Ontdek Spanje » Herfstvakantie in Valencia


Herfstvakantie in Valencia

Herfstvakantie Valencia, Spanje 2018 - Hier vindt u voor u herfstvakantie informatie, inspiratie en tips voor een goedkope zonvakantie naar Valencia. Ontdek, beleef en geniet van een fijne onbezorgde herfstvakantie in Valencia.


Herfstvakantie Valencia, Spanje 

Écht Spanje! Valencia wordt ook wel eens het kleine broertje van Barcelona genoemd. Hier proef je die heerlijk mediterrane sfeer. Mañana, mañana wordt hier veelvoudig herhaald. Rustig aan dus, maar dat is ook niet zo moeilijk met zon 300 zonnige dagen per jaar. Valencia onderscheidt zich door de historische binnenstad, de bezienswaardigheden en de bijzondere bouwwerken. Tel daar een zonnig strand bij op, en je hebt dé place to be voor jouw volgende vakantie!Een plek vol paradepaardjes

Het toppunt, het paradepaardje van de stad is de Ciudad de las Artes y Cienias, oftewel Stad van Kunst en Wetenschap, ontworpen door de beroemde Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Ga hier zeker een kijkje nemen! In de wijk El Carmen voelen kunstenaars en nachtvlinders zich helemaal thuis. In de nieuwe wijk Ciudad de las Artes y Ciencias zijn kunst, cultuur en wetenschap samengesmolten in een prachtig jasje. En zo kent de stad nog veel meer andere wijken om heerlijk rond te struinen. In de geboortestad van de paella moet je natuurlijk wel een vers bordje bestellen aan het water, zo vlak voor zonsondergang. Vergeet niet daar een heerlijke horchata naast te drinken als je in Valencia bent, het karakteristieke amandeldrankje. De sfeervolle binnenstad met oude kerken, imposante poorten en gezellige terrasjes lenen zich dag in dag uit voor de nodige in- en ontspanning. En die laatste is nog eens extra voelbaar op het zonnige strand van Las Arenas, Playa de Patacona of La Malvarossa.


HOTEL TIP:

Als je een hotel boekt dat verder van het centrum ligt, denk er dan wel aan dat je dan wel op het openbaar vervoer aangewezen bent en deze rijden niet tot laat in de nacht.  Terwijl de restaurants, disco's en bars tot laat in de nacht geopend zijn.  Er rijden wel nachtbussen maar deze rijden niet regelmatig.

Het beste is bij de boeking van een hotel naar de postcodes te kijken, Postcode: 46001 ( centrum), Postcodes: 46002 en 46003 zijn de wijken die de eerste ring vormenHistorisch Centrum Valencia
Slenterend door het oude stadscentrum van Valencia, loop je midden in het hart van Valencia en haar historische centrum dit is wel de mooiste wijk die Valencia rijk is en hier zie je de enorme rijke geschiedenis van deze bruisende stad. Sommige mensen bezoeken eerst het hypermoderne complex "futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias" in het Nederlands "Stad van Kunst en Wetenschap". Voordat ze de historische binnenstad gaan bezichtigen. Het historisch centrum van Valencia  heeft een rijk verleden, maar is ook een levendig en sfeervol centrum, met oude kerken, leuke poorten en heerlijk gezellige terrasjes.

Rond het historisch centrum loopt een tram-route, hier stonden tot 1865 de stadsmuren. Hier vindt u ook het grootste deel van de monumenten.

De kathedraal van Valencia en haar beroemde toren “El Miguelete”, dit is het monument van de oude centrum van Valencia.

 

  • Ga een dagje uit naar L'Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa
  • Strijk neer op een terras aan Plaza de la Virgen met uitzicht op de kathedraal en basiliek
  • Beklim de klokkentoren El Miguelete voor een specta

Vind hier je ideale vakantie naar Valencia »

 

Bron: Suntip.nlZoals de Valencia Tourist Card. Hop on, Hop Off Bustour en diversen andere attracties


Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt