tewerkstelling en de vele buitenlandse toeristen.

 

Adres: Plaza del Mercado


Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 7.30 - 15.00 uur.

Dan begint de siësta en daarna gaat de markt niet meer open.

Sinds 1996 doet de Mercado Central ook leveringen aan huis.
Website: Mercado Central

Mercado Colón ook wel Columbus markt genoemd
Mercado Colon vind je In de wijk L’Eixample in Valencia en is een prachtig historisch marktgebouw en is ontworpen door een leerling van de bekende architect Gaudi. Dit avant-gardistisch gebouw werd gebouwd tussen 1914 en 1916, Het is tegenwoordig meer een inkoop centrum dan een markthallen met exclusieve modezaken, souvenirshops, delicatessenzaken, terrasjes en restaurantjes. Je kunt hier top wijnen, vlees en de mooiste keramiek en souvenirs te vinden.

De markt is een stukje kleiner dan Mercado Central maar net zo leuk om te bezoeken!


Adres:

Calle Cirilio Amoros s/n


Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 09.30 tot 13.30 en van 16.30 tot 20.00 uur,

zaterdag van 09.30 tot 14.00 uur

Mercado de Ruzafa
Mercado de Ruzafa is een markt waar je hoofdzakelijk locals heen gaan om boodschappen gaan doen.

Adres:

Plaza Barón de Cortes de Pallas, s/n. Valencia
Dag: maandag – zaterdag
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 07.30 – 15.00 uur

 

Website: Mercado de Ruzafa

Mercado Cabanyal
Mercado Cabanyal ligt in de wijk Cabañal. Een service die er op deze markt uitspringt, is dat de boer direct verkoopt aan de consument. Kijk voor meer informatie op de pagina Mercado Cabanyal.

Tip:
In de wijk Cabañal is ook het rijstmuseum (Musea Arroz) te vinden.

 

Adres
Calle Martí Grajales 4
46011 Valencia


Website: Mercado Cabanyal

 

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 07:00 – 14:00 uur
Vrijdag van 07:00 – 14:00 uur en van 17:00 – 20:30 uur

Tip

Gratis WiFi