Ontdek Spanje » Stad Valencia » Wijken in Valencia » Centrum El Carmen El Carmen de oudste wijk van Valencia

De Wijk El Carmen - Barrio El Carmen is de leukste, gezelligste en kleurrijkste wijk van het historisch stadscentrum in Valencia. De wijk El Carmen is ontstaan tussen de oude Arabische muur uit de 11e eeuw en de christelijke muur uit de 14e eeuw. Hier vind je de informatie en tips over het hart van Valencia, ga genieten van een heerlijke vakantie of stedentrip in de bruisende stad Valencia.

 

WIJK EL CARMEN - HISTORISCH STADSCENTRUM

Slenterend door het oude WIJK EL CARMEN loop je midden in het hart van Valencia en haar historische centrum dit is wel de mooiste wijk die Valencia rijk. Hier kun je heerlijk slenteren door een doolhof van smalle steegjes. Hier vind je alles wat een stad interessant maakt, leuke terrasjes, boetiekjes, leuke tapas bars en restaurantjes en het is de place to be om lekker te gaan stappen.

Hier zie je de enorme rijke geschiedenis van deze bruisende stad. De wijk El Carmen is gelijktijdig ook de oudste wijk van Valencia en ligt midden in het historisch centrum. Deze sfeervolle, dynamische wijk stamt nog uit de Moorse tijd, de wijk begint bij Torres de Serranos, Plaza de la Virgen, Torres de Quarts tot en met Instituto Valenciano de Arte Moderno.

Rond het historisch centrum loopt een tram-route, hier stonden tot 1865 de stadsmuren. Hier vind je ook het grootste deel van de monumenten.

Eigenlijk is Barrio El Carmen een groot openluchtmuseum. Als je door de smalle straatjes slentert, kom je bijvoorbeeld langs  het Museum van Moderne Kunst. Dit museum ( Instituto Valenciano de Arte Moderno ) was het eerste museum met moderne kunst in Spanje, waar je ook nog eens zoals zoveel in Spanje elke zondag gratis entree hebt.

In Barrio El Carmen vind je ook het Plaza de la Virgen, hier vind je ook de prachtige kathedraal met de klokkentoren ´El Miguelete´en het gotische paleisgebouw La Palau de la Generalitat en de basiliek van de Virgen de los Desamperados dat door een boog met de kathedraal verbonden is.

Niet ver van het Plaza del Virgen ligt Plaza del Mercado met zijn overdekte Mercado Central en de beroemde zijdebeurs: La Lonja de la Seda.

De Geschiedenis van Barrio del Carmen

Tijdens Peter II van Aragón werd in 1356 besloten een nieuwe fortificatie te bouwen, de gedachte hierbij was de oudere Arabische muur te behouden als een extra verdediging linie. De wijk El Carmen heeft in de loop van honderden jaren verschillende veranderingen ondergaan zo was de wijk een boomgaard, een islamitische voorstad, een bordelen wijk en ook de thuisbasis van de middeleeuwse aristocratie en sinds de twintigste eeuw uitgaanscentrum voor jongeren.

De wijk El Carmen heeft haar naam te danken aan het klooster Carmen Calzado, Dit klooster werd gebouwd tussen 1238 en 1343 .

De mooiste en belangrijke historische gebouwen in de wijk El Carmen zijn: Torres de Serrano, Museo del Siglo XIX, Institut Valencià d'Art Modern, Torres de Quart, Centro Cultural la Beneficencia en Portal de la Valldigna
Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt