Ontdek Spanje » Stad Valencia » Wijken in Valencia » Wijk Malvarrosa ValenciaDe wijk Malvarrosa in Valencia

Malvarrosa een wijk in Valencia

 

De wijk Malvarrosa - In het Valenciaans Malva-Rosa haar naam heeft Malvarrosa te danken aan de stokroos een bloem die vroeger hier veel voorkwam.  Hier vind je een prachtige boulevard met een kilometers lang wit zandstrand. De wijk Malvarrosa  ligt rond 7 kilometer buiten het stadscentrum van Valencia.

 

Malvarrosa Beach was voorheen een commerciële handelszone, waar vissers hun lading kwamen lossen om daarna weer terug de zee op te gaan. Na een opknapbeurt door een toegewijde tuinder, die de moerassen rondom het strand wilde verfraaien en er dus overal stokrozen plantte, veranderde Malvarrosa in een toevluchtsoord voor de bourgeoisie. De beroemde Valenciaanse schilder Joaquín Sorolla schilderde hier zijn prachtige strandtaferelen – met het schitterende Valenciaanse licht! – en de schrijver Blasco Ibañez (wiens huis aan de noordkant van dit gebied ligt) bracht vaak tijd door op het strand.


De wijk Malvarrosa

Voorheen was het een eenvoudig en ietwat louche strandgebied, maar tegenwoordig is Malvarrosa een levendig strand dat makkelijk te bereiken is vanuit het centrum door zowel toeristen als locals. De wijk onderging een complete renovatie in de jaren ’90 waardoor het enorm is verbeterd. De boulevard, winkels en restaurants zijn allemaal in goede zin veranderd, maar als je toch wat authenticiteit zoekt kun je wat meer 'landinwaarts' gaan.

 

Aan het 1 kilometer lange (en 135 meter wijde!) strand vind je fietsstallingen, douches, strandvolleybal netten, speeltuinen, sportplekken, fonteintjes en nog veel meer. Je kunt echt lange tijd op het strand relaxen en even weg zijn van de ‘grote stad’! Als je in dit gebied wilt verblijven, kun je eens kijken bij het nabijgelegen Balneario Las Arenas, een historisch gebouw uit de late 19e eeuw dat, hoewel het nu op een Vegas-gebouw lijkt, je compleet in de watten legt in een luxe omgeving met zeezicht.

 

Bron: Tix.nl     |    Author: Inés Benlloch


Houd je spullen goed in de gaten wanneer je op het strand bent, het komt voor dat hier dingen worden gestolen.