Ontdek Spanje » Valencia » Wijken in Valencia


Wijken in de stad Valencia

Ontdek de wijken van Valencia! Natuurlijk is het historisch centrum van Valencia zeker de moeite waard om te bezoeken, maar ontdek ook eens het 'creatieve' Ruzafa of de studentenwijk Benimaclet. Ga de hippe wijk Ruzafa in en geniet vooral van deze leuke en mooie wijken!Ontdek en beleef de verschillende wijken in Valencia, in elke wijk proefje een andere sfeer! De naam van de wijken worden officiëel in het Valenciaans geschreven, maar meestal worden deze ook in het Spaans afgebeeld.

de verschillende wijken in Valencia

Ciutat Vella / Oude Binnenstad

De oude binnenstad van Valencia, in het spaans: centro historico en in het Catalaans: ciutat Vella bestaat eigenlijk uit 6 buurten. El Carme is er 1 van, El Mercat en Velluters zijn andere voorbeelden. In dit deel van de stad Valencia staan de meeste bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het kathedraal van de stad en Torres de Serrano. Ook de grote markt van Valencia (Mercat Central) staat hier.

Eixample (o.a. Ruzafa)

Dit district heeft dezelfde naam als de beroemde wijk in Barcelona, maar hij is anders! Ten zuiden van het historisch centrum is het eigenlijk een woonwijk. Een woonwijk met mooie gebouwen, dat wel! grenzend aan het stadscentrum, is grotendeels een woonwijk. Je vindt mooie statige gebouwen in de buurten Pla del Remei en Gran Vía, evenals veel goede restaurants, winkels en cafés, vooral rondom Russafa (Ruzafa). Verwar het niet met de wijk in Barcelona!

Extramurs

Ben je op zoek naar een rustige woonwijk met de botanische tuin? Dan moet je naar Extramurs.Poblats Marítims (o.a. Malvarossa)

Dit is een wijk aan de zee en het omvat ook de haven van Valencia. De afgelopen jaren is deze wijk echt opgeknapt! Bestond het vroeger uit de vissersdorpjes Cap de França, Malvarossa, Cabanyal en Canyamelar; tegenwoordig is het onlosmakelijk verbonden met Valencia. Er is een rijstmuseum en een museum van paasprocessies. De delen Cabanyal en Malvarrosa hebben uitstekende tapasbars.

Benimaclet

Dit was vroeger een apart dorp. Hoewel het nu aan Valencia vast zit, voelt het nog steeds aan als een dorpje. De straten zijn wat groter dan die van een dorpje, maar toch.. Gezellige restaurants en studentenbars vind je hier.

Ciutat Vella / Oude Binnenstad
El Carme is 1 van de delen van de oude binnenstad, El Mercat en Velluters zijn andere voorbeelden. In dit deel van de stad Valencia staan de meeste must-see's zoals bijvoorbeeld het kathedraal van de stad en Torres de Serrano. 

Ruzafa is echt een van de hipste wijken in Valencia. Hier vind je mooie straten, vele tuinen en ook theehuizen. Tot 1877 was Ruzafa een aparte gemeente, maar het is in de loop der jaren aan Valencia vastgegroeid. Er staan mooie gebouwen en je vindt er Spaanse architectuur. 

Gran Vía Valencia

Gran Vía is een van de chiquere buurten in Valencia. Het is een residenten-gebied, er wonen veel mensen maar heeft verborgen nog steeds hele goede restaurants. Hier is ook een bruisend nachtleven.

Het strand van Malvarrosa is een oase van rust, vergeleken met de drukkere andere wijken van Valencia. Leg hier rustig je handdoek neer en je hebt genoeg ruimte. Het bevindt zich in de havenwijk Poblats Marítims.

Benimaclet was net zoals zoveel wijken een apart dorpje. Het dorpsgevoel vind je hier nog steeds! Vind hier veel studenten en een grote verscheidenheid aan bars, cafés en lekkere restaurants.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Ook interessant: