Ontdek Spanje » Stad Valencia » Wijken in Valencia » De wijk Ruzafa in ValenciaDe wijk Ruzafa in Valencia

Ruzafa een wijk in Valencia

 

De wijk RuzafaDe naam Ruzafa is afgeleid van het Arabische Ruṣāfatu wat 'tuin' betekent. De oorsprong van Ruzafa ligt in een islamitische recreatieve boerderij gebouwd door Abd Allah al-Balansi in de negende eeuw op ongeveer 2 km van de stad Valencia. Deze boerderij moest snel genoeg verdwijnen, omdat de zonen van Al-Balansi niet in Valencia bleven wonen, maar de tuin eromheen was bewaard gebleven en werd gebruikt als een plaats van recreatie en openbaar park, getuige de grote dichter uit Valencia Abu 'Abd Allah ibn Galib, ook bekend als Al-Russafi en geboren in het jaar 1.141. Rond deze tuinen ontstond een boerderij, dat is de kern van de latere poblalado. Ruzafa vormde een onafhankelijke gemeente van 1811 tot 1877.

 

In 1860 werd de stieren vechtarena gebouwd op de meest noordelijke grens van Ruzafa. Toen de stadsmuren werden afgebroken, breidde Valencia uit naar het zuiden, naar de iconische wijk Rufaza, wat toen onderdeel werd van de stad Valencia.

 

Vroeger was Ruzafa een heel eenvoudige en typische Valenciaanse buurt met kleine winkeltjes. Het was niets bijzonders, en Ruzafa was vooral geen coole plek om rond te hangen, maar tegenwoordig is het dé plek waar je moet zijn. Je vindt er veel cafés, restaurants, vintagewinkeltjes, en er duiken steeds meer multiculturele evenementen op. Sommigen noemen Ruzafa zelfs het ‘Valenciaanse Soho’, er is hier namelijk van alles te doen. In deze fantastische buurt vind je veel etnische restaurant en de laatste modetrends, en kun je naar livemuziek luisteren of culturele events bezoeken. De meeste bedrijven die je hier ziet zijn nog steeds zelfstandig, maar de sfeer is nu veel jonger, hipper en multicultureler.

 

Tijdens het vuurfestival Las Fallas (elke maart) gaan de feesten in deze buurt door tot in de late uurtjes! Verschillende straten (zoals Sueca, Cuba en Literato Azorín) winnen regelmatig prijzen voor hun papier-maché monumenten en de kleurrijke lichtversieringen op straat. Op andere tijden van het jaar is Ruzafa eveneens een populaire uitgaansplek, met coole bars en clubs die verspreid liggen in de hoofdstraten.

 

Eten en drinken

In de wijk Ruzafa vindt u vele goede en leuke restaurants. Van typische Spaanse tapas bars c.q. restaurants tot vegetarische restaurants maar ook restaurantjes uit diverse andere landen.De markt Ruzafa - Mercado de Ruzafa

Openingstijden van de markt zijn van 7:00 uur tot 15:00 uur
 
Zondags gesloten

Adres: Plaza Barón de Cortes de Pallas, s/n. Valencia

 

Mercado de Ruzafa is duidelijk herkenbaar aan zijn bonte en vrolijke kleuren elke zijde van de markt heeft een andere kleur, de blauwe zijde is de vismarkt de andere drie zijden hebben de kleuren groen, oranje/geel en bruin.

s' Morgens is er een gezellige en levendige markt waar u kunt genieten van de bedrijvigheid die er heerst. Hier kunt u heerlijke verse groenten en fruit, vlees en vis en nog veel meer heerlijke producten kopen.

 

Bezienswaardigheden in Ruzafa

Maak gewoon een wandeling door de wijk Ruzufa en geniet van de prachtige Spaanse architectuur en de kleurige gebouwen.

 

Plaza de Toros

Deze stierenvechtersarena gebouwd in 1860 wordt tegenwoordig ook gebruikt voor evenementen of als concerthal.

 

Iglesia Parroquial de San Valero y San Vicente Mártir

De kathedraal stamt uit de 15e eeuw, bevindt zich in het centrum van Ruzafa. In de Spaanse Burgeroorlog (1936) uitgebrand, compleet nieuw opgebouwd naar bestaande plannen. Trouwens San Vicente Mártir is de beschermheilige van de stad Valencia.


 Ga hier niet tijdens de lunch naartoe als je ook wilt gaan winkelen, de meeste winkels zijn namelijk tot 17.00 uur gesloten.


Bron: Tix.nl     |    Author: Inés Benlloch